Bydlení bez balkónu. Jak jste si zvykli?
2 dospeli, 1 dite
Bydlite nekdo? Zvykli jste si?
Mysleno ani zadna terasa, zadna predzahradka..
My tak bydlíme a upřímně mě to štve. Kdyby si kupovala byt,tak jedině už s nějakým balkónem.Prádlo musím sušit v koupelně, protože nemáme ani místo na sušičku. Prádlo suším nad vanou, to pak překáží. Sušák mám v obýváku. Rostliny nemám, kde pěstovat. Mám jen malinké parapety.
Mame balkon, ale maly a zaroven na pul se sousedkou. Takze tam skoro vubec nechodim, obcas tam dam pradlo, ktere nechci dat do susicky, nebo povleceni. Jinak mam susicku - susak jsem mela, ale uz nechci. Deti na balkon taky nechodi. Nam teda nechybi. Kdyz tak jdeme ven, nebo mame za mestem zahradku. Za me netreba.
Taky nemám balkón ani místo na sušičku. Menší věci suším přes noc na sušáku. Ráno sbírám. Větší buď v mezipatře na šňůře nebo u nás funguje ve sklepních prostorách sušárna.
Máme byt bez balkónu. Bydlím tu 20 let a pořád mě to rozčiluje. Prádlo jsem vyřešila sušičkou. Bohužel jinak to nešlo. Ale jiný byt nehledám protože tu mám minimální náklady na dnešní dobu , máme ještě barák a zahradu kde tedy nebydlíme,ale chodíme tam vegetit. Ale kdybych měla možnost si koupit byt tak jedině s balkónem.
Normalne. Absence balkonu je to nejmensi. Jsme 4 v byte 2kk. Mam tedy k dispozici chodbovy balkon v mezipatre. Kdyby tam nebyl, tak by to bylo horsi, v byte pradlo schne nekdy blbe a susicku nemame.
My mame balkony dva a ani jeden nepoužívám :D prádlo susim v susicce, sedět se tam moc nedá, koukala bych akorat na hlavní silnici, pěstovat tam taky nic nemůžu, lítají tam holubi a všechno zničí. Bez balkonu bych prezila úplně v klidu :D
Trochu me mrzi, ze nemam bakon. Ale zvykla jsem si. Da se bez toho v pohode zit.
Ja jsem v byte bez balkonu vyrostla. Mamka mela susak v okne nebo jak bych to rekla. Ted uz ho nema,dum ma novou fasadu,tak asi kvuli vrtani...Ale uz ziji v byte jen dva,tak tam je prostor na susak a v dome je i susarna. V pronajmu jsme s muzem taky nemeli balkon. Ted mame,ale slouzi predevsim kocourovi. Zasitovali jsme ho,pro radost tam mame rajcata. Pradlo susim v susisce,malokdy nejaky kousek na balkone. Nemam tam ani snury. Kdyz byly deti maly,mely tam v lete vanicku s vodou. Parkrat jsem si tam sedla...Jako jo,je to fajn,ale vim,ze zit se bez neho da.
Zvykla jsem si no. Ale vyrostla jsem a do 35 žila v bytě s balkónem. Sušila jsem tam prádlo, uspávala děti v kočárku.. Manžel žil v domě a potom v bytě s lodžií. Spolu jsme se přestěhovali do bytu bez balkonu, 3+1, je nás pět. Bylo by fajn ho mít,ale dá se to. Až sem jsme si pořídili sušičku. Nežehlím. Máme možnost chodit na zahrádku kousek od domu.
Bydlela jsem prakticky celý život bez balkonu a nikdy mi nechyběl. Teď jsme v bytě, který má krásný velký balkon (on je totiž taky balkon a balkon), je to v podstatě pro nás další "mistnost", máme 2 malé děti, a zjistila jsem, že je to úžasné. Za mě i lepší jak zahrádka k domu (Měli jsme a má mamka). No, bude se ho jednou těžko vzdávat!
Bydlíme bez balkonu půl roku ve třech (jinak asi 6 let) a člověk si zvykne. Jen musí počítat s neustále používaným sušákem. Já vyperu max jednu plnou pračku za den. Většinou to neuschne. Sušák mám v ložnici, takže je všude věčně prach.
Balkon jsme měli a využívali jsme ho takřka výhradně na věšení prádla, jinak jsme tam byli párkrát do roka a ani kytkám se tam nedařilo. Přišli jsme o něj při zateplení domu, vznikla z toho pracovna. Díky možnosti sušit prádlo na půdě mi nechybí. Ale nemít sušárnu, bylo by zle, sušit prádlo přímo v bytě by byl problém.
Balkon jsme měli, ale bydleli jsme u tak frekventované silnice, ze sušit prádlo na balkoně se dalo tak o víkendu nebo ve svátek .,, 🤣Jo a když přišel děda co kouři …tak využil
Zijeme uplne normalne sice mam mini balkonek, ale nic se na nej neda dat hned je to posrane od holubu, takze jako by nebyl…pradlo se susi v byte…v provozni mistnosti kde mam pracku, mycku, drez mam nastropni susak, a druhy rozkladaci v loznici.
Musím říct, že jsem hodně překvapená, jaká je pro spoustu lidí balkon nezbytnost.
Balkon posledních dvacet let nemám. Mám teda sušičku, místo se na ni udělalo. Ale já si stojím za názorem, že i kdyby měla být sušička v obýváku, je to nezbytnost. Chvíli jsem ji v obýváku fakt měla. Byla teda za dveřma, takže vyloženě na očích nestála. A za mě je lepší, když návštěva vidí sušičku, než když kouká na sušák s vystaveným (spodním) prádlem. 🤷
Ale mi balkon nikdy nechyběl. Floristka úplně nejsem, takže kytky mi nechybí. A než si tam sednout, raději jdu ven.
Sousedi pod námi mají malý balkon. Ale trochu mi vadí, kdyz si tam sednou a slyším každé jejich slovo, obzvlast vecer. Prijde mi to od nich vuci ostatním sousedum netolerantní.
Mně přijde balkon jako zbytecná vec.
No já jsem popravdě bez balkonu bydlet nemohla. To sušení prádla byl prostě každodenní horor. Měli jsme malý byt, takže o to hůř. Pak jsme se přestěhovali samozřejmě, ale velmi špatně se takhle bydlí. Balkon prostě musí být. 🙂
Máme malý balkon, kde se vejde max.sušák. Jsem z paneláku, kde jdou velké balkóny. Chybí mi si posedět a jen tak relaxovat venku. Ale manžel si koupil byt mnoho let předtím, než jsme se poznali. Každopádně bych do bytu bez balkonu nešla.
Máme byt bez balkonu a sušák máme z okna. Chlap to tam nějak přidělal :D V zimě tam stejně prádlo nevěším... Máme ve sklepě sušárnu na prádlo. Stejně ale radši použiju sušák doma, nechce se mi chodit dolů a nahoru s prádlem :D
Bohužel bez balkonu už dlouho. Bydlela jsem s dítkem 6 let sama v 1+1, naštěstí tam byly třímetrové stropy, takže jsem si do chodby dala stropní sušák a pod něj takový ten roztahovací, díky tomu jsme běžně stojací sušák nepoužívali a neubíralo to místo v bytě.
Teď po přestěhování taky bohužel bez balkonu, 2 dospělí jedno dítě. Tady je místa o něco víc, takže máme takový vysoký sušák, zabere asi jen 50x60 cm. V tamtom bytě se neskutečně držela vlhkost, neustále jsem poctivě větrala a stejně celou zimu totál mokrá okna, tady v tom bytě je to pecka, stačí větrat i jen na větračky a vše je bez problémů.
Nám se tenhle byt naskytl bez hledání a bylo pro nás jednodušší po něm sáhnout než se zabývat hledáním ideálu. Chybí mi jen posedět venku. Ale aspoň jsme si dali gauč na nejlepší místo s trochou výhledu. Kdybych si mohla vybrat, tak byt a k tomu mini zahrádka. Ale jsou za mě i horší věci.
Žijeme 2dospeli 2deti (7 a 4 roky) a nějak nám nechybí 🙂
2 dospělí, 1 dítě v 2+1 a nějak extra mi to nevadí (máme sušičku), ale těším se že se snad jednou dočkám domku i zahrádky 😆 do konce života bych takhle žít nechtěla
Vyrůstala jsem v bytě s balkonem a nedokázala si představit u vlastního bytu ho nemít...máme ho a vůbec ho nepotřebuju. Prádlo venku nevěším, je pak akorát plné prachu a pylu, máme sušák v bytě. Jediné, k čemu je, že si tam dcera dává koloběžku. Kytky v truhlíku nemám a je nám vlastně fakt k ničemu. Na posezení to není, neb pod námi bydlí sousedi, co neustále kouří na balkoně, takže ani okno moc nemůžeme mít otevřené, natož v tom smradu přímo sedět venku.
Balkon resp. lodžii máme a jsem za to ráda. Suším tam prádlo. Menší věci (prádlo, ponožky) mám nad vanou na sušáku. Jinak balkon na jiné věci využívám minimálně. Jen když jsem byla na MD a děti maličké. Občas vyhodím do chodby sušák, když balkon nemohu z určitých důvodů použít (na jaře - alergie u syna), a to je pak blbé, jelikož je to chodba, do které vedou dveře ze všech místností a místo na průchod pak zbývá velice úzké. Pokud by byl byt řešen tak, že se dá dát sušák někam bokem, kde nepřekáží, tak bez balkonu klidně. Navíc klasický balkon, na který prší, bych rozhodně nechtěla, to radši žádný, za lodžii jsem ráda, prší jen na krajní 2 šňůry, které stejně nepoužívám.
Upřímně, když se nad tím zamyslím, dokážu si představit, že byt bez balkonu v pohodě ano, ale bez čeho bych si nedokázala byt představit, je bez komory. Kamarádka o panelák vedle komoru nemá a vždy říká, jak nám ji závidí. Má na všechno v chodbě jednu skříň. To by se nám tam ani všechno nevešlo.
Taky záleží na tom, kam by byl balkon otočen, jak je daleko další dům apod. To my máme třeba blbé. Panelák vedle blízko, výš než my, takže jsme jak na dlani. A na západ, takže vedro.
Bydlela jsem bez balkonu za svobodna bez dětí a ohledně prádla to byl děs (neměla jsem sušičku). Teď máme balkon i sušičku, balkón miluju, mám tam posezení ke kafi a muškáty.
Tohle bude dost individuální věc. Ale bydlet v bytě, tak určitě vím, že bych aspoň balkon chtěla mít, když už bych neměla k bytu terasu. I kvůli tomu, že bych si chtěla sama něco pěstovat, aspoň bylinky a v létě si sednout ven.
Máme balkon a neumím si představit že není. Prádlo tam nesuším ale mám tam mini zahrádku a taky posezení, někdy si tam čtu takže je to docela příjemné🙂)

Bydleni v byte bez balkonu slo jenom, kdyz jsem byla svobodna, protoze treba suseni pradla uvnitr na susaku bylo peklo (na susicku nebylo v byte misto), rezolutne jsem zahlasila, ze dite jenom do domu se zahradou nebo alespon do bytu s balkonem (ne v prizemi). Diky bohu, protoze kdyz se pak narodil syn, zacala se u nas poustet pracka minimalne 2x denne. Kdybych mela na vyber, tak s ditetem bych do bytu bez balkonu nesla. Ja v takovem byte porad resila plisne (hlavne kvuli tomu suseni pradla uvnitr a cim vic lidi = vic pradla = vetsi vlhkost).