Coca cola z kohoutku. Co s tím?
Ahoj,
už jsem s nervama úplně v háji. Věčně nám teče voda viz foto. Občas lepší, ale na pití to rozhodně není, někdy ani na vysprchování! Bydlíme v družstevním bytě, několikrát to s nimi bylo řešeno, ale věčně od toho dávají ruce pryč a svádějí zodpovědnost na JZD, (měli od nich cca před 30 lety vrt odkoupit za 1 Kč, ale nemají právo na čerpání vody či co, moc se v tom nevyznám). Už se to táhne přes rok, já už nevím na koho se obrátit.. vrt byl vyčištěný, ve vodárně nádrže několikrát, ale je to pořád stejné.. mam doma mimčo, koupat ho v tom nemůžu, mýt lahve, prát atd taky ne.. o našem mytí, mytí nádobí, praní se vyjadřovat ani nebudu.. z této vody všechno zničené - pračka, vana, WC.. už jsem z toho na prášky.. za balenou vodu za měsíc zaplatíme víc než kdyby nám z kohoutku tekla dvanáctka 🤦♀️ nenapadá vás co s tím? Na koho se třeba ještě obrátit?

@zuzita15
ja bych mu to nerikala,aby se na to nejak nestihl pripravit.
Kde tu voda na rozbor nabírali? U vás z kohoutku nebo ve zdroji? Zkusila jsi ten Dtest? poradili něco?
Co třeba požádat na obci o cisternu s vodou🙂? To mě napadá jako varianta, toho nákupu. Donesla bych jim natočenou petku vodu.
Tyjo urcite to reste, tohle neni normalni voda. Pokud to nechce resit nikdo jiny, holt budete muset byt vy ta aktivni-volejte, volejte, volejte vsude mozne. Emailem vam kazdy napise ze se nic nedeje ale pokud uz vas budou mit na drate, neni lehke cloveka odbyt. Vse pak potvrdte jeste pisemnou komunikaci. To by bylo aby se to nepohlo. Taky nechapu ze nemate ani cisternu a ze se ostatni jezdi koupat jinam.... to jako cekaji na blesk z cisteho nebe ze najednou bude voda kristalova?
Jeste by me zajimalo, to jinym sousedum ta voda nevadi?
@zuzita15 jojo koukala jsem kolik stojí rozbory a ten nejdražší myslím kolem 3k.. s hygienou mě tu poslali do haje, že bychom je vlastně poslali sami na sebe a taky by se mohlo stát že vrt zavřou úplně 🤦♀️
@hojda na ten jsem ještě nevolala, zkouším teď najít nějakého toho právníka.. zítra tam zkusim zavolat, uvidím kam by mě mohli nasměrovat..
@hojda obec se na mě vykvákla slušně řečeno..
@leneee ano přijde mi že všichni tady čekají že se to samo vyřeší, zatím to řešíme jen my s manželem a tatí lítá kolem vody a snaží se to alespoň nějak řešit..
@zuzita15 jojo vadí, jéjé ty nadávají.. ale jen doma nebo mezi sebou.. což je platný že jo.. 🤦♀️
Já jsem to nějak nepochopila a v tom vrtu je ta voda čistá a hnědá je po průtoku vodovodem? Je ta voda taková hned u zdroje? Chyba je ve zdroji nebo v trubkách? Ta bytovka je zemědělského družstva, nebo je myšlenu, že je to družstevní byt a vy jste v nájmu?
A jak jsou staré trubky v baráku? Pokud je voda ve zdroji ok, nové trubky od zdroje ok, tak můžou být špatně trubky v baráku, stačí silnější tlak a všecko se to strhává do vody...
@hojda to my právě nevíme 🤷♀️ vrt byl asi 3-4 měsíce zpět vyčištený.. a tam to vypadá že voda je čistá, ale je taky možné že ta ponorka blbě spíná a vodu tam víří 🤷♀️ každopádně zítra opět nepůjde voda, protože se tam bude dávat opět nová ponorka, lehčí a vrt se do 30m udělá v plastu 🤦♀️ mě už z toho jebne.. sice se alespoň něco dělá, ale myslím si že to bude k ničemu.. a je to družstevní byt, platili jsme členství a jsme v nájmu..
@properjoey trubky jsou tu co ty bytovky stojí (cca 30 let) jsou v plánu nový stoupačky, ale kdy to netuším.. ano, vždy když se na chvilku vypla voda a zapla, tekl chvilku hnus, ale během hodiny byla voda čistá.. přes rok teče jen hnus 🤷♀️
Já bych vsadila na ty stoupacky, 30 let je fakt hodně
@properjoey asi to taky bude příčina, budou se dělat jen se ještě neví kdy 🤷♀️
@zelenaesmolda No tak to je hnus. Ale naštěstí se to vždy vrátí tomu dotyčnému jinak 🙂😉
Myslím, že můžete požadovat i slevu z nájmu, ne?
@hojda no nehodlám platit za takovouto vodu.. mám napsaný stav vody k 31.12.. až poteče čistá voda napíšu si stav vody který bude, pak to odečtu a to nahlásím, kolik vody bude protočeno mezi tím mě nezajímá 🤷♀️ jakože skoro nic že, když se v takové vodě nedá nic dělat..

Tak je tam dost velky nadlimit kolonii a o neco vic zeleza... pach prijatelny mi prijde dost desne u potne vody 😂 ona teoreticky ta voda nemusi byt zavadna, muze byt jen zbarvena a rozbor treba nic neodhali. Zkusila bych nechat udelat vlastni rozbor, na Bakterie a tezke kovy stoji tusim kolem 1000 Kc, nabizeji i odborny odber, nevim za kolik, ale zase by to bylo nenapadnutelne. S vysledkem bych sla za predsedou druzstva a kdyz nic, tak na hygienu (to bych mu i rekla)