Interiérové dveře. Dekor dřeva/bílé?

mercha
12. črc 2022

Ahoj holky, kupili sme byt v developerskom projekte a vyberáme si z ponuky standardov. Vybrali sme si podlahu v odtieni dub a sedu dlazbu. Rozmylame nad farbou dveri. Zvolili by ste dekor dreva (rovnake ako podlaha) alebo biele dvere? Nemate skusenost s bielymi dvermi a udrzbou? Planujeme byt zariadit v skandinavskom style ale v otazke dekoru dveri sa nedokazeme rozhodnut.

beruska1889
12. črc 2022

@mercha já bych si bílé dveře osobně nikdy nevybrala, koupili jsme zrekonstruovaný byt, kde jsou všechny dveře bílé a je na nich všechno vidět... Hlavně i špína, jak se ochytávají kolem kliky atd. takže je plánujeme časem - až budou děti větší všechny vyměnit...

neomenia
12. črc 2022

Mame v koupenem bytě po původních majitelich bílé dvere, podlaha je dekor dřeva. Nevypadá to zle, ale být na mě, chtěla bych dveře v odstínu podlahy ( dřevo). Je to i lépe kontrastní oproti třeba bílé malbě. Za mě dekor dřeva. Jinak ty bile dveře, co máme my, jsou snadno omyvatelné.

neomenia
12. črc 2022

@beruska1889 to máme stejně. Taky časem plánujeme vyměnit.

levandule_k
12. črc 2022

Mám bílé dveře, co se týče designu jsem maximálně spokojená, občas je musím umýt, ale není to nic strašného. Nemám malé děti, takže možná i proto 🙂

evula19
12. črc 2022

@mercha taky máme bílé dveře-myslím dekor bílá borovice a podlaha dlažba dub, jsme moc spokojeni, máme psa i deti a v pohode.

martulka88
12. črc 2022

@mercha My máme v obýváku a ložnici parkety (dub), na chodbě a v kuchyni vinyl (kaňonový dub) a v pokojíčku koberec (béžovo-šedý). Nábytek dub/bílá a dveře jsme zvolili šedo-hnědé (také dub). Přemýšleli jsme nad bílými, ale pak jsme si řekli, že by to tu bylo až moc erární (máme bílé zdi).

emillyhk
12. črc 2022

Máme bílé se strukturou dřeva. Bydlíme tady rok a půl a opravdu nejsou špinavé a není na nich všechno vidět 😉 Nahoře otřu jednou za čas prach a čas od času je vezmu Prontem, ale to spíš pro můj dobrý pocit. Není důvod, aby byly špinavé a když už by náhodou byly, tak je přeci umyješ (stejně jako cokoli špinavého).
Jako podle mě víc než na barvě záleží na povrchové úpravě - na lesklých dveřích budou otisky asi vidět víc než na matném.

1eso1
12. črc 2022

Mám všude bílé. Mýt se musí každé dveře. To že na jiných dekorech není vidět špína, neznamená, že tam není. Aspoň to člověka donutí utřít.

martiniquest
12. črc 2022

Dala bych bile. A pokud dekor dreva, tak kontrastni. Ja mam treba podlahu Fatra Farmarske drevo, ktera je stredne hneda, a k ni mame javorove dvere. Drzim kontrast a zaroven studeny odstin, protoze se mi libi drzet i teplotu barev.
Ochmataji se kazde dvere. Zalezi, jak moc jsi poradkumilovna a jak ti na ne bude dopadat svetlo. Treba od obyvaku bych mohla dvere myt kazdy tyden (jizni strana) a v pokojich vubec (sever) 😆

aselluska
12. črc 2022

Mám taky bílé dveře, dekor borovice a vypadá to hezky

zuzekk
13. črc 2022

Pokud je dekor podlahy a dveří opravdu stejný, jednoznačně tak. Bude to vypadat luxusně! Pokud v tom nebude všechen nábytek atp., určitě to nebude přehnané.
U nás to nešlo, podlaha&dveře by nebyly stejné, tak máme bílé a vše ok. Záleží ale na povrchu. Hlavně nedávat různé drevodekory.