Jak velký byt je ideální pro rodinu s jedním dítětem?
Zdravim vsechny chtela bych se zeptat v jak velkem byte zijete?my jsme 2 dospeli a jedno dite a mame 3+1 s balkonem a kralicka mame.znam dost lidi kteri jsou 2 dospeli a jedno dite druhe je na ceste a zijou v 2+1 a malinky mistnosti nedovedu si predstavit zit tak je to maly.A ldyz jeste ty jiny rodice kouri nebo maji spousta zvirat ci hodne deti to me zarazi nejvic.jaky mate nazor vy?
my jsme 4 a máme 5 + 1 (125m2) + teras (cca 30m2). Máme 2 psy, 2 morčata a rybičky. Tím že máme holku a kluka, tak oblečení neskladuji. Čistku oblečení dělám tak 2 do roka (jak dětí, tak i našeho oblečení). Buď dám někomu kdo má menší děti nebo do kontejneru na oblečení, popř. na sběrný dvůr. Děti už jsou větší (13 a 11), během roku dělají běžný úklid v pokojíčku. Během velkých prázdnin děláme velký "kydací" úklid, kdy se nestačím divit co všechno mají nasbírané a stejně je to k ničemu. Když už něco po dětech prodávám, tak max. nějaké top hračky, u oblečení je to pro mě ztráta času.
@andelka Já dřív prodávala, ty miminkovské věci, většina nebyla vůbec zničená, teď ale ty školkové a školní věci už jsou porstě nošené déle jak pár měsíců, navíc nekupuji drahé značky, ale běžnou konfekci, klidně Pepco, Kik, CA, babička Sinsay...takže z těchto obchodů se to zničí a stejně by to nikdo z druhé ruky nekoupil nebo za dvacku....ty vyloženě zničené věci vyhazuji do kontejneru na textil, ty, co se dají nosit, dávám dolů ke schránkám do "domovního bazárku" buď v našem baráku nebo u babičky, v obou barácích je teď dost dětí a většina věcí během chvilky zmizí. Jen se vždycky dokopat k tomu to vytřídit. Mě to tak nebaví a nemám na to čas a chuť.
My jsme taky v 2kk s jedním dítětem a dá se to. Ano chtěli jsme větší ale nemáme na to. Hlavně máme komoru, sklep a balkón, takže jsem za ten prostor ráda. Jinak bych si to nedovedla představit.
Kazdý dle svých možností. Sorry, nechápu k čemu ti je to srovnávaní.
Ať si každý žije jak chce. Já jako dítě vyrůstala v bytě v Praze a milovala jsem to. Teď jako dospělá jsem mega vděčná, že dítě vychováváme v domečku na vesnici a neumím si představit mačkat se v bytě ve špinavé Praze. Názory a priority se prostě mění.
1 dospělá, 2 děti barák na půdorysu cca 8x8m, na dvě patra v každém je to vlastně 3kk, jinak reko řešit nešla, zatim se vlezeme do jednoho patra, ale léto jsme spíš dole - je tam chladněji, když je pařák, v zimě nahoře - více prosvětlené. Dcera chce vlastní pokojík, tak ten bude mít potom dole, zatím je to pokoj - sklad, teď mám ložnici a dětský pokoj nahoře.
Celý život jsem s bráchou sdilela pokojíček, naší měli loznici + obývák. Nikdy mi to neublížilo. 4 lide ve 2+1, důležitý bylo, že máme kde být.
Co je pro tebe nepředstavitelné, je pro někoho naprosto normální.
My mame 2+1, 2 dospělý, jedno dítě. A v pohodě.. malá má svůj větší koutek, kde má kuchyňku, hračky atp. Věci průběžně vyhazuji, daruji, nic neskladuji.
Ma si kde hrat, kde malovat, mame kde jíst jako rodina. Když je volno, jezdíme na vylety, na chalupu - kde si užíváme prirodu.Někdy máme byt, jen spaní 😂❤️.
Mám třeba kamarádku, která žije s dvěmi dětmi v garsonce a ty děti mají více lásky, než dítě co má svůj pokojicek a rodiče ho tam furt posílají.
@drep a proc odpovidate kdyz vite ze je to troll??
My bydlíme 2 +kk,když jsem potkala manžela,tak už měl byt a teď máme tři děti,žádné zvíře,pořád bydlíme 2+ kk,děti mají svůj pokoj,my spíme v obýváku,kvůli uložnému prostoru bych brala větší byt,ale než jít do pronájmu,radši máme vlastní byt a na větší byt zatím nejsou peníze ,dá se to,ale radši jsme s dětmi více venku,děti si hrají většinou v tom obýváku a jak se říká v malém bytě roste láska
Jsme 2dosp, 1dite 8let , kočka , a máme 2+1.. ložnice jsme se vzdali , syn má pokojíček , my sklopnou postel v obýváku . Metrově je to tak akorát ..
Menší 3kk, jsme 2 dospělí a 1 dítě. Máme hypo, větší byt si nemůžeme dovolit a ani další dítě.
Anonym: Každej bydlí,jak může a jak peřina stačí 😉 mě nejvíc zaráží, když se zbytečně staráš o druhý 🤪
No nevim, ale moje babicka cely zivot zila s dedou ve 2+1 s dvemi detmi a zcela to stacilo. Deti svuj pokojik, oni postel v obyvaku v zakrytu a bylo dobre. My mame velky byt, nas stredoskolak ze sveho pokoje skoro nevychazi, pokud nema hlad, obyvak pouzivame jen kdyz mame oslavu a prijde rodina, jinak je zcela nepotrebny. Zda se mi, ze cim vetsi byt, tim mene spolu rodina travi cas, vsichni si mohou nekam zalest.
Bydlíme s tchanama. Jsme dva dospělí a dvě děti a třetí na cestě. Máme tady kuchyň spojenou s obyvakem a ložnici. WC a koupelna jako taková je průchozí ke kotli. Takže u darlinku je pračka,kdy hadice z ní jde pod umyvadlem v prádelce do vany vlastně jen za roh
2 dospělí, 1 dítě 6let ,1 psí 2kg slečna a žijeme v 2+1 54m. A žijeme. 🙂
Domek 5+kk, 2 dospělí, 1 dítě, pes. K čemu vám ta informace bude? 🙂

@ninive211 já nic nevyhazuji, něco prodám, část daruji kamarádkám nebo dám do farní charity. Boty máme většinu BF ,ty prodám hned, oblečení dělám sety a taky je vše fuč. Nedávno jsem prodala krosnu po dceři a všechna odrážedla za pár dní . Po sobě jsem zase věci prodala na charitativním bazárku kde jsem byla poprvé a byla to skvělá akce .