icon

Jaké nejlepší pomocníky do domácnosti pro usnadnění úklidu?

qwertzuiopas
30. srp 2025

holky chtěla bych poradit prosím. Co je váš nejlepší pomocník do domácnosti ? Vyjma klasické myčky . Mám velký patrový dům , dvě děti , práci na plyny úvazek a nějak nestíhám. Přemýšlím o robotickém vysavači, který i vysava , jenze dům je dost členitý plus 3 patrový . Možná by ale šel alespoň na nějaké pokoje či obývák s kuchyní. Nebo ještě o nějakém malém ručním kterým by děti mohli aspoň po sobě vysát kolem stolu či ppod gaucem nebo když něco rozsyppou. Na klasickou pomoc s domácími pracemi jsou ještě mali.

Děkuji

lauriak
30. srp 2025

Mam roboticky vysavac co vysava dolne patro- obyvacku, kuchynu a chodbu. Do buducna chcem vymenit za taky co aj vytre zem. Super vec je za mna aj susicka. Mam aj rucny vysavac - to hlavne deti po sebe vysavaju ked narobia binec pod stolom alebo v kuchyni.

20190418
30. srp 2025

Paní na úklid 😉 a pokud to z jakéhokoliv důvodu nelze, tak minimalizovat krámy a pracholepy. Žadné poličky s pičičandami, stolečky, taburetky a další kraviny. Pokud máš děti a chodíš do práce, tak se musí stejně jako ty zapojovat manžel. Pokud budes na všechno sama a barák plnej krámů, tak ti ani sebelepší domácí spotřebič nepomůže.

berenika39
30. srp 2025

Minimalismus. Co nejméně sračiček, které je potřeba pořád oprašovat a opečovávat. A jestli tu možnost máš -paní na úklid. Úplně ti odpadne ten pocit, že bys měla "zaseuž uklízet", prostě víš, že přijde ve středu a pak bude všechno vypíglované. Mám hodnou paní od nás z vesnice, máma tří dětí, pomáhá jí to, přivydělat si peníze, baví jí to a já mám klid.
Vysavač dyson, který baví děti i dospělé🙂)) Je bez káblu, má i ruční, pecka.

jana_a_jan
30. srp 2025

@qwertzuiopas rozhodne vysavač dyson.. vezme nádherně prach z podlah,dřív jsem mohla vytírat i 2 x týdne a ted stačí po týdnu/10 dnech..(pokud nejdou vyloženě fleky ze se něco vylilo ) .. vysáté je rychle a opravdu pořádně .. a jinak klasika myčka a sušička a pokud by byla možnost tak bych si našla paní na úklid 😅

westie
30. srp 2025

Sušička, myčka, paní na úklid😁
Tyčový vysavač, robot nám stojí v koutě, protože máme pořád něco na zemi - dětské kočárky/postýlky pro panenky, velká autíčka apod.

qwertzuiopas
autor
31. srp 2025
@jana_a_jan

@qwertzuiopas rozhodne vysavač dyson.. vezme nádherně prach z podlah,dřív jsem mohla vytírat i 2 x týdne a ted stačí po týdnu/10 dnech..(pokud nejdou vyloženě fleky ze se něco vylilo ) .. vysáté je rychle a opravdu pořádně .. a jinak klasika myčka a sušička a pokud by byla možnost tak bych si našla paní na úklid 😅

@jana_a_jan jaký typ ?

qwertzuiopas
autor
31. srp 2025

Pani na úklid nelze , takové příjmy nemáme ani manžel a okolí by to nerozdychalo. Potřebuju si nějak poradit sama.

anonym_dc225a
31. srp 2025

My jsme jednu dobu absolutně nestíhali nic kvůli práci nás obou...a tak jsme si zaplatili Ljudmilku, paní na úklid z Ukrajiny. Docházela k nám někdy 1x týdně, někdy 2x týdně. Podle potřeby. Cenu si určila sama - 500kč za celý dům 4+1. Což je tak 6x míň, než přes agenturu ofiko.
Známe jsme ji osobně, bydlí v sousedství. Tou dobou ještě nepracovala, takže byla časově flexibilní. Měla doporučení i od jiných rodin.
Jako za mě absolutně nejlepší volba!! 🙂

barmil
31. srp 2025

@qwertzuiopas paní na úklid a nákupy vozí Rohlík. Nehodlám se uštvat a čas po práci chci trávit s dětmi kvalitně, ne ještě unavena a vynervovaná lítat po nákupech a uklízet.

barmil
31. srp 2025
@qwertzuiopas

Pani na úklid nelze , takové příjmy nemáme ani manžel a okolí by to nerozdychalo. Potřebuju si nějak poradit sama.

@qwertzuiopas jak nerozdýchalo. Co jim je do toho? Uklidí za Tebe? Těžko.

reeeza
31. srp 2025

Také bych volila paní na úklid👍👍

A že by to okolí nerozdýchalo?? To prosím tě neřeš. Mysli na sebe. Provětrej vám tam ten zatuchlý rybníček a rozšiř jim trochu obzory! Už dávno se ženská nemusí kvůli domácnosti a nekonečnému úklidu uštvávat!😉

Pak mě ještě napadá zapojení manžela. Stará se i on o společnou domácnosti? Pracujete oba časově zhruba stejně??

barumrallyebum
31. srp 2025

Zkraceny/ polovicni uvazek. Jinak abych odpovedela na otazku, tak rucni vysavac. Jinak asi nic.

klokanka31
31. srp 2025

@qwertzuiopas A kolik je dětem? Za mě nejlepší pomocník právě dítě 😊

qwertzuiopas
autor
31. srp 2025
@reeeza

Také bych volila paní na úklid👍👍

A že by to okolí nerozdýchalo?? To prosím tě neřeš. Mysli na sebe. Provětrej vám tam ten zatuchlý rybníček a rozšiř jim trochu obzory! Už dávno se ženská nemusí kvůli domácnosti a nekonečnému úklidu uštvávat!😉

Pak mě ještě napadá zapojení manžela. Stará se i on o společnou domácnosti? Pracujete oba časově zhruba stejně??

@reeeza pracujeme zhruba stejně ale má větší příjem. Celkem o dost. On dela na zahradě někdy, není moc velka , kolem auta se strata on, většinou vyzvedáva děti. Nebo vyzvedával. Teď bude každé chodit jinam tak to znamená taky čas navíc

qwertzuiopas
autor
31. srp 2025
@klokanka31

@qwertzuiopas A kolik je dětem? Za mě nejlepší pomocník právě dítě 😊

@klokanka31 3 a 6 .

kokoska29
31. srp 2025
@qwertzuiopas

@qwertzuiopas okolí by to nerozdychalao? Co je komu do toho..nežijeme v minulém století, paní na uklid je normální věc i u běžných rodin. Finančně to chápu, leze to do peněz.

Rozhodně sušička a já teda nedám dopustit na dyson vysavač, robotický už dva roky leží ve skrini, co máme dceru a jsou všude hračky a věci tak se nám ani nevyplatil zapínat, když mu musíš stejně všechno uklidit. Ted uvazuju že si pořídím i podlahovou myčku l.

qwertzuiopas
autor
31. srp 2025
@kokoska29

@qwertzuiopas okolí by to nerozdychalao? Co je komu do toho..nežijeme v minulém století, paní na uklid je normální věc i u běžných rodin. Finančně to chápu, leze to do peněz.

Rozhodně sušička a já teda nedám dopustit na dyson vysavač, robotický už dva roky leží ve skrini, co máme dceru a jsou všude hračky a věci tak se nám ani nevyplatil zapínat, když mu musíš stejně všechno uklidit. Ted uvazuju že si pořídím i podlahovou myčku l.

@kokoska29 právě teď mě zaujalo ROWENTA podlahová myčka. Možná by to bylo lepší jak robotický vysavač pri tom členitém prostoru a rychlejší než sice tyčový vysavač ale s kabelem nebo mop .

antoinet
31. srp 2025

Pokud máš full time job a do toho 2 malé děti, tak paní na úklid je téměř nutnost, už tak jsi super žena. Dále bych si prošla rozdělení zátěže na webu Férová domácnost. Jinak můj top tip je stále nepřekonatelná Marie Kondo, kniha Zázračný úklid. Z přístrojů Thermomix.

kacka1994
31. srp 2025

My mame na patre kde jen spime roboticky vysavac. Je uplne obyc, ale na prach v pokojich je fajn a dostacujici, krasne zajede pod postele, kam bych se s vysavecem tezko dostavala. Pak staci, ze to jednou za cas vysajem poradne v rozich mistnosti.
V patre kde byvame vetsinu casu se nam naopak roboticky vysavac neosvedcil, protoze nemame tak uklizeno, aby mohl jet pravidelne :D
Dyson je sice muj sen, ale nerealny, finance nejsou ani na nej, ani na pani na uklid. Koupila jsem tycovy vysavac co i vytira v cene stredni kategorie a je k 💩 nevysava, ani nemeje. Maly rucni je podle me zaklad, ale nam teda taky moc nefunguje :D

ai30
31. srp 2025
@qwertzuiopas

@reeeza pracujeme zhruba stejně ale má větší příjem. Celkem o dost. On dela na zahradě někdy, není moc velka , kolem auta se strata on, většinou vyzvedáva děti. Nebo vyzvedával. Teď bude každé chodit jinam tak to znamená taky čas navíc

@qwertzuiopas Pracujete stejne, tak se podilejte stejne. Kolik on vydelava je dost nepodstatne, pokud to stejne neni dost na to mit pana na uklid. Ty si prece nemusis oddrit nizsi vydelky druhou sichtou doma.

sedouana
31. srp 2025

Nečetla jsem komentáře, ale za mě jednoznačně robotický vysavač. Dřív jsem ho nechtěla, teď jsem nadávala když se mi po 3 letech rozbil. Fakt luxuje brajgl denně...

qwertzuiopas
autor
31. srp 2025
@kacka1994

My mame na patre kde jen spime roboticky vysavac. Je uplne obyc, ale na prach v pokojich je fajn a dostacujici, krasne zajede pod postele, kam bych se s vysavecem tezko dostavala. Pak staci, ze to jednou za cas vysajem poradne v rozich mistnosti.
V patre kde byvame vetsinu casu se nam naopak roboticky vysavac neosvedcil, protoze nemame tak uklizeno, aby mohl jet pravidelne :D
Dyson je sice muj sen, ale nerealny, finance nejsou ani na nej, ani na pani na uklid. Koupila jsem tycovy vysavac co i vytira v cene stredni kategorie a je k 💩 nevysava, ani nemeje. Maly rucni je podle me zaklad, ale nam teda taky moc nefunguje :D

@kacka1994 jaký máš ten co vysává i vytírá ?

kacka1994
31. srp 2025
@qwertzuiopas

@kacka1994 jaký máš ten co vysává i vytírá ?

@qwertzuiopas my mame nejake od xiaomi - v kazdem patre jeden, ale ten jeden neni moc vyuzivany 🙂 mi vacuum a roborock, oba vytiraji, ale spis to usudlaji :D na prach dobry, ze to i setre... ale neni to na spinavou podlahu, od deti a tak 🙂

ladyjigsaw
1. zář 2025

@qwertzuiopas tak nedám dopustit na nás Roborock. Má paměť na 4 patra, ale nejvíc 1-2x denně jezdí dole(kuchyň obývák jídelna..) Nahoru ho občas dám taky,ale nahoře prach nějak extra nebývá a stačí jednou týdně vytrit. Dole je to pravé horší a zlatý pomocník.

reeeza
2. zář 2025
@sedouana

Nečetla jsem komentáře, ale za mě jednoznačně robotický vysavač. Dřív jsem ho nechtěla, teď jsem nadávala když se mi po 3 letech rozbil. Fakt luxuje brajgl denně...

@sedouana souhlas 💯

brunetka11
2. zář 2025
@qwertzuiopas

@qwertzuiopas Upřímně kašlu na to, co si o tom myslí mé okolí - léta k nám dochází paní na úklid.
Zdraví a nervy mám jen jedny.
K tomu ruční vysavač Dyson, standard vysavač Miele, na vaření pomalý hrnec, horkovzdušnou fritézu, Thermomix, mop Braava. A zapojovat do úklidu celou rodinu, děti odmala.