Jaké značky příborů doporučujete pro každodenní použití?
Holky, prosím vás, příbory od jaké značky vás provázejí při každodenním stolování? A jak jste s nimi spokojené? Objednala jsem si příbory kvalitní, vypadají dobře, ale nůž mě rozčiluje tím, jak je těžký. Tak dumám, jestli to mám ještě řešit...
Máme jednu komunistickou sadu po mých rodičích, ta je skvělá, vypadá úplně obyčejně, jednoduše, někteří členové rodiny část už poztráceli, ale kvalitativně držák. Od doby, co máme myčku, jsme dokupovali v Ikea, na omak jsou trochu těžší jak ty naše staré, ale je to ještě ok. Taky nesnáším ty těžké. Kvalita však výrazně horší. Myčka jim tedy dává zabrat, ale normálně se objevují rezavá kolečka (jdou vždy smýt).
Letos jsme se rozhodli sjednotit náš masakr a vybrali jsme sadu od Toneru, řadu classic prestige a jsou úžasný, krásný, výborně zpracovaný. Za mě obrovská spokojenost https://www.toner.cz/classic-prestige?_gl=1*faq...
Letos jsme se rozhodli sjednotit náš masakr a vybrali jsme sadu od Toneru, řadu classic prestige a jsou úžasný, krásný, výborně zpracovaný. Za mě obrovská spokojenost https://www.toner.cz/classic-prestige?_gl=1*faq...
@dashyyy Tyto jsem zdědila po tchyni, top jsou ostré vidličky.
@dashyyy Díky, já jsem na Toner taky koukala, některé jsou vizuálně známé. Ale nevěděla jsem, zda je ta kvalita pořád dobrá a taky zda je třeba nůž ostrý a dobře krájí.
Jinak mě ty české typu Toner připadají lehké, což se o ikeáckých většinou říct nedá...
A proč se ptám: myslím, že příbory jsou trochu jako šperk - tedy jde o zkušenost s krásným šperkem. Ovšem i funkčním.
@dashyyy Díky, já jsem na Toner taky koukala, některé jsou vizuálně známé. Ale nevěděla jsem, zda je ta kvalita pořád dobrá a taky zda je třeba nůž ostrý a dobře krájí.
@2veverka nože jsou skoro až moc ostré než se zajedou, kvalita je fakt super.. máme doma ikea sadu, kterou jsme pořizovali před 15lety a tyhle nové Tonery jsou určitě těžší, ale rozhodně kvalitnější
A proč se ptám: myslím, že příbory jsou trochu jako šperk - tedy jde o zkušenost s krásným šperkem. Ovšem i funkčním.
@2veverka Holky, kdo ještě máte zkušenosti s kvalitními příbory, které se dobře drží, podělte se prosím. Např. značky Tescoma, Toner, Fiskars..., máte někdo?
Máme příbory Sambonet, kvalitní a vypadají luxusně. Ce výběru jsem měla ještě od WMF. Na apartmánech máme IKEA 365,ale nože nejsou ostré.
Máme příbory Sambonet, kvalitní a vypadají luxusně. Ce výběru jsem měla ještě od WMF. Na apartmánech máme IKEA 365,ale nože nejsou ostré.
@dandaa Děkuju za tip! Koukám, že Sambonet vyrábí Rosenthal? A můžu se zeptat, jestli máte tvarovaný typ nebo ultra moderní? Pro mě je krom designu kritériem, jak se drží a jak se chovají v myčce.
@dandaa Děkuju za tip! Koukám, že Sambonet vyrábí Rosenthal? A můžu se zeptat, jestli máte tvarovaný typ nebo ultra moderní? Pro mě je krom designu kritériem, jak se drží a jak se chovají v myčce.
@2veverka Značky patří pod stejnou obchodní skupinu. Jedná se o italskou společnost. Moderní nemáme, ty se mi blbě drží a nemají tak hluboké lžíce a lžičky.
Máme řadu Frame a líbila se mi ještě Royal a Dream .

Já mám z Ikea 🙂 Vyhovovalo mi, že jsem si je při koupi mohla "osahat" . Máme cca tři roky a pořád spokojenost.