icon

Je byt v prvním patře se zahradou bezpečný?

katerina_bar
9. únor 2025

Holky, vybirame ted byt pro naši 3 členni rodinku s dvouletakem. Mame nabidku na novostavbu 3kk,lokalita širší centrum velkeho mesta, vsechno v dostupné peši vzdalenosti ale zároveň celkem klidne prostredí a ulice po ktere budou chodit jen obyvatele teto rezidence. Byt je ale v 1Nadpodlazi pod nama nebude už žádny byt a nad nami 3 byty. Z jedne strany bude z obyvaku/KK, ložnice a detského pokoje vstup na zahradku kolem 30m2, a z dalsi strany bytového domu časť kuchyne a okno do cesty. Oproti zahrade/bytu není žádny jiny byt nebo budova. Zahrada je na 1NP,takze na úrovni chuze po ulici by nás lide nemeli videt. Vedle nás bude jeste byt 2kk a 1kk taky s menšími terasami, byt je pod kopcem tak ten 1kk bude mit zahradu vedle kopce a mam strach jestli se tam nedostane zlodej a neprejde pres tyto byty až k nám. Myslíte že je takove bydleni bezpečné nebo na co si dat pozor? Naša záhrada vypadá ze je celkem ve vysce takže jen tak tam zlodej nevyskoci ale do bytu na opačném konci možná ano. Nemám informaci jak vysoko nad zemi je to 1NP, kolik myslíte že je minimum na výšku NP aby to bylo bezpečné? minimum aby to bylo bezpečné? Šli by ste do toho?

skororozvedena
10. únor 2025

@katerina_bar hele, já z těchhle bytů nemám pocit bezpečí. Jeden takový, jinak super a splňující všechny me nároky, jsem před pár lety odmítla. Žijeme spokojeně v šestém patře 🙂 ale nevím, pokud je to hodně dobrá nabídka, ještě bych poresila ty výšky. Nicméně, dala bych na intuici a zdá se mi, ze más pochybnosti, jinak Bys sem nepsala ....

barulina
10. únor 2025

@katerina_bar neco z praxe, jsem policajt. Ja za ty roky zažila zloděje, kteří bez problému vylezli po okrasných zdich i do 5. Patra

katerina_bar
autor
10. únor 2025

Krome tohoto bytu se tam prodava i byt na vyšším patre s malým balkónem. Ten "náš" na 1NP je nejdrahsi z celé nabidky bytu. Moc se mi libi ze v pokojich jsou vysoké okna/dvere na tu záhradu. Zlodeji nás vykradli kdyz jsme bydleli na 3 patre bez balkónu a byl to nepríjemný pocit.

petulkadodo
10. únor 2025

@katerina_bar Bydlíme v takové novostavbě, i když ve vyšším patře, už pár let. Vykrádají se tu sklepy a kočárkárny, ale přes zahrádku se tu zatím nikdo k nikomu nevloupal.

kakba
10. únor 2025

Vykradaji se i byty ve 4.patre za bileho dne. Vlastni zkusenost. Nebala bych se toho. Kazda druha ci treti tu vlastnime barak se zahradou, kdy pres terasu muze kdokoliv prijit. Jestli se ti to libi tak jdi do toho

patypresdevaty
10. únor 2025

V čem je to méně bezpečné než dům se zahradou? Právě naopak si myslím, že zahradou zloděj nepůjde, protože je kolem moc očí (byty nad), což u domu není...

pospis
10. únor 2025

Máme 4+kk s předzahrádkou cca 50m2. Na předzahrádku máme branku z vnitrobloku. Takže se zahrádky se dá jít do vnitrobloku. Zahrádka je přístupná teda z KKčka. Žijeme tu od roku 2010 a úplně bez problémů. Neměnila bych. Kluci mají na zahrádce basketbalový koš (skříň na koloběžky a jiná sportovní vybavení a my posezení. Dřív na ní bývalo pískoviště a v létě maličký bazének, ale kluci už jsou velcí.
Nad náma jsou ještě tři patra a nad náma uplně stejné byly. Za nás byl náš byt nejlevnější a pak co patro to +300tis. Teď je to opačně 🙂
Když jsme byt kupovali tak jsme pořídili zamykací kliky na okna a měli jsme i alarm. No alarm jsme asi po 3letech zrušili. Okna nikdy nezamykáme. Kluci kolikrát nechávají branku od zahrádky dokořán 🙂 cítíme se naprosto bezpečně. Ba naopak náš byt je tak naočích, že být zlodějem půjdu raději do vyšších pater 🙂

cilkat
10. únor 2025

Bydlela jsem celý život v přízemí - zepředu ulice, zezadu les... Nikdy nás nikdo nevykradl. Naopak jsem milovala, že si můžu sednout třeba s učením do okana, byť na zahradě a přitom mi do papírů nesvítí sluníčko a tak...
Takže ano, nelíbilo by se mu přízemí na rušné ulici, kde furt někdo nacuhuje do okna, ale obecně mi přízemí nepřijde nebezpečnější, než patro.

linusha
10. únor 2025

@katerina_bar byt v 1.np je prostě byt v přízemí max. vyvýšené přízemí. To že v současnosti naproti není žádná budova ještě neznamená že za pár let nebude. Nepíšeš jak velké jsou místnosti. Ale já bych do takového bytu nešla. Ani ne kvůli zlodějům ale kvůli tomu že nikdy nebude takové soukromí když máš nad zahrádkou další byty, a stejně tak slunnost v místnostech. Hodně bych se řídila tím jak je byt situovaný, jak jsou velké místnosti atd.

ladyhacek
10. únor 2025

Tak pokud jediný "problém" máte s bytem, že se vám tam může dostat zloděj tak bych neváhala a vzala ho.
Zloděj může přijít kamkoliv. Tohle bych v potaz při rozhodování nebrala. Máme přízemní rodinný dům sem se taky můžou dostat. Chránit se bezpečnostními dveřmi, pořídit kamery a víc asi nemůžete udělat ať bydlíte v kterémkoli patře.

veroniquecz
10. únor 2025

@katerina_bar brala bych to hned. Za mě byt se zahrádkou je perfektní kompromis mezi bytem a domem.

katerina_bar
autor
10. únor 2025

@linusha není to uplne prízemí, je to tak 3metre nad zemi. Pokoje jsou štandardné 3kk, 2 pokoje po 15m2 a obyvak/KK 30m2..a ta zahrada/terasa ma dokopy kolem 120m2

alcala
12. únor 2025

Já bych v přízemním bytě nebydlela, bála bych se tam a hlavně by mi vadili sousedé nade mnou, žádné soukromí. Ale jestli je tvým jediným problémem strach ze zloděje, tak to se dá velice snadno vyřešit předokenními roletami. Když nebudete doma nebo v noci je zatáhnete a nikdo se dovnitř nedostane.

console
12. únor 2025

Za me lepsi prizemi…nebo zvysene prizemi. Desi me naopak vyssi patra. Cim jsem starsi, tim mam vetsi strach z pozaru atd. Jeden z bytu mam v prizemi, je tam spolecna oplocena zahrada pro cely dum. Drive to oplocene nebylo, zila jsem tam sama s malou dcerou a nebala se. Kdybych mela obavy, nechala bych si udelat napr mrize. Mam tam i alarm, ktery se spusti, kdyz nekdo otevre okno zvenci. Ale to tam bylo, sama bych to asi neporizovala

westie
12. únor 2025

Je to stejné jako dům se zahradou. Investovala bych do kvalitní a dobře vymyšlené zabezpečovačky a případně kamery na zahradu.

westie
12. únor 2025

Mně u takových bytů spíš vadí představa, že jsem obklopena sousedy, kteří z okolních bytů koukají na mou zahradu. V domě je to podobné, ale většinou těch sousedů není tolik a nejsou pocitově tak blízko.

prostejina
12. únor 2025

Existují speciální bezpečnostní fólie na sklo, aby ho nemohl nikdo rozbít, a můžete si pořídit nějaký alarm 🙂

pampelina18
13. únor 2025

@katerina_bar Ježíš chudáci lidí co bydlí v baráku, tak ten zloděj vleže ráz dva. Jestli to bereš takto tak ani 8.p není bezpečné.... Pokud se takto strašně bojíš, tak doporučuji nějaký betonový úkryt pod zemí

teate
13. únor 2025

My jsme žili v bytě se zahradou 2x. A bylo to za mě úžasné. Oba byty byly “chráněny” vnitroblokem, kolem nás byly také byty se zahradama. Nad náma byla dvě patra. Ale lidé tam byli slušní, nikdo nám nic neklepal na zahradu, ani neházel apod. Se sousedy jsme si “půjčovali” děti přes plot. Měli jsme tam prolejzačky, gril, kytičky, rajčata. Jedna zahrada měla 100m2 a druhá 200m2, tam jsme měli i trampolínu, paletové záhony, zenový koutek apod. Teď už jsme šli do našeho domu, ale vzpomínky na ty byty nemám vůbec špatné. Bylo to bezva. V zimě nasněžilo, tak si tam děti poblbly. Se sousedy jsme v létě dělali bazén apod., děti si tam běhaly do 21:30 o prázdninách, když jsem byla nemocná, tak jsem je tam vypustila a nemusely jsme jít ven. Bylo to takové komunitní bydlení. Moc milé a za mě fakt bezproblémové.