Je praní prádla v šamponu bezpečné a účinné?
Ahoj holky,
prosím neodsuzujte mě, snažím se jen vyřešit horší životní situaci a nezbláznit se. Teď nemůžu koupit prací prášek a přemýšlela jsem v čem prát, mám tady navíc 2 kopřivové šampony, myslíte že se by se dali použít jako prací gel?
Děkuji
Kup si mýdlo na praní, hádrové mýdlo nebo žlučové mýdlo, stojí kolem dvaceti až třiceti kourun. Nastrouhej a přidej trochu sody na praní, případně per jenom v tom. Stačí lžíce rovnou do bubnu. Šampon ti může nepěkně vypěnit.
@drep děkuji, když to udělám jen teď na chvíli tak to snad přežije i pračka 🙂
@rebe dobře děkuji za tip
Když je úplně nejhůř, tak i samotná voda má poměrně dobrou prací schopnost, neodstraní skvrny, ale prádlo vypere.
Teda, neodsuzuji vůbec, ale neumím si představit být v situaci, že si nemůžu koupit prášek na praní.
Tak třeba v dm stojí nejlevnější prací gen 69 Kč, prášek na praní stovku. Není třeba kupovat značkové a lepší než cpát do pračky šampon. Může to nepěkně vypěnit.
Zkus spis sprchový gel nebo tak proste něco na tělo ne na vlasy,dávej pozor aby jsi neznicila pracku
@marketa1218 já si neuměla ani představit, že budu žádat o nějaké dávky, třeba na děti. Vždy jsem měla slušnou finanční rezervu. Beru to tak, že je to dočasné. Ale z nejhoršího už jsme snad venku a teď už bude doufám jen lépe. Sice je to náročnější, když mladší syn je multialergik a já kojim, tak potraviny bez mléka, lepku, sóji a dalších věcí. Pro něj mám sonett prací prášek. Jsou na tom lidi daleko hůř, my máme střechu nad hlavou a co jíst.
@milujtatumilujmamu zkusím žlučové mýdlo, to tady mám pro mimčo 🙂
@petulkadodo těch nejlevnějších se trochu bojím, protože mladší syn je multialergik pro toho mám sonett, ale starší se mi už po tom úplně obyčejném taky osypal. Z dm tedy nemám zkušenost, to máme 30km daleko, ale brala jsem z tety. Zkusím jak někdo radil to žlučové mýdlo, to mám a vím, že problém nedělá 😉

Nevím, jestli bude pračka šťastná, ale když peru v ruce, tak taky v šamponu, tak oblečení to neublíží a vypere