icon

Nosní odsávačka. Může zničit vysavač?

nelavavilu
26. únor 2025

Je tu prosím někdo kdo má zkušenost že by mu odsávačka zničila vysavač? Před měsícem nám odešel vysavač, byl cca 4 roky starý (do té doby šlapal perfektně) a dnes jsem odsávala malému nudle a najednou vysavač přestal fungovat. Vzpoměla jsem si, že ten minulý taky přestal vysávat u odsávaní😳 náhoda?
Je tu někdo komu se něco podobného stalo? A je možné, aby odsávačka odpálila motor vysavače?

wxkatuska
26. únor 2025

@nelavavilu jo nám 🤦🏼‍♀️ měla jsem pak dva. Jeden levnější na nudle, protože další od Miele jsem odmítla obětovat.

bbn
26. únor 2025

@nelavavilu jj, se třemi dětmi jsme zničili 2 vysavače po sobě 🙈

mourovatakocka
26. únor 2025

@nelavavilu Ty blaho, to by mě nikdy nenapadlo 😯

krisstina93
26. únor 2025

Může no, když vysáváš nejak často, delší dobu nebo silněji. Je to jako kdybys ucpala tu sací hadici.

xnikax1
26. únor 2025

@krisstina93 ano přesně tak,jeden jsme taky zničili

elesse
26. únor 2025

To me vubec nenapadlo… jeste, ze se toho deti bali a mame odsavacku jen do pusy🙂)

daasqua
26. únor 2025

Asi teoreticky může. My tam máme takové červené světýlko, které značí, že je přetížený - podle toho otevíráme/zavíráme ventil na hadici. Mrkněte, zda máte něco podobného. Musí se ten tah regulovat ventilem.

cherie24
26. únor 2025

Jasně, že může 😀 teta zničila vysavač babičce tím a my naštěstí máme vysavač, který svítí, když je zacpaný nebo se motor přehřívá. Odsávačka se mu moc nelíbí. Museli jsme mít vysavač v podstatě na minimum, jinak hlásil, že se přehřívá.

westie
26. únor 2025

Taky jsme si tím zničili vysavač🙈

kosi_cek
27. únor 2025

@nelavavilu vysavač se může takto vypnout, protože se přehřál, po chvilce by mohl jít opět zapnout, taky se nám to stalo, při napojení na odsávačku se vysavač právě může rychle přehřát, protože průchod vzduchu je omezený... Určitě to chce snížit výkon na minimum, pokud to jde a i zkrátit dobu odsávání.