Paní na úklid. Jak poznat šikovnou a spolehlivou?

kozaci
3. led 2023

Ahoj holky, přemýšlím o paní na úklid. Máte rady, jak poznat šikovnou a spolehlivou? Čeho se vyvarovat? A kolik cca se platí (jsme na vesnici)? Platíte za hodiny nebo úklid =x Kč a je jedno jak dlouho to paní dělá?
A poslední otázka-jak přemluvit muže (který absolutně vůbec nepomáhá ani s dětmi ani s domácností, přijde mu to jako přežitek, ostuda. Peníze máme) Díky moc!

lenkapanenka
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
mourovatakocka
3. led 2023

@kozaci Já jsem v jedné fb skupince menšího města a často tam shání nebo doporučují paní na úklid a to včetně ceny. Zkus, třeba najdeš a uděláš si představu o ceně. A muže se zkus zeptat na jednorázový úklid - třeba okna. Jako takovou vlaštovku.

hezz17
3. led 2023

Taky bych si nejakou rada nasla s nastupem do prace. Nemam chut se veacet ve 4 domu a uklizet😑. Doma jsem to jeste nenadnesla, reakce asi nebude nadsena 😀😀

superkousky
3. led 2023

@hezz17 Já to doma nadnesla loni a reakce byla negativní. Je starší a ze staré školy. Maminka zvládala vše. Njn. jenže ona nechodila domů v 18h. Včera jsem to manželovi oznámila jako hotovou věc, že až budeme chodit do práce oba, tak buď bude paní na úklid (1x za 14dní) a nebo bude uklízet on, protože chodí z práce už v 15h. Teď dlouhodobě marodí, tak úklid nechávám zcela na něm a má dost velké resty 😁, takže ani neodporoval.

zekrt
3. led 2023

Já doporučuju přes agenturu, protože jsou pojištění a mají záskok pro případ nemoci. Majitelka agentury přišla se složkou, ukázala mi čistý výpis z rejstříku trestů slečny na úklid atd. Bez agentury by to bylo levnější, ale bez záruk.

gruyerre
3. led 2023

@kozaci řekni mužovi, ať si vybere, jestli to uklidí on nebo paní uklízečka 🙂

emamaira
3. led 2023

@zekrt a jak to prosím funguje, když jsi v práci? Paní má klíče od domu?

barmil
3. led 2023

@kozaci vždy jsem jela pres firmy, aby měla pojištění atd, kdyby něco rozbila. První úklid vždy na zkousku za me pritomnosti a pak dohoda na castce za úklid podle toho, co se uklízí. Žádný za hodinu, aby se tam loudala. Prostě dostala za práci a bylo na ni, jak dlouho tam bude. Čistící prostředky a věci na úklid si vozí svoje, přijede, pustím ji dovnitř, jde uklízet a když odchází, napise a klice necha ve schrance.

zekrt
3. led 2023

@emamaira Někdo jí je dává a někdo ne. Já ne, slečna chodí odpoledne, sama to má jako vedlejšák k hlavní práci.

nita1984
3. led 2023

Moje paní na uklid měla svoje klíče, ale my měly nadstandardní vztah, hlídala mi i děti. Takže u nás byla tak 2-3x týdne. Teď se mi odstěhovala a ja jsem úplně v haji

martt
3. led 2023

@kozaci Co se týká manžela. Ja jsem to tenkrát manželovi také nadnesla , že bych chtěla paní na úklid, třeba 1-2× do týdne, že když jsem začala chodit do práce tak padám "na hubu" a nechci být otrok. Na víc že on mi s ničím nepomůže přijde z práce hodí nohy na horu a pohoda. Tenkrát jsme se kvůli tomu dost pohádali měl stejný názor, jako tvůj manzel. Jenže já jsem mu tenkrát dala nůž na krk bud paní na úklid a nebo si úklid rozdělíme pul na pul, ze to je i jeho "bordel" co uklizim . Na konec souhlasil, že bude pomáhat a je pravda, ze to funguje daleko víc. A paní na uklid už vlastně nepotřebujeme.

kevi1
4. led 2023

Ja som manzela nepresviedcala, proste som mu oznamila, ze bud bude upratovat, alebo mame pani na uklid.
Mali sme cez agenturu, potom na seba cez lokalnu skupinku. Spoznas to prve 2-3 uklidy, ci je spolahliva a pecliva na to, co ty chces. Moja skusenost je totiz taka, ze kazda pani je pecliva na nieco ine. Jedla lestila kuchynu, druha dvere, sucasna zase kupelku.. ja dvere 2x do tyzdna nelestim a nevarim, takze pre mna je dolezitejsia ta kupelka.. ale to nespoznas, kym si pani nevyskusas.
Agentury to maju rozne, jak hodina tak uklid na m2.. tak isto panie co pracuju na seba. Ja platim od hodiny kvoli “praci navyse” a pani berie 250 korun na hodinu

20190418
4. led 2023

Taky jsem našla paní na úklid přes lokální FB skupinku. Jak se pozná, že je dobrá? Těžko říct, musíš vyzkoušet no. Moje aktuální je šikovná moc. Má i různé svoje vlastní vychytávky na leštění apod, ode mě jen čistící prostředky. V Praze mám pocit, že je to docela peklo někoho najít a neplatit milion. Přes agenturu by to pro můj 3kk bylo třeba 1200,- za úklid, což mi přijde přehnané. Já jsem dala inzerát jako že 200,- a je to na tři hodiny. Paní to má většinou za dvě hodiny a kousek, ale nechci jí "trestat" za rychlost, takže jí dávám těch 600,- za úklid.

drago49
4. led 2023

@kozaci nepremlouvat, oznámit. Já platím 350/ hod, máme velký dům. Během úklidu převlečou postel, vyluxuji, vytrou, umyji koupelnu, záchod, mám matnou kuchyň tak umyji i tu, 1x3 mesice vytepuji postel a umyji okna

felis
4. led 2023

@kozaci ahoj, povím Ti pohled z druhé strany. Dělala jsem úklidy v Praze - byly to byty AirBnB. Moc hezké, čisté, různě veliké a musely být uklizené naprosto perfektně. Za byt 1kk jsem měla 200,-, za 2kk 300,- za 3+1 400,- a za 4kk a větší jsem měla 500-700. Úklid 1kk jsem zvládla za 45 minut. Ty větší až 3,5 hodiny. Úklid obnášel: utřít prach ze všech ploch vc.obrazu, vyluxovat, někdy i vytřít, převléct postele, umýt kuchyň, koupelnu, toaletu - vše vyleštit bez jediné známky používání předchozími hosty vc. odpadu ve sprše. Byla to celkem dřina, takový fitko a ještě mi za to platili 😄
Až na to budeme finančně lépe, tak přemýšlím také o paní na úklid a partner není proti, ale bude to mít se mnou sakra těžké 😄 nepíšeš, kde bydlis (kraj, okres) a jak velký máte dům 🤷🏼‍♀️ my bydlíme v domě ve středočeském kraji a uklid mi trvá 2hodiny (a to neuklízím u dcery v patře - to si dělá sama). Na zdejší poměry (lokalita, vzdálenost od Prahy) bych se ohodnotila 400,--500,-. A jak poznáš kvalitní paní na úklid, tak to je přece podle výsledku 🤷🏼‍♀️ každý snese uklizeno jinak. Dej si na papír, co všechno chceš, aby dělala, pak to udělej Ty a uvidíš, kolik času Ti to zabere. Co se týče spolehlivosti, tak asi nejlepší je doporučení anebo přes někoho známého.

denski24
4. led 2023

Holky a to vám uklízí, třeba i ve skříních? Žehlí prádlo? Nebo dělá jen povrchové práce a nikam do věcí neleze?
Mě by to teda osobně vadilo, že mi cizí člověk uklízí..

felis
4. led 2023

@denski24 to záleží přece na vás 🤷🏼‍♀️ na skříních uklidit, ale ve skříních ne. Pokud žehlí prádlo a měla by ho uklízet, tak to je jiná, ale může to prádlo nechat vyžehlené v koši a Ty si to pak uklidis.

denski24
4. led 2023

@felis asi jo. Mě to jen zajímalo. Pro sebe to neplánuju..

pipi_puncocha
4. led 2023

500kč za návštěvu (podlahy - vysát + vytřít, koupelna, WC, kuchyň). V ložnici a dětských pokojích nechci, větší věci - okna atd. individuálně méně často, platí se zvlášť. Jak tu bylo zmíněno to žehlení, tak naše paní to nabízí, prádlo si vyprané odveze, žehlí u sebe doma a zase to vrátí. To jsme prozatím nevyužili, ale letos se na to chystám. Za mě ideálně samozřejmě hledat dle referencí okolí, my máme takovou rodinnou, která je každý den u jiného člena doma. Kdybych neměla takhle po známosti, tak bych šla do agentury.

kevi1
4. led 2023

@denski24 skrine s oblecenim nie, my tam mame poriadok, da tam len poskladane pradlo, inak zvladne vsetko. Zehli, upratuje skrine s hrackami, kuchynu.. da prat, povesia posklada

denski24
4. led 2023

@kevi1 tak o čisté ještě v pohodě.. Ale fakt vám nevadí, že vám pere špinavé prádlo?

kevi1
4. led 2023

@denski24 nie 😀 jedine spodne pradlo im nedavam prat, to mi pride nehygienicke

xer
4. led 2023

@kozaci urcite na doporuceni u koho uz uklizi anebo nejaka ta agentura + doporuceni.
My mame na doporuceni.
Davame 150/hod (praha) chodi narazove vetsinou 2x do mesice o vikendu na odpoledne.
Vypucuje celou koupelnu, zachod, kuchyn a vytre chodbu.
Obyvak, loznici a detsky pokoj si uklizime sami.
Jak s manzelem neporadim - u nas jsme se od zacatku vztahu delili o uklid fifty-fifty a po matersky kdyz jsem nastoupila zpet do prace a pak manzel zmenil praci a jezdil domu az vecer po-pa a uz jsme cas na uklizeni museli hledat o vikendech na ukor vyletu apod, s tim prisel on ze nebudem prece furt vikendy travit uklidem tak dojednal pani na uklid a zatimco pani uklizi my vezmem dceru do kina, na pout, na hriste, na vylet…je to uz takovej jistej cas bez stresu ze neco nestihame jen pro nas 3. A po krasnem spolecne stravenem odpoledni se vratime do uklizenyho vonavyho bytu.
Ale ja byt v situaci kdy musim delat vsechno sama tak bud postavim pred hotovou vec a nediskutuju a rovnou dojednam uklizecku anebo jak tady bylo zminovano, “bud zacnes (alespon) pomahat anebo budeme platit uklizecku”🤷‍♀️
Zajimavy je ze proti uklizeckam jsou vzdycky ty chlapy co doma nehnou prstem, zatimco zenska lita - prace, deti, vareni, uklid🙈to vidim i ve svem okoli. Cim to asi bude…😅

hezz17
4. led 2023

@xer muj muz uklizi rekla bych slusne 😀 kdyz jedu s detma na vikend k mamce tak prijedu do vypiglovanyho bytu… jemu by hlavne vadil ten cizi clovek no

xer
4. led 2023

@hezz17 tak pokud uklizi tak je to v poradku a ma pravo se k tomu vyjadrovat, tak je to v poradku, ale bohuzel to je vetsinou presne naopak

amenophus
4. led 2023

Tady se pripichnu!
Jsou prosim i takove, ktere resi nejaky provozni bordel? Ja bych potrebovala nekoho, kdo posbira hracky ze zeme, vyluxuje a vytre, ale na veci ve skrinich nesaha. Nechci aby mi nekdo pral, zehlil nebo pevlikal postel. Ale chci, aby doma bylo kam slapnout a nebyl to kentus a nechci travit svoje vecery uklizenim.
Kdyz se nam narodila druha dcera, shanela jsem pres agentury a kdyz jsem nahodila tenhle styl uklidu, tvarili se dost kysele. Sice by mi vylestili vsechny kliky od dveri, o coz fakt nestojim, ale hracky ze zeme si musim posbirat sama. Tak jsem jim podekovala a uz jsem jim vickrat nenapsala.
Ale dalsi vec - jak to mate s uklizeckou vymyslene vy,kteri mate doma zabezpecovacku? To ji jako date cip i s klicema? Nebo odkodujete dalkove kdyz prijde a zase zakodujete kdyz odejde?
Mne by ani nevadilo platit nekomu za uklid, koneckoncu me to usetri cas a muj cas je asi drazsi nez u brigadnice na uklid. Ale bojim se, aby nas to nakonec nevyslo draho v tom smyslu, ze by nas vykradli (at uz primo ta pani nebo jen proto, ze by treba nezamkla, ztratila klice nebo nezakodovala).

hezz17
4. led 2023

@amenophus jo taky bych prave chtela resit ten provozni jak rikas. Hracky, vysat, vytrit, wc, koupelna, nadobi, linka. Nezehlim, zapnout pracku je to nejmensi…