Praní prádla. Které značky používáte? Které perou nejlépe?

veragajdzicova
17. lis 2021

Ahoj holky, jsem tu nová. Chtěla bych vás všechny moc poprosit, zda by jste mi pomohli s výběrem pracích prostředků. Jsem strašná co se týče praní, potřebuju aby prádlo vonělo, a aby bylo dokonale čisté pokud možno bez fleků. Rozmyslím se nad dvěmi značky, první je surf a druhý je perwoll. Varianty jak na bílé pak barevné a černé. Které značky používáte vy a které perou nejlépe. Děkuji všem za odpovědi.

klokanka31
17. lis 2021

@veragajdzicova Mně se zdá že všechno pere stejně 🤔 za život jsem vyzkoušela dost značek pracích prášků, pak jsem dlouho používala Ariel, a nakonec jsem zůstala u kapslí Ariel 😊

veragajdzicova
autor
17. lis 2021

@klokanka31 děkuji ti za odpověď, jinak já právě taky prala v Ariel kapsle ale štve mě že se mi pokaždé kapsle dostane zezadu bubnu úplně dopředu a skočí mi za tu gumu tak právě chci gel

ellyem
17. lis 2021

Já peru jen v přípravcích od Eurony a nemůžu si stěžovat 🙂 👍🏻

marselina
17. lis 2021

@veragajdzicova mne občas doveze práci prášek manžel z Německa. Voni krásne a taky dlouho. Co se odstranění skvrn tyče, jsem čekala víc.

prejeta_zaba
17. lis 2021

Nejlíp pral Ariel na bílé prádlo, ten už bohužel není. Takže Persil na bílé. Na barevné je to podle mě jedno. Určitě prášek, gel ani kapsle nikdy tak dobře prát nebudou. Gel zanáší pračku a prádlo pak páchne zatuchlinou. A neprat oblečení na 60, barevné lemy a gumičky pouští barvu a prádlo je pak zašedlé.

zoyee
17. lis 2021

Přešla jsem asi před rokem na Savo praci gel a jsem spokojená, prádlo příjemne voní, aviváž nepoužívám.

veragajdzicova
autor
17. lis 2021

@prejeta_zaba moc ti děkuji za radu určitě si to vezmu k srdci 🙂

veragajdzicova
autor
17. lis 2021

Všem holkám kdo mi sem odepsali moc vám děkuji! Jste skvělí 😘😘😘

2hanah
17. lis 2021

Já používám růžový Perwol gel na barevné, bílý Perwol gel na bílé a samozřejmě černý na tmavé, krásně voní, říkala mi to i kámoška, co po nás dětí oblečení, v čem peru, že to krásně voní, pere dobře a pokud mám od dětí fakt špinavé prádlo nebo fleky, přidávám do pračky dvě odměrky odflekovacího prášku z DM, je to úplně nejlepší věc na fleky, co jsem kdy měla, nějakej Vanish se může jít zahrabat.

veragajdzicova
autor
17. lis 2021

@2hanah tak tato odpověď mi hodně pomohla jdu do perwollu 🙂🙂 já nevěděla jestli mám koupit surf a nebo perwoll tak teď je už rozhodnuto 🙂 ... A ještě se zeptám nějakou aviváž používáš ? A popřípadě jakou ... Já mám coccolino modrý ale malá se mi po něm osipala

2hanah
18. lis 2021

@veragajdzicova ne, mám sušičku, bylo mi doporučeno aviváž nepoužívat a s tím pracím gelem to fakt není potřeba, opravdu voní krásně, aviváž by tu vůni pokazila a celkově aviváž není úplně "zdravá", třeba právě dětem vadí, používala jsem pro ně dřív Lovelu nebo nějakou s označením "sensitive" atd., ale co mám sušičku, nepotřebuji.

veragajdzicova
autor
18. lis 2021

@2hanah super tak moc děkuji za odpověďi 🙂🙂

2hanah
18. lis 2021

@veragajdzicova rádo se stalo, snad ten výběr bude podle Tvých představ.

alubif
18. lis 2021

Peru v Arielu z Čech i r Německa, výdrž vůně stejná, přání stejně. Skvrny odstraňuju práškovým odstraňovačem skvrn z Lidlu, stojí pár korun, třeba takové ty koláče sledovanosti v podpaží na bílých tričkách je to zázrak.

veragajdzicova
autor
18. lis 2021

@alubif taky se více zaměřím na ty odstraňovací přípravky koukala jsem na netu že mají v dm ten od denkmit tak ho zkusím .. děkuji za Lidl typ 🙂 určitě kouknu a taky koupím ... Já jsem strašná na prádlo jak je flíček vyhazuju do koše protože mě to štve do teď jsem pořád bojovala s pracimi prostředky a nemohla jsem přijít na to který bude krásně prát vonět a odstraňovat fleky .. tak zkusím ten perwoll už ho mám objednaný a k tomu zkusím ty odstraňovače snad to pomůže a budu konečně spokojená 🙂

mucinek07
18. lis 2021

Jak už psala paní výše, také peru v Euroně, už rok, syn měl od narození ekzém, nesměla jsem prát v klasických prášcích, natož použít třeba mýdlo, šampón, prostě nic, kromě čisté vody. Mají skvělé prací prostředky nejen pro miminka. A můj Jeník je po 5 letech konečně čistý. Nedávám jako reklamu, ale jako šťastná máma svou zkušenost.
A také mě hodně překvapilo nízké dávkování- 20ml na 1 pračku.

veragajdzicova
autor
18. lis 2021

@mucinek07 Já jsem tedy na tu euronu taky koukala ale říkala jsem že třeba časem ... Taky jsem nechápala jak tak malinké množství může vyprat tolik prádla ... A hlavně pořád nechápu ty rozdíly v kg . Eurona má malé balení kdežto ty "Naše,, mají i velké ... A teď jsem slyšela něco o nějakých plnidel 🙍🤷🙆

prejeta_zaba
18. lis 2021

@veragajdzicova stačí, aby byla Eurona koncentrovanější = je silnější, stačí menší množství, vydrží dýl. Přesné chemické složení samozřejmě neznám.

ufounek
18. lis 2021

@veragajdzicova jsem spokojena s Arielem a na skvrny pouzivam mydlo s jelenem, na odolnejsi zlucove mydlo + kdyz stiham predem chvili namocit..

zuzi1990
19. lis 2021

Já používám jedině Euronu, jak na děti, tak na nás dospělé a nemohu si stěžovat. Cena super, ekologické a ještě k tomu čisté a voňavé.

zuzekk
19. lis 2021

Dřív jsem prala ve Formilu z Lidlu, vyhrál D-test. A nemůžu si stěžovat. Ale došlo mi, jak ohromná spotřeba pracích prostředků tu je, tak se pokouším aspoň svou troškou přispět a prát ekologicky. Na vlastní výroby mě neuzije, kupuju. Mýdlové ořechy, Sonett. Gel už nikdy žádný, aviváž už vůbec ne.

jasminek2012
19. lis 2021

Já už bych po zkušenostech nekoupila gel, protože prádlo mi smrdí zatuchlinou. Kapsle jsou zase drahé a nějak jsem jim nepřivykla, i když jsem je zkoušela.
Na bílé prádlo používám prací prášek Ariel mountain spring a na barevné Ariel color, také prášek. Plus Calgon a aviváž, s Arielem se nejlíp snese Lenor, prádlo mi krásně voní i po žehlení.

veragajdzicova
autor
19. lis 2021

@jasminek2012 ta tedy zase mám lepší zkušenosti s gelem protože prací prášek mi zacpal pračku .. prádlo mi tedy krásně voní i po gelu a je to teď třetí den co Peru bez aviváže jen v zeleném Persilu a úžasně voní... Chci ale ten Perwoll prý je na prádlo šetrnější a i je prádlo měkký aniž by se aviváž použila.

mucinek07
19. lis 2021

@veragajdzicova ano, přesně tak, Eurona je koncentrovaná, neobsahuje fosfáty, chlór, plnidla atd. Je ekologicky šetrná.
Plnidla mají jedinou funkci, a to udělat balení objemnější, máte pak pocit, že jste za málo dobře nakoupila, ale pak musíte dávkovat min. 70 ml, aby se prádlo vypralo. Plnidla jsou např. rozdrcené sklo, křída, rozemleté peří. Toto se pak usazuje na prádle a pomáhá vzniku ekzému. Hodně jsem si toho načetla, právě kvůli synovi a jeho kožním problémům. Bylo to fakt peklo.

veragajdzicova
autor
19. lis 2021

@mucinek07 No tak to je masakr s těmi plnidli 😲 tu euronu zvažuji ale až příští rok až budu mít novou pračku .. jinak pokud jsem to dobře pochopila tak eurona se nedá koupit v běžných drogeriích ale jen objednat přez stránku na netu ? ... Děkuji vám za odpověď

veragajdzicova
autor
19. lis 2021

@veragajdzicova teda teď jsem koukala na aviváže a prací prostředky od eurony docela mě fascinují ty ceny za tak malou gramáž 😲🙆

zuzi1990
20. lis 2021

@veragajdzicova také je potřeba koukat na dávkování. Aviváž je koncentrát a ta dávka,která se dává do pračky je velmi rozdílná od běžných pracích prostředků. Klidně vám to mohu ukázat a vysvětlit 😉

veragajdzicova
autor
20. lis 2021

@zuzi1990 Já abych pravdu řekla tak znám jen ty běžný prací prostředky a euronu zase vůbec .. včera jsem asi dvě hodiny četla o eurone a hlavu mám jak pátrací balón 😁😁

mucinek07
20. lis 2021

@veragajdzicova ano, objednává se přes net jako v klasickém e-shopu.
Až budete chtít, můžete použít tento odkaz https://www.euronabycerny.com/420-5198774155 .
Ráda Vám pomohu s výběrem pracích prostředků i s dávkováním.
Ať už zvolíte jakoukoli variantu, přeji, ať jste spokojená a dobře se Vám pere 😍
Nebo se můžete podívat
@veragajdzicova

mucinek07
20. lis 2021

@veragajdzicova jsou to koncentráty, u pracího gelů dáváte jen 20 ml a 7 avuvaze 17 ml/půl víčka