Profi úklid svépomoci. Jak to děláte vy?

27. pro 2022

Ahoj holky, predevsim ty, ktere bavi/umi uklizet. Chtela bych si doma uklidit jako profiuklizecka, ale nevim jak na to. Uklidit vsechny cleny domacnosti na ctyri hodiny z baraku zvladnu, takze mi nic nebrani v nerusene praci. Ale jsem desnej chaotik a bordelar. Potrebuji se naucit ten system - cim zacit a tak. Jak to delate vy? Jake mate cistici prostredky a uklidove pomucky? Diky a poradku zdar!

jahodi
27. pro 2022

já se inspiruju tady https://www.facebook.com/mujutulnydomov ♥ 👍

merope
27. pro 2022

@jahodi já mám od Heleny všechny kurzy a na příští rok už jsem zase přihlášená do Roku pro váš domov, tentokráte tedy už jen v té základní verzi. Protože přesně ty týdenní / čtrnáctidenní úklidy jsou super přesně v té metodice. A půlroční kurzy pomůžou dát byt dohromady tak, že pak je ten úklid mnohem jednodušší.

jahodi
27. pro 2022

@merope já využívám jenom její týdny, úklid podle KonMari jsem dělala ještě než jsem jí znala. Musím ale říct, že mě dost láká stát se konzultantkou útulného domova. To by u mě byla komplet změna oboru. 😎 No uvidíme, co život přinese. Kdyby jo, tak si u ní ten půlrok střihnu, to je podmínka... 😍

autor
27. pro 2022

@jahodi tak ja si te pak objednam, jo? 🙏🏼😂

jahodi
27. pro 2022

😅

barumrallyebum
27. pro 2022

Mrkni na youtube na kralovny poradku nebo treba pod vlivem cokolady, to jsou pekne videa, kde se neco dozvis a doda ti to chut si uklidit. Jinak ja to mam tak, ze jako zaklad uklizeneho, zorganizovaneho bytu je debordelizace. Pak porizeni potrebnych skrinek, komod, botniku, dodelani policek, porizeni uloznych boxu. Pak kazde veci najit sve misto. Pak se byt udrzuje jedna radost. A cistici prostredky jsou v dnesni dobe dobre snad vsechny. Zaklad je cif 🙂. Na doladeni prijemne atmosfery jsou dobre kvetiny, svicky, bytove vune.

barumrallyebum
27. pro 2022

Cistici prostredky mam rada od Tescomy a HG, mopy na podlahu, prachovky, sterky atd ma perfektni Leifheit.

merope
27. pro 2022

K objednání @jahodi, až bude konzultantkou Útulného domova - konzultantky mohu více než doporučit, měla jsem doma jak Helču tak jednu její vyškolenou konzultantku a bylo to super. (Jen pak začínám mít problém s "běžnou" paní na úklid 😀 )

vikinkav
27. pro 2022

Podle me vyhoda profesionalni uklizecky je, ze nevi presne, kam co patri a co je na spatnem miste/ce spatnem pokoji. Tudiz se nezabyva tim, cim ty stravis treba prvni hodinu uklidu - vracenim veci na sve misto 😄 Uklizecky u nas daji vzdy pokoj do poradku, pak jedou povrchy a nakonec podlahy. Pokud nevis kde zacit, jed od dveri podle hodinovych rucicek pokojem.

macinka1989
27. pro 2022

@vikinkav to je přesně problém u mě… než zařadím všechny rozbordelařený věci (hračky) na svoje místo, tak mě nějakej uklízecí elán z poloviny opustí 😅

Autorce: Já miluju prostředky a propriety z DMka… jediný, z čeho jsem od nich momentálně zklamaná, jsou tablety rozpustný ve vodě na koupelnu, to moc nefunguje, ale jinak všechno za mě TOP.

luciebol
27. pro 2022

@barumrallyebum tady si dovolím oponovat - základ určitě není Cif, ale jedlá soda, ocet a kyselina citronová. Stačil tyto tři věci správně zvolit a nakombinovat a vyčistíte COKOLIV 🙂. A taky peroxid 10%, ten bych málem zapomněla! 😊

jahodi
28. pro 2022

@merope tak to je povzbuzující 🙂

merope
28. pro 2022

@jahodi Hele, ona Helča fakt umí a je v tom stále lepší a lepší. Ona v minulosti dělala nějakou konzultantskou činnost (už si přesně nepamatuji co, možná i něco kolem školení) a kombinuje to s talentem na tyhle trošku výtvarné věci. Já mám ten její VIP kurz a to je fakt roční koučování a ta změna je hodně znát.

jahodi
29. pro 2022

@merope já jí úplně žeru. Ten způsob, jak k tomu přistupuje a jak o tom mluví... 👍

merope
29. pro 2022

@jahodi Já už ji znám i osobně a i tak je super. Jezdíš na srazy klubu?

amazonkajanik
30. pro 2022

Leifheit vysavač na okna, nano houbička tam, kde nechci, aby smrděl čistící prostředek, na echt mastnoty se mi osvědčil přípravek Mefisto, na vanu starou klasiku Avu, výkonný vysavač, rotační mop. Místnost po místnosti, od shora dolů. Tak že nejdříve všechny místnosti horní části a pak ty dolní. Ještě jsem měla parní mop 5v1 ale odešlo tam čerpadlo...ale teď už neuklízím tak jako kdysi (každou neděli 🥴), ale dle potřeby. To už bych nedala, jak fyzicky, tak psychicky 😅

mirin89
30. pro 2022

@merope
@jahodi Tak jsem si holky na zaklade vasich recenzi zaplatila ten tyden ted v lednu, tak jsem na to zvedava 😁

merope
31. pro 2022

@mirin89 Chtěla jsem napsat, že se budu těšit a došlo mi, že jsem ještě neposlala platbu, měla bych to asi napravit, začíná se pozítří 🙂.

jahodi
1. led 2023

@merope ne, osobně ji vlastně neznám, ale psaly jsme si skrz nějakou osobní záležitost a tak mi připadá že jo 🙂))