Pronájem s nábytkem nebo bez. Co preferujete?
Co by vám vyhovovalo víc?
1 Pronájem zařízený nábytkem.
2 Pronájem bez nábytku.
3 Pronájem kdy si můžete vše upravit , po dohodě , samy podle sebe .
Proč se ptáš? Musíš vědět, že jsou nejvíce žádané zrekonstruované plně vybavené byty včetně myčky.
@anonym_23e5a0 To je asi možné, ale pokud bych měla někde dlouhodobě žít, tak bych uvítala zařízení podle sebe. Podlahy, dveře, koupelnu podle svých představ.
@anonym_23e5a0 To je asi možné, ale pokud bych měla někde dlouhodobě žít, tak bych uvítala zařízení podle sebe. Podlahy, dveře, koupelnu podle svých představ.
@anonym_autor Dost nereálná představa, majitel si to zrenovuje dle sebe, nevidím jeden důvod, proč by se měl řídit tvým přáním. Je to jeho byt a ty nikdy nevíš, zda ho za 10 let nebude potřebovat a nezamává ti.
@anonym_autor Dost nereálná představa, majitel si to zrenovuje dle sebe, nevidím jeden důvod, proč by se měl řídit tvým přáním. Je to jeho byt a ty nikdy nevíš, zda ho za 10 let nebude potřebovat a nezamává ti.
@anonym_23e5a0 No jenže já jsem majitel . A chci ,aby se cítili opravdu jako doma, aby je neštvala barva podlahy, barva obkladů... Chápu, že spoustu lidí nemá na své vlastní bydlení a já jim chci dát " domov" .
@anonym_23e5a0 No jenže já jsem majitel . A chci ,aby se cítili opravdu jako doma, aby je neštvala barva podlahy, barva obkladů... Chápu, že spoustu lidí nemá na své vlastní bydlení a já jim chci dát " domov" .
@anonym_autor To nedělej, lidi nemají vkus, bude to slátanina. Udělej to podle sebe a neblbni. Stojí to spoustu peněz, tvých peněz. Dovolili jsme, aby si nájemníci vymalovali garsonku podle sebe. Vymalovali vše červeně tedy kromě stropu. Vypadalo to jako na jatkách. Od té doby máme ve smlouvě pouze bílou.
@anonym_autor zdravě uvažující nájemce do holobytu nepůjde, nemá právní jistotu, že se na něm neobohatíš, bavíme-li se o tom, že tu rekonstrukci mají dělat na vlastní náklady...
@anonym_autor zdravě uvažující nájemce do holobytu nepůjde, nemá právní jistotu, že se na něm neobohatíš, bavíme-li se o tom, že tu rekonstrukci mají dělat na vlastní náklady...
@anonym_beb25f To by bylo na moje náklady.
@anonym_autor pak si umím představit, že pár nájemců by se našlo, ale většina bude chtít už vybavený byt alespoň základem, zpravidla se potřebují nastěhovat co nejdříve.
My kdyz hledali pronajem,tak jsme hledali castecne zarizeny. Hlavni pro nas byly spotrebice-pracka,lednicka,sporak,trouba. Pak ulozne prostory-vestavene skrine v predsini,v loznici. My meli i obyvakovou stenu,konferencni stolek, gauc. Majitel se nas ptal,co tam z nabytku chceme nechat. Koupili jsme si jen postel s matraci,jidelni stul a zidle. Takze kdybychom nechteli treba gauc,odvezl by ho. Urcite bych nechtela holobyt,protoze bych nechtela investovat do nabytku,ktery by se mi treba nevesel pak jednou do jineho bydleni. A navic je jednodussi stehovani bez velkych veci. Byt jsem si dle sebe vyladila doplnky a to mi stacilo ke stesti.
@anonym_autor jakoze by sis našla budoucí nájemniky a podle jejich přání teprve začala v bytě dělat podlahy, koupelnu atd? No nevím... my když rekonstruovali byt určený na pronajímání, tak jsem všechno vybirali decenni neutrální praktické snadné na údržbu, tím se myslím zavděčíš většině 😉 nájemníci si to můžou doladit doplňky.
@anonym_autor pronajimam byty a to co navrhujes je ciste blaznovstvi. Uz si nekdy pronajimala nebo nevis vubec do ceho jdes?
jestli máš 4+1 v Liberci, tak tvou nabidku beru, i když ani tak ne me se nechce zase stehovat 😄 ja bych byt podle svych predstav brala, nabytek naopak jedine na levny odkup, nechci resit ze jsem neco znicila a s detma je to hned.
Podle me zalezi jak velky byt to je. Pokud malý, tam nakemnich chce nejlepe vybavený, neplanuje v nem zustat dlouho a tak mu az tak nezáleží ze neni podle jeho vkusu. Pokud vetsi pro rodinu, pak uz muze být nábytek překážka.
@anonym_autor jakoze by sis našla budoucí nájemniky a podle jejich přání teprve začala v bytě dělat podlahy, koupelnu atd? No nevím... my když rekonstruovali byt určený na pronajímání, tak jsem všechno vybirali decenni neutrální praktické snadné na údržbu, tím se myslím zavděčíš většině 😉 nájemníci si to můžou doladit doplňky.
@ines76 jo a proto bydlim v bytě kde je naprosto strašná šedivá podlaha a navzdory doplnkum pusovi byt neutulne 🤮 Mavic je to mekakej levnej materoal a uplne debilne se to vytira 🙄 Pořád přemýšlím jestli se dá zakrýt podlaha podlahou protože koberce doma nechci... Ono i majitel nekdy totalne nema vkus...
Chápu jak to myslíš, bratranec s rodinou to tak má - domluvil se s majitelkou, že se pustí do rekonstrukce bytu, ona mu dala rozpočet, za který by to udělala ona a který do toho dá. A co bylo navíc, dražší, si doplatil on - lepší kuchyni, podlahu, koupelnu, tapety. Nábytek a spotřebiče všechny svoje. Takže mají byt přesně podle svého vkusu a majitelka má jistotu, že tam budou dlooouho.
Ale obvyklé to není. Určitě to můžeš vyhodit jako nabídku mezi známými, je tam však spousta rizik pro obě strany, s cizím člověkem bych do toho nešla, nebo výborně zasmluvnit.
Praktičtější a proto nejčastější je pronajímat byt hotový, podlahy, výmalba, kuchyně, základní spotřebiče. Vybavení je na úvahu - někdo nemá nic a potřebuje byt plně vybavený, lze to promítnout do ceny. Lidi většinou netahají po nájmech pracky, lednice, postele, skříně. Ale snadno se pak sbalí a jdou jinam. Lidé, kteří si toto všechno přinesou (a tedy chtějí prázdný byt), pravděpodobně budou chtít na místě zůstat dlouhodobě. Což většina majitelů preferuje.
O vybavení bytu, které poskytuje majitel, se i majitel musí starat - přestane fungovat lednička, měl by koupit novou. A je samozřejmě pak nemilý řešit, pokud to rozbije/poškodí nájemník (např pračka).
Ideální je být připravena vyhovět požadavkům nájemníka - má svoji postel? Ok, tu stávající někam odklidím. Naopak nemá a chce pracku, koupím mu ji. Jiný sice chce ponechat postel, ale matrace si chce dát svoje.
Výmalbu podle vlastního vkusu povoluji, s tím, že barvičky zkonzultujeme a při odchodu vymalují bíle - lze bez problému uvést do smlouvy, že to musí zajistit profesionální firma, kterou uhradí, a ta kdyztak oškrábe, přeštukuje, zvládne jakoukoliv šílenost.
Pokud bys k pronájmu měla víc dotazů, klidně se ptej, už jsem zažila leccos 😀
Jo, a zejména pokud se chystáš poprvé, rozhodně si to nech pronajmout od realitky - zkontroluj si tedy její způsob práce, zda a jak lustruje zájemce, zda dodrží tvá kritéria nájemníků. já ověřuju i reference, práci, příjmy. Udělají ti nájemní smlouvu, předávací protokol, a máš klid. Je s tím děsný práce, zájemci jsou nespolehliví, lžou, nepřijdou.. a tebe to stojí jedno nájemné.
Já jsem při stěhování do nájmu ocenila skříně na míru, jinak jsme nábytek měli vlastní. Nicméně, náš byt jsme pronajali přes realitku a realiťák řekl, že je rozhodně větší poptávka po částečně zařízených bytech. Původně jsme tam kromě vestavěných skříní a kuchyně chtěli nechat jen gauč, na jeho doporučení jsme doplnili vybavení do jídelny a obýváku a zvedlo to měsíční nájemné o téměř 4 tisíce.
Vzhledem k tomu, že jsem neměla vlastní jedinou skříň, za mě rozhodně vybavený byt. Navíc nábytek na míru je úplně nejlepší řešení využití prostoru.
@anonym_autor nebydlím v ČR a většíma nájemních bytů je neutrálních , bílé kuchyně šedé nebo dřevěné podlahy a bíle moderní koupelny a wc. Všichni jdou s tím v pohodě. Dá se ti zařídit a nadekorovat podle sebe .
Pronajímala jsem dva byty a osvědčilo se:
- neutrální koupelna, podlaha barva dřeva v obytných místnostech, terakota dlažba v užitkových místnostech, výmalba bílá
- hlavní spotřebiče, v nerezu, tedy lednička, pračka, myčka, sporák s troubou
- z nábytku pouze úložné prostory, bílé
My teď budeme rekonstruovat byt na pronájem. Koupelnu v neutrálních tónech, kuchyň bílou, podlaha dekor dřevo, centrální světlo, přidáváme zásuvky do všech rohů místností a do chodby. Z vybavení budeme pořizovat sklokeramiku (induce nejde kvůli jističům), troubu elektrickou, myčku, dřez,baterii. Neplanujeme ani ledničku ani pračku. (V koupelně bude příprava na pračku, na ni případně sušičku).
Jelikoz mame vlastni nabytek, ktery neni kam dat, tak pronajem bez nabytku. Zbytek je dle majitelu - koupelna, kuchyn (jejich je jen sporak, zbytek nas), podlahy (je tu desna, spatne udelana plovoucka, ale zvykli jsme si), vymalbu si preji jen bilou.. no za par mesicu se budeme stehovat do vlastniho, ceka nas ted rekonstrukce, tak si to vymazlime podle sebe 🙃
Byt tebou, tak se nebudu podrizovat najemnikovi, i ten nejvic slusne vypadajici ti z bytu muze udelat kulnicku na drivi a tobe zbydou oci pro plac. Udelala bych to dle sebe, hezky, moderne, ale nic prehnanyho.
Vidim tu nejake uplne zbytecne utocne komentare. Uz jen z otazky musim rict, ze takovou domaci, jako je tazatelka, bych si prala mit 😍. Ze pro ni byt neni jen dojna krava, ale ze se stara o to, aby byl pro najemniky domovem. To je super ❤️.
Jinak fakt nevim jestli je lepsi A, B nebo C. Znam vsechny moznosti. Kdyz jsme hledali bydleni jako studenti, jediny nabytek jaky jsme meli byl do nasi loznice, vse ostatni bylo zarizene (ale dost casto to zaridili spolubydlici). Kdyz jsme pak sli bydlet sami a planovali rodinu, nastehovali jsme se do domu, kde byla jen kuchyn bez spotrebicu, vestavena skrin v loznicich a koupelnovy nabytek. Vse ostatni vcetne pracky a lednicky jsme si museli koupit sami a mohli si to zaridit dle sebe.
Sousedi od mych rodicu jsou zase v najmu, kde ten najem v podstate spociva v tom, ze ten dum, ve kterem bydli, postupne rekonstruuji. I my kdyz jsme puvodne chteli pronajmout byt pred rekonstrukci, hlasili se nam jedni najemnici kteri nabizeli, ze by ten byt zvelebili (bohuzel jsme tam pak misto nich nastehovali "kamarada", ktery ten byt ale jeste vic zdevastoval,.zpetne bych byla radsi, kdybychom byli prijali tyto najemniky a kamarada poslali do haje).
Kdyz jsme pak byt zrekonstruovali, po porade s realitakem jsme ho nechali nezarizeny, ale se spotrebici.
Klicem je ujasnit si, na koho chces cilit (coz trochu zavisi i na lokalite a velikosti bytu). Studenti/kratkodobi najemnici spis oceni zarizeny byt. Ale treba rodiny, hledajici bydleni na nekolik let, uz nejspis budou mit dost vlastnich veci, takze krom spotrebicu bych tam nic nenechavala. Co se moznosti zvelebivani tyce, to uz bych resila velmi individualne, aby pak nenadelali vic skody nez uzitku.
Pronajimam byty nevybavene, protoze cilim na lidi, co si ho zaridi po svem, maji na to penize, a pak v nem radi dlouho budou bydlet. Rekonstrukci delam vse do bila, seda.
Kdyz jsem si pronajimala ja, bylo mi neprijemny mit veci po nekom, takze tak, ale kdyz hleda nekdo nemajetny/na chvili, tak asi bere i zarizeny. 😊
Pronajímáme několik bytu.
Mam zkušenost,ze s vybavením je vic práce,spotřebiče odejdou,zařízení se opotřebuje a pri konci nájmu se to musí řešit. A nájemníci většinou své věci mají a pak řeší,kam s tim,když je to 2x.
V bytech máme zaklad kuchyňskou linku a vestavěné skříně.
Ja bych dala přednost 2/3. Nábytek mam vlastni takže nevim kam bych narvala ten původní a nějaké drobnosti si moct upravit podle sebe, jako jasne ze ne celkovou rekonstrukci, ale zažila sem ze majitel zakazoval i přiklepnout obrázek na zeď :D

Proč se ptáš? Musíš vědět, že jsou nejvíce žádané zrekonstruované plně vybavené byty včetně myčky.