Střešní okno. Máte zkušenost, co dělat?

alpakovo
24. lis 2022

Tak a teď babo raď..... Letos jsme po rekonstrukci podkroví, v jednom pokoji a koupelně se dali střešní okna. Pokoj je super,v pohodě. Koupelna KATASTROFA!! Okno je pořadu orosene, mokré, už se objevuje plíseň. Větráme, topíme, neustále okno utírám a nic nepomáhá. Máte někdo zkušenost,tip co s tím nebo co zkusit??

jana7ka
24. lis 2022

Nám se rosí i v pokoji, a co jsem mluvila, tak je to problém střešních oken. Plastový se dají alespoň otírat, dřevěný jsou horší. V koupelně by musel být radiátor přímo pod oknem a topit 24 hodin (nebo alespoň celou noc) aby rozproudil vzduch který se ve výklenku pod oknem drží a ohříval okno, které je nejstudenější v místnosti.

alpakovo
autor
24. lis 2022

@jana7ka máme dřevěné a otírat jdou dobře,jsou lakované. Radiátor je přímo pod oknem a ani to nepomáhá, právě že při topení mi to přijde horší

jana7ka
24. lis 2022

Ty dřevěný více prochladají. Otírat jdou zatím.Jak budou stárnout tak dřevo bude trpět. Rosa se tvoří v noci když se venku ochladí, topíte v koupelně celou noc?

j.a.n.i
25. lis 2022

@alpakovo my davali taky dřevěná, ale do kpupelny nam doporucili speciální oplastovane a je v pohodě, orosi se tedy taky, ale plisen zadna. Je tam uz asi 6 let.

alpakovo
autor
25. lis 2022

@jana7ka většinou jo. Ale v noci se tolik nerosí,nejvíc odpoledne a dopoledne