Výhody a nevýhody bydlení blízko rodičů ve vesnici
Ahoj, shanime uz par let pozemek. Nyni jsme ve 3+kk byte vlastnim, uplne nespechame, ale chceme z bytu pryc, mit zahradu pro decka, atd. Nyni mame 2 decka a chceme jeste jedno, takze byt nam bude tesny. Bydlime nyni na vesnici, kde je skolka, hospoda, obchod, hodne mladych, k rodicum to je 3 km do vedlejsi vesnice. Situace na trhu je hrozna. Pozemky se tu prodavaji bezne 4-5 mil, coz si nemuzeme dovolit. Nyni se naskytl pozemek ve vesnici u rodicu. Krasny, slunny, na jih. Cena pod 3 mil. Ale vesnice je polovicni, je tam jen obchod. Malo mladych. Neni kam poradne jit. Jsem s detmi hodne venku, prochazky, hriste. S rodici mame super vztah, ale myslim si, ze je to i diky tomu, ze se nevidime porad, ale treba jednou za dva tydny. Bojim se, ze kdyz bychom byli v jedne vesnici, decka budou chtit porad za babi, vlastne prijdou o to jet k ni na prazdniny, coz ja se jako dite na prazdniny k babicce hrozne tesila. Druha babicka je z mesta a skoro k ni nejezdime, ona k nam skoro vubec.. Take predstava, ze my se pestujeme se zeleninou a babicka taky, prijde m
Rodice v jedne vesnici = raj na zemi. Jednou se do prace vratis a mit nekoho, kdo pohlida maleho maroda, vyzvedne ho, kdyz Ty nemuzes... ci pohlida az pojedes nakoupit (a nakoupis i jim), rande s chlapem podle chuti, klid na uklid... To by byla uleva. My bydlime taky na vesnici a musim vse planovat, nemuzu v praci (dojizdim do mesta) jen tak zustat prescas nebo se behem dne rozhodnout jit na kafe s kamoskou, protoze ty deti ze skolky nekdo vyzvednout musi a chlap konci dyl nez ja.
My se odstěhovali do baráku z bytu od tchýně ve stejné vesnici a pořád jsem měla pocit takového závazku. Když jsme k ní nezašli, tak hned večer zprávy, že neviděla malou atd. atd. Pak se naštěstí odstěhovala ona o 10km dál a mám pocit, že jsem se zbavila "koule u nohy".
@lobella my to tak máme. bydlíme od sebe asi 300m (malé městečko, 1500obyvatel). je to super a nemohu si vynachválit, fakt jsem takhle spokojená 🙂 některé věci děláme společně, některé sami, žádný stresy. a když mi dojde v devět večer strouhanka, nezvoním na sousedku, ale volám mámě 😀

@sebestka to ráda slyším. Já jen upozorňuji, že tento krásný ideál bohužel všude není.