icon

Výhody a nevýhody bydlení blízko rodičů ve vesnici

lobella
10. bře 2022

Ahoj, shanime uz par let pozemek. Nyni jsme ve 3+kk byte vlastnim, uplne nespechame, ale chceme z bytu pryc, mit zahradu pro decka, atd. Nyni mame 2 decka a chceme jeste jedno, takze byt nam bude tesny. Bydlime nyni na vesnici, kde je skolka, hospoda, obchod, hodne mladych, k rodicum to je 3 km do vedlejsi vesnice. Situace na trhu je hrozna. Pozemky se tu prodavaji bezne 4-5 mil, coz si nemuzeme dovolit. Nyni se naskytl pozemek ve vesnici u rodicu. Krasny, slunny, na jih. Cena pod 3 mil. Ale vesnice je polovicni, je tam jen obchod. Malo mladych. Neni kam poradne jit. Jsem s detmi hodne venku, prochazky, hriste. S rodici mame super vztah, ale myslim si, ze je to i diky tomu, ze se nevidime porad, ale treba jednou za dva tydny. Bojim se, ze kdyz bychom byli v jedne vesnici, decka budou chtit porad za babi, vlastne prijdou o to jet k ni na prazdniny, coz ja se jako dite na prazdniny k babicce hrozne tesila. Druha babicka je z mesta a skoro k ni nejezdime, ona k nam skoro vubec.. Take predstava, ze my se pestujeme se zeleninou a babicka taky, prijde m

Strana
z2
orisek56
10. bře 2022

@sebestka to ráda slyším. Já jen upozorňuji, že tento krásný ideál bohužel všude není.

sebestka
11. bře 2022

@orisek56 To mě mrzí ☹️

jane46
11. bře 2022

Rodice v jedne vesnici = raj na zemi. Jednou se do prace vratis a mit nekoho, kdo pohlida maleho maroda, vyzvedne ho, kdyz Ty nemuzes... ci pohlida az pojedes nakoupit (a nakoupis i jim), rande s chlapem podle chuti, klid na uklid... To by byla uleva. My bydlime taky na vesnici a musim vse planovat, nemuzu v praci (dojizdim do mesta) jen tak zustat prescas nebo se behem dne rozhodnout jit na kafe s kamoskou, protoze ty deti ze skolky nekdo vyzvednout musi a chlap konci dyl nez ja.

zara11
11. bře 2022

@lobella pokud to je jedine cenove prijatelne, neresila bych a koupila… dnesni doba je holt o kompromisech a lepsi barak vedle, nez spolecny. A vzdy se daji nastavit pravidla.

vitezove
11. bře 2022

@lobella A jak reálně je to daleko? Pozemek od rodičů? Jako měli byste společný plot? Viděli na sebe přes silnici? Nebo je to někde za rohem?

malsinka
11. bře 2022

My se odstěhovali do baráku z bytu od tchýně ve stejné vesnici a pořád jsem měla pocit takového závazku. Když jsme k ní nezašli, tak hned večer zprávy, že neviděla malou atd. atd. Pak se naštěstí odstěhovala ona o 10km dál a mám pocit, že jsem se zbavila "koule u nohy".

prekvapenamatka
11. bře 2022

@lobella my to tak máme. bydlíme od sebe asi 300m (malé městečko, 1500obyvatel). je to super a nemohu si vynachválit, fakt jsem takhle spokojená 🙂 některé věci děláme společně, některé sami, žádný stresy. a když mi dojde v devět večer strouhanka, nezvoním na sousedku, ale volám mámě 😀

Strana
z2