icon

Spaní miminka mimo dohled. Stěhovat postýlku?

michaelasv14
11. bře 2020

Zdravím, nevím jestli jsem diskuzi zařadila spravne a jestli jsem napsala i vypovídající nadpis. Každopádně věc se má takhle první tři měsíce spal syn s námi v posteli (měl reflux a já byla jistější) potom jsme se ale navzájem kopali spíše syn se točil jako káča takže od te doby spal v postýlce hned vedle nás byl spokojený. Teď mu bude půl roku a já přemýšlím zda nepremístit postýlku na druhou část pokoje (máme velkou ložnici a na druhé straně od nás je ve zdi takový výklenek zatím dělaný jako provizorní pokojíček než poresime bud stěhování nebo rozdělení místnosti). V noci spis vzbudí se max. 1x ráno se vzbudí a bud sam zabere nebo si hraje nebo si ho vezmu do postele když sama nespim. Postylka by byla cca 8 kroků od nasi na dálku by jsme viděli. A teď otázka stehovat postýlku pryč či ne? Jde mi o to aby se mu třeba hůře nespalo atd. případně jak to máte vyřešeno vy?

Strana
z2
veronikav31
11. bře 2020

@puhelin já večer a žehlit musím z důvodu ekzému svého i dětí a kvůli gyn.problemum

astyna88
11. bře 2020

Ono to je dite od ditete. Starsi syn miloval soani sam,svou postylku a od roku,kdy uz krasne chodil, spal sam ve svem pokoji. Rano si tam po probuzeni hral, nosil si piti a jidlo do postylky....mladsi je vetsi mazel a spi spia s nami,ikdyz uz mu budou tri roky. Spi sice v pokojicku se starsim,ale v noci k nam chodi spat. Presunuto v ramci jedne mistnosti mi prijde jako pohoda 😉 vyzkousej,kdyz tak soupnes zpet.

me_druhe_ja
11. bře 2020

Ty jo, mě docela děsí, že bych se ani nemohla sama osprchovat. 😲 Monitor dechu nemám, chuvicku nemám. Teda teď jsem pořídila kameru se záznamem, kdyby měl náhodou v noci malej epi záchvat, jinej než předtím a mě to nevzbudilo...Jinak bývám často i tei, čtyři dny sama.ve dne v noci, večer dám malýho spát do postýlky a pak prostě jdu do sprchy a všechno. Kdyz se vzbudí a zacne halekat, slyším ho. A vydrží těch 5-10min, co jsem ve sprse. Přes den si hraje pod hrazdičkou a já třeba uklízím, luxuju celej barák a taky ho netaham všude s sebou. Spí v postýlce v ložnici hlavně z nedostatku místa a taky že na kojení je to pohodlnější. Ale ráda bych, aby zhruba od roka spal už sám, mě takhle budí skoro každý jeho otočení....Do postele k sobě si ho beru třeba kolem 7 ráno spíš na mazlení, nedokážu spát, když leží vedle mě....

puhelin
11. bře 2020

@me_druhe_ja Me desi nechavat deti samotne bez dohledu, kdyz je ve sprse hluk. Kazdy mame to sve.

veronikav31
11. bře 2020

@puhelin tak se sprchuj ráno s dětmi a večer bez dětí, když spí a uvidíš ten rozdíl

puhelin
11. bře 2020

@veronikav31 V cem je ten rozdil? Kdyz se vecer vzbudi jeden, placem mi vzbudi i druheho a mam na zbytek vecera vystarano. To se mi nelibi.
Uz od stredni se kazdy den sprchuju rano 🙂

alcar
11. bře 2020

@puhelin ty se nesprchujes vecer, nez ulehnes do postele? 🤭😳

veronikav31
12. bře 2020

@puhelin v čem je rozdíl?je velký,za celý den se zpotis a pak jdeš spát zpocena?a upřímně řečeno,za 10 minut jsi večer vysprchovana,tak nevidím problém se spánkem dětí.vidis to a mě se děti večer nebudí,maximálně zuby a taky je doma chlap,těch pár minut než se osprchuji se postará

puhelin
12. bře 2020

@veronikav31 Vzdycky se budi, kdyz to nejmene cekam. Manzel zastane vse, ale placici miminko u nas uklidnuje prso a to on nema.

kuttu
12. bře 2020

@alcar Taky si neumim představit jit si lehnout do čisté postele neumytá 😮prostě dám dítě do postýlky,usíná sama a ja se jdu v klidu umýt,kolikrat ani jeste nespinká,ale je hodná

veronikav31
12. bře 2020

@puhelin prosím tě, sice chlap nemá prso, ale umí dítě taky uklidnit.to jsou akorát od tebe výmluvy. a těch 10 minut není zase až takový problém, ne?děláš si problém sama a vnucuješ ho ostatním.

puhelin
12. bře 2020

@veronikav31 Asi mas jednu kameru i u nas doma.

puhelin
12. bře 2020

@kuttu Ja jsem tu nikde nepsala, ze jdu do postele neumyta. Jen, ze se sprchuju rano.

hipposkin
12. bře 2020

@michaelasv14 já bych to nedělala, ale záleží na každém. Starší dceři jsme postýlku dali naproti naší (mezera 1,5 metru mezi postelemi, spime nohama k sobě) když ji byly 4 roky a mladší dvouletá spí zatím pořád se mnou v posteli (má přiřazeno postýlku bez bočnice, ale nevyužívá to). Všem nám to vyhovuje a nemám důvod to měnit.

veronikav31
12. bře 2020

@puhelin to určitě...a neříkej mi,že lítáš pořád k dětem dávat prso,ve dne v noci a že ti těch 10 minut nevydrží s tátou.to jsou od tebe akorát výmluvy, proč to nejde,když to jde

puhelin
12. bře 2020

@veronikav31 Proc bych litala, kdyz mam miminko porad u sebe? Ve dne, v noci.

veronikav31
12. bře 2020

@puhelin ty nic jiného neděláš než spíš s dítětem?jo,ty asi budeš ta maminka,co má na sobě šátek a dítě má pořád prisate a nedá ho ani tátovi na 10 minut.tak to potom jo,už chápu

puhelin
12. bře 2020

@veronikav31 Budes se divit, ale chodi spolu plavat. Ale ne vecer a ne behem spanku.

kuttu
12. bře 2020

@puhelin aha,a jak se teda myjes,kdyz se nesprchujes???Jako je mi to uplne jedno,ale delas z nas tady ze vsech matky co snad tyrají své deti,ze je nechavaji spát samotne,ze si dovoli se jit umýt vecer,kdyz dítě spí

kuttu
12. bře 2020

@puhelin A jak chodis prosim te na záchod??Vaříš,uklizis,žiješ vubec???

veronikav31
12. bře 2020

@puhelin takže plavat chodí spolu, ale dítě neumí otec pohlídat 10 minut co se večer vysprchuješ?co to je za logiku?

kuttu
12. bře 2020

@veronikav31 Jako ze ja jsem uzkostna matka,sle tohle???

alcar
12. bře 2020

@kuttu no lesana... vubec nema cenu vest nejakou smysluplnou diskuzi. 😂 Leze do perin smradlava, neumyta (nechutne), kadí s ditetem na hrudi (nechutne)... debata zbytecna. 😃

veronikav31
12. bře 2020

@kuttu na záchod nevím jak chodí.Ale podle mě během vaření a uklízení má dítě v šátku přicucnuté u prsa a tak tráví celý den. nebo nevím.Mě teda děti hlídá táta když potřebuji, starší dcerku babičky i přes den nebo je ve školce.ale jako sprchovat se jen ráno a celý den trávit s dítětem v břiše a večer s nimi usínat, no....

@alcar taky jsem na to myslela,že je to lesana...

kuttu
12. bře 2020

Ať je jaká je,ale me spis točí ty jeji radikalni názory...

puhelin
12. bře 2020

@alcar Ale notak. To pises ty, ze do perin lezu neumyta.

puhelin
Autor odpověď smazal
kuttu
12. bře 2020

@puhelin Tak jako sorry,pises,ze se sprchujes rano...tak nevim,jak to děláš večer

alcar
12. bře 2020

@kuttu se utírá lopuchem 😃

kuttu
12. bře 2020

@alcar 👍😂

Strana
z2