Teplota při antibiotikách, máme jet na pohotovost?

piskac
12. bře 2016

Ahojky, malý byl na píchání uší v pondělí, dostal ATB, od té doby v poho bez teploty, řádí, jak kdyby se nic nestalo, no a od včerejška má teploty, dneska i 39, říká, že ho nic nebolí, ATB bereme pořád, tak nevim jestli nezajet na pohotovost, že má takové teploty i přes ATB, bereme Amoksiklav, myslim, že neni širokospektré, ale i tak???

mrskato
12. bře 2016

Amoksiklav je, myslím, širokospektrý, protože dcera ho brala i na zánět ledvin a náš pes ho dostal na zánět močáku. Dcera po něm měla reakci. Každopádně bych tam možná zajela, aby se na ty uši mrkli, aby ho neměl v tom druhém...Ty teploty jsou vysoké, ale stejně tak na něj někdo mohl plivnout chřipku...

dana3262
12. bře 2016

@piskac určitě bych jela a to já k doktorům většinou nepachnu.

piskac
autor
12. bře 2016

píchali mu obě, v pondělí máme jít na kontrolu na ORL, tak nevim, jestli to nenechat na to pondělí

mandala
12. bře 2016

@piskac Tak ono to může být i úplně k něčemu jinému, např. zánět středního ucha jde ruku v ruce s angínou a tam by zrovna bylo na místě nasadit jiná ATB co nejdříve. Ale já osobně bych asi vydržela do pondělí, myslím, že nic vážného nehrozí, ale samozřejmě záleží na tobě a tvé intuiici. 😉

tehulka1167
12. bře 2016

@piskac nezlob se na me,ale x hodin tlachani tady jsi uz davno mohla byt s klukem na pohotovosti a jiste by ti na 100% řekli co a jak i treba změnili ATB. A klucinoj se mohlo třeba i ulevit.

mrskato
12. bře 2016

Já bych tam jela, protože ATB by měly zabrat do 3 dnů a aby měl teď 39, to by se mi nelíbilo. I kdyby mu píchali obě, zánět se může vrátit. Nikdy jsem neslyšela, že by zánět ucha měl něco společného s anginou, ale budiž...Třeba by opravdu změnili ATB. Každopádně ATB po píchnutí uší nedávají vždy, moje dcera poslední dvě píchaní měla bez teplot i ATB, mojí mámě píchali ucho tento týden a taky bez ATB.

suzina08
14. bře 2016

Amoksiklav je širokospektrý, já ho měla po vyndání moudráků. Takže si nemyslím, že by je změnili. Já bych zkusila přidat k ATB třeba Nurofen, který je přímo na teplotu. Pokud by se to horšilo, tak bych s nim jela 😉

dana3262
14. bře 2016

@piskac tak co to bylo?

piskac
autor
15. bře 2016

Včera v pondělí jsme byli na ORL kontrole, máme uši v poho, řekla jsem ji o těch teplotách, ale skrz uši to teda neni, jukla se mu do krku, taky vše v pohodě, nekašle, nechroptí, dýchá čistě, v neděli jsme už byli bez teploty, tak jsem si myslela, že je to v poho, ale navečer, jak jsem přišli z ORL, tak 37,8, ted se vzbudil, byl uplě propocený, ale teplotu nemá, uvidíme zítra, ATB jsme včera dobrali. Jakmile bude mít trochu zvýšenou, tak s nim zajdu, i když to nebude úplně horečka, už se to táhne na 5 den.

dana3262
15. bře 2016

@piskac jako to není normální mít teplotu nebo dokonce horečku několikátý den užívání atb. Něco se děje. Já si o sobe myslím , že jsem dost otrla, ale tohle by mě vyděsilo. Určitě bych ho vzala k lékaři.

mrskato
15. bře 2016

@piskac taky na něj někdo někde mohl plivnout chřipku, tělíčko bylo oslabené po zánětu v uších, tak to chřipka měla třeba jednodušší. Dcera teď o víkendu také ležela s chřipkou, horečky přes 40, bez kašle, rýmy... Včera jsem s ní byla u doktora, ačkoliv teploty už klesají, ale potřebovala jsem ošetřovačku do práce, dělal jí pro jistotu CRP a měla ho dost nízký. Měli tomu tvýmu prckovi udělat taky CRP.

piskac
autor
17. bře 2016

v uterý jsme byli u dr., vše měl v poho,krev, moč, poslechově ok, pokud by nám teplota neklesala, tak jsme měli přijít dneska, ale od středy ji nemáme, cítí se dobře, byla to viroza, jak jsme byli na tom píchání, tak celá čekárna kašlala...

mrskato
18. bře 2016

tak super, že je už lépe!!My včera byli s dcerou na pohotovosti, dva dny byla konečně bez teplot a včera ji chytil močák ☹ z chřipky močák - nechápu.