icon

Bolest ruky po vyndání kanyly. Co s tím?

annushka
19. pro 2020

Hezký den, přišla jsem nedávno z nemocnice a po vyndání kanyly téměř už nemůžu natáhnout ruku. Bolí to, místo je zarudlé a trochu i oteklé. Jednou se mi přepíchávala a po vyndání té první byla ruka úplně v pohodě. Co s tím?

avaya
•
19. pro 2020

@annushka lioton jak prvni pomoc, a nejlepe do doktora. Ja po kanyle mela rozsahlu trombozu hlubokych zil, zarudle a tvrde misto jsem mela asi 5 dni. Nejcastejsi je flebitis, zanet povrchovych zil.

amazonkajanik
•
19. pro 2020

@annushka mamka to měla podobně,naštěstí tou dobou ještě ležela v nemocnici. Sestra jí na to něco dala,mazala ještě doma a měla klid. Jenže ona má špatnou srážlivost krve,jestli to nemělo vliv. Ale udělala se jí modrina jakoby podél žíly ,pálilo jí to ...

ejmate
•
19. pro 2020

@annushka Me bolela ruka po vyndání asi 2 týdny, bylo to tím, že mi ho tam blbě dali a prý to kapalo někam vedle 🤦 První dny jsem s rukou vůbec nehnula, pak už to bylo lepší a asi po 2-3 týdnech jsem o tom už nevěděla. Nedělali mi s tím nic.

lv
•
20. pro 2020

Mel by to videt doktor, asi zanet žil. Mazat 5x denne Heparoid a dostanes leky

piskoteka
•
20. pro 2020

@annushka asi zánět. Jako první pomoc pomáhá alkoholový obklad a šupem koupit heparoid. Když se to nebude lepšit, tak Dr.

alubif
•
20. pro 2020

Může to být praskla žila, ale spis bych typla flebitidu. Bude dobré když to uvidí doktor.

annushka
autor
•
20. pro 2020

Děkuji za odpovědi. Ještě dodávám, že tam je bulka