icon

Divná menstruace ve 42 letech. Kdy se objednat k lékaři?

aisha147
1. únor 2025

Ahoj jdu se poradit.
Mám takový divný průběh menstruace a trochu mě to děsí.
Začala minulý víkend. V sobotu mě jen bolelo břicho a nic. V neděli se rozjelo špinění a menzes začal v pondělí ráno.Většinou mi bolesti začnou až s krvácením.
V pátek ( včera) jako by menstruace ustala, úplně čisto celý den- čili pátý den a dnes v sobotu se zas rozjela znovu. Jasnou červenou krví. Normálně na konci hnědě špíním, tak ještě 2-3 dny, ale nikdy to nebyla na konci už jasná krev.
Stalo se to někomu? Mám plašit a objednat se v pondělí k dr?
Kolik dní byste to nechaly být, než byste šly k dr?
Díky za odpovědi.

1pomnenka
•
1. únor 2025

To se stává, nikam bych nešla, leda bych nemohla vydržet bolestí. Nasadila bych si Ascorutin . Tělo rozhodí chřipka, viróza.

aisha147
autor
•
1. únor 2025

bolesti nemám vůbec, prostě jen krev
Ascorutin sem už nasadila 2-2-2

rencinka87
•
1. únor 2025

@aisha147 mam to tak posledni asi rok a pul mozna dva? Bude mi 38. Proste se mi menstruace rozdelila na dve - normalni prubeh - silny krvaceni prvni den nebo druhy, pak jeste asi dva dny mirnejsi, pak uplne konec z minuty na minutu, pak den nebo nekdy i dva, nekdy min je uplne klid, a pak se vrati spineni a vetsinou na jeden den jeste krvaceni.
K doktorce bych si zasla pro jistotu na kontrolu (ja taky byla), ale spis jsou to proste nejaky hormonalni vykyvy (ja mam jeste navic bud silnejsi krvaceni nebo pomerne vetsi a casty kusy sliznice, ale taky je to pry normalni).

lencaa11
•
1. únor 2025

@aisha147 někdy se to stává tělo si jede podle sebe pokud nekrvaci žena 14 dní v kuse silne tak je to normování Ms hormony jsou prevít

aisha147
autor
•
1. únor 2025

děkuji holky za uklidnění
pokud by se to neuklidnilo během příštího týdne, tak k dr půjdu
holt asi už věk dělá své a já si na to neumím zvyknout :(

mollyweasley
•
1. únor 2025

Moje doktorka mě vždycky poučuje, že mám přijít, kdyby nastala jakákoliv změna v krvácení. Nevidím důvod, proč se ke gynekologovi při pochybnostech neobjednat.

alubif
•
1. únor 2025

Po 40 jsou ty hormonální změny znát hodně, tělo už se tak nějak chystá na přechod. Ženy si stěžují na změny menstruace ,různé steska na prsa.- že to nikdy neměly...

hojda
•
1. únor 2025

Přesně tohle mi dělala cysta.

aisha147
autor
•
1. únor 2025

@hojda a řešila si to operací a nebo sama nějak praskla?

hojda
•
1. únor 2025

@aisha147 Dostala jsem Norethisteron a tím se to vyřešilo.

lutu11
•
1. únor 2025

@aisha147 je ti 42. Pokud se to bude opakovat mohl by to byt pre-menopauza. To ti ale potvrdi dr.

aisha147
autor
•
2. únor 2025

@lutu11 no ja uz mam delane nejake testy a vyslo mi zvysene FSH, tak je mozne, ze uz se to blizi

miryp
•
2. únor 2025

Jsem ve stejném věku, cyklus mám 25 - 32 dní a posledních pár cyklů je MS divná, teď aktuálně má MS vypadá tak, že už třetí den sem tam zašpiním a jinak nic. V lednu jsem byla na gyn a tam mi MUDr. řekla, že lepší už to nebude a že mám být ráda, že MS ještě chodí každý měsíc.

aisha147
autor
•
2. únor 2025

@miryp co bych ta to dala, kdyby to bylo jen špinění. Já mám cyklus 22-25, když se zadaří, tak 27 a druhý a třetí den masakr

miryp
•
2. únor 2025

@aisha147 no čekám, co přijde v dalších dnech. Ty předchozí měsíce byly 1-2 dny špinění a pak 2-3 MS a pak zase několik dní špinění. Teď furt čekám, kdy se to rozjede. Je fakt, že je to přijatelnější varianta, než nestíhat odbíhat na wecko.