Jak řešit problémy se žlučníkem?
Zdravím všechny, kdo má zkušenost, jak se řeší problém se žlučníkem, jak jste to měly vy? Mám dlouhodobé problémy se žaludkem a bolest hlavně nahoře uprostřed a vpravo pod žebry. K MUDr jdu příští týden, co mě čeká ?
Pokud jsi kvůli žaludku nebyla na gastru na hadičce, tak to je také možnost.
Tipuju odběry krve, ultrazvuk. Já se na Vánoce dostala do nemocnice se zánětem žlučníku, a právě byly odběry i ultrazvuk.
@klokanka31 jj s odběrem mám počítat, mám přijít na lačno
Pokud jsi kvůli žaludku nebyla na gastru na hadičce, tak to je také možnost.
@1pomnenka zatím jsem nebyla nikde
hlavne krev, ultrazvuk a pak bud gastroskopie (zaludek), prip ERCP (zlucik a zlucovody) podle toho co ti vyjde za vysledky asi...
No, po několikátém záchvatu ( kdy jsem myslela, že mě bolí záda, ale začínalo to uprostřed hrudníku a potom šlo dozadu, a zvracela jsem ) jsem skončila na urgentu na dovolené. Na sonu zjistili, že jde o žlučník, kameny. Brali mi i krev. Po kapačce se mi ulevilo. Od té doby jsem držela přísnou dietu a měla jsem klid. Ale za 2 měsíce jsem šla na operaci, laparoskopicky. A už mám klid úplně. Ty záchvaty byly hrozné.
Taky jsem měla jsem hodně podobné potíže, nevolnost, někdy i po úplně obyčejném jídle. Nakonec se ukázalo, že to byl žlučník a šla jsem na sono břicha, tam to potvrdili. Do té doby mi hodně ulevily Eneo žaludeční kapky, beru je, když cítím, že se to zase ozývá, a fakt mi to pomáhá.
Mám vyndaný žlučník 5/24. Měla jsem záchvat,pak utz břicha,našli velké kameny.brali krev,nesla jsem i stolici.bylo mi celodenně zle,na zvracení,břicho bolelo.byla jsem na gastroskopii a kolonoskopii. Teď řeším srůsty po operaci.držím palce ať je to nějaká řešitelná věc.na operaci mě objednali až 2/25,ale uvolnilo se místo a za 3týdny od záchvatu mě operovali.
Tak mi vzali krev a čeká mě sono a gastro 😏
Mám vyndaný žlučník 5/24. Měla jsem záchvat,pak utz břicha,našli velké kameny.brali krev,nesla jsem i stolici.bylo mi celodenně zle,na zvracení,břicho bolelo.byla jsem na gastroskopii a kolonoskopii. Teď řeším srůsty po operaci.držím palce ať je to nějaká řešitelná věc.na operaci mě objednali až 2/25,ale uvolnilo se místo a za 3týdny od záchvatu mě operovali.
@brunetka11 Já byla 2 měsíce po záchvatu, ale spíš kvůli čekací době a ze mě nechali vybrat kdy chci jít ( navazovaly mi podzimní prázdniny a šla jsem ve středu, abych v pátek mohla jít domů).
Já nemám žádné problémy, jím všechno ( taky mám po roce a půl zpátky všechna zhubnuta kila), ale nedělají mi dobře luštěniny. Což ani předtím a to asi nebude žlučníkem.
@brunetka11 Já byla 2 měsíce po záchvatu, ale spíš kvůli čekací době a ze mě nechali vybrat kdy chci jít ( navazovaly mi podzimní prázdniny a šla jsem ve středu, abych v pátek mohla jít domů).
Já nemám žádné problémy, jím všechno ( taky mám po roce a půl zpátky všechna zhubnuta kila), ale nedělají mi dobře luštěniny. Což ani předtím a to asi nebude žlučníkem.
@andelka Překvapilo mne, že luštěniny mají být na žlučník právě tabu potravina.
@andelka Překvapilo mne, že luštěniny mají být na žlučník právě tabu potravina.
@brunetka11 Když už jsem vedeš, ze mám špatný žlučník, tak jsem je vůbec nejedla. Pak už jo, ale nevyhledávám je, vždycky občas vyzkouším, ale ne. Jím červenou čočku a cizrnu. Hrách, fazole a normální čočku ne.
To jsou zas automatické opravy 🙄 vedeš= věděla
@brunetka11 Když už jsem vedeš, ze mám špatný žlučník, tak jsem je vůbec nejedla. Pak už jo, ale nevyhledávám je, vždycky občas vyzkouším, ale ne. Jím červenou čočku a cizrnu. Hrách, fazole a normální čočku ne.
@andelka Můžu se ještě zeptat?
Držela jsi tu striktní dietu? A případně jaké konkrétní zásady?
Nechce se mi do vaření na vodě - na cca 6 porcí rýže tak či tak používám léta 1 normální lžíci másla, na maso podobně - 1-2 lžíce oleje a buď ho dusím nebo peču a opět je to na cca 0,75-1 kg stejné množství tuku.
Musela jsem omezit česnek a vařená vejce, paradoxně nejvíc se mnou cvičí sůl - tu růžovou vůbec nemůžu.
Tučné maso se u nás nevyskytuje, klobásky v opravdu malém množství v kombinaci s libovým masem.
K řízkům jsem se dostala max u tchýně, bramboráky a langoše dělám cca 3-4 krát ročně, podobně 1 ročně smažený sýr a květák - ok, to vynechám.
@andelka Můžu se ještě zeptat?
Držela jsi tu striktní dietu? A případně jaké konkrétní zásady?
Nechce se mi do vaření na vodě - na cca 6 porcí rýže tak či tak používám léta 1 normální lžíci másla, na maso podobně - 1-2 lžíce oleje a buď ho dusím nebo peču a opět je to na cca 0,75-1 kg stejné množství tuku.
Musela jsem omezit česnek a vařená vejce, paradoxně nejvíc se mnou cvičí sůl - tu růžovou vůbec nemůžu.
Tučné maso se u nás nevyskytuje, klobásky v opravdu malém množství v kombinaci s libovým masem.
K řízkům jsem se dostala max u tchýně, bramboráky a langoše dělám cca 3-4 krát ročně, podobně 1 ročně smažený sýr a květák - ok, to vynechám.
@brunetka11 Ano, držela jsem to striktně. Další záchvat jsem nechtěla. Zhubla jsem před operací za 2 měsíce skoro 10 kg. Vařili jsme v páře, libové bílé maso a ryby. Sýry nízkotučné. Omezení koření, žádné dochucovadla, kakao, čokoláda, z ovoce zeleniny co nemá slupku a semínka. Na netu je přímo žlučníková dieta, má nějaké číslo.
@brunetka11 Ano, držela jsem to striktně. Další záchvat jsem nechtěla. Zhubla jsem před operací za 2 měsíce skoro 10 kg. Vařili jsme v páře, libové bílé maso a ryby. Sýry nízkotučné. Omezení koření, žádné dochucovadla, kakao, čokoláda, z ovoce zeleniny co nemá slupku a semínka. Na netu je přímo žlučníková dieta, má nějaké číslo.
@andelka ok, mrknu na to, díky
P.S.
Jaké ovoce nemá slupku a semínka? 😅
P.S.
@brunetka11 banán, oloupané jablko a hruška. Zeleniny jsem moc nejedla, jen salát, oloupaný okurek a rajčata bez slupky a semínek. Mrkev, trochu brokolice a květáku. Dávala jsem si fakt pozor. Mela jsem o prázdninách tři záchvaty, při posledním mi na ten žlučník přišli, na urgentním příjmu v nemocnici na dovolené, od toho dne jsem držela dietu a další dva měsíce měla klid.
@brunetka11 Byla jsem na čekací listině a šla ze dne na den.Nemůžu tučné,mastné,česnek,vajíčka můžu občas. Někdy mě prožene něco,co normálně bývá ok. Špenát taky není úplně dobrý.Trpím dost na nadýmání.Ale celkově se to dá. Jen mám ty srůsty,ty mě štvou.
P.S.
@brunetka11 hoj. Mam to za sebou 14 let zpět 😅 klidne napis, poreferuji 😅 ja sla nakonec na operaci akutně 3 dny po posledním záchvatu, takze tam pak neni rozdíl... Poslední jsem měla ze sklenice vody, kterou jsem vypila příliš rychle, takze dieta je fajn vec, ale taky neni všespásná...
@brunetka11 hoj. Mam to za sebou 14 let zpět 😅 klidne napis, poreferuji 😅 ja sla nakonec na operaci akutně 3 dny po posledním záchvatu, takze tam pak neni rozdíl... Poslední jsem měla ze sklenice vody, kterou jsem vypila příliš rychle, takze dieta je fajn vec, ale taky neni všespásná...
@anetka1701 ozvu se, díky .-)
No, plánovala jsem koupit muži k narozeninám výlet k vám v návaznosti na objednaný dárek a sedím zavřená doma 😅
@brunetka11 Byla jsem na čekací listině a šla ze dne na den.Nemůžu tučné,mastné,česnek,vajíčka můžu občas. Někdy mě prožene něco,co normálně bývá ok. Špenát taky není úplně dobrý.Trpím dost na nadýmání.Ale celkově se to dá. Jen mám ty srůsty,ty mě štvou.
@bessinka Asi není možné tomu předcházet, co?
A děkuji 🙂
Trochu mne odrazují informace od lidí, co v důsledku operace začali trpět na permanentní průjmy.
On ten žlučník svou funkci má.
@bessinka Asi není možné tomu předcházet, co?
A děkuji 🙂
Trochu mne odrazují informace od lidí, co v důsledku operace začali trpět na permanentní průjmy.
On ten žlučník svou funkci má.
@brunetka11 Já jsem nic nepozorovala. Spolehlivě mě prožene ranní kafe.
Jinak průjmy mohou být od kdečeho jiného, např. nepoznaná intolerance na něco.

Tipuju odběry krve, ultrazvuk. Já se na Vánoce dostala do nemocnice se zánětem žlučníku, a právě byly odběry i ultrazvuk.