Jak zabránit vypadávání vlasů po porodu?
Máme doma holčičku tři měsíce, ted jsme přešli na umělé mléko. Prosím poradíte mi jaký šampón a masku na vlasy koupit plus třeba nějaké vitamíny. Děkuji ;) co fakt zabere proti vypadáváni vlasů.
Nezabere nic. Po porodu vypadavaji vlasy, které vlivem hormonu v tehotenstvu nevypadly.
Bohužel, je to hormonální. Mně teda vypadaly i vlasy, které neměly, měla jsem vyloženě lysiny na hlavě, bylo to zoufalství. Myslím že trochu pomohl šampón s kofeinem a hlavně čas.
Zabere jen jedna jediná věc: čas....
a nebo můžeš znova otěhotnět, to mi zabralo poprvé. 😀
Pro vlasy je důležitý zinek, mně se osvědčila Donna hair forte, ale měla jsem za sebou hodně stresové období, nikoliv porod. Nicméně porod, kojení jsou náročné na vitamíny a minerály, takže určitě nic nezkazíš doplňkem stravy nebo třeba zařadit potraviny s obsahem zinku (různá semínka, slunečnicové, dýňové). Samozřejmě hormony se vrací do rovnováhy a to také dělá svoje.
Viděla jsem přednášku z tradiční čínské medicína na téma ledviny, autor tam uváděl, že ledviny jsou centrem energie, při těhotenství a kojení je to pro ně makačka z energetického hlediska. (Padání vlasů je známkou oslabených ledvin, jedná se o pohled tradiční čínské medicíny, oslabení je energetické, testy u praktika můžou být naprosto v pořádku.) Na posilnění ledvin je dobrý Jančů ledvinový čaj.
Mně pomáhala tahle maska na vlasy: https://www.kosik.cz/produkt/vivaco-regeneracni... Nebo to byl třeba taky čas, těžko říct, ale přišlo mi to lepší 🙂
Zabere jen čas. Jsem 9 měsíců po porodu, už nepadají a roste jich mooc nových.
Brala jsem donna hair forte, padani to sice nezastavilo (jak je psano vyse, s hormonalnim nic neudelas), ale zacaly mi opravdu rychle a hodne dorustat nove vlasy, tak me to uklidnovalo, ze nebudu plesata 😀 i kdyz to trvalo samozrejme dlouho nez dorostly. A mela jsem lepsi pocit s temi vitaminy, ze pro to neco delam…
BloomHair! Něm to pomohlo hodně mám hodně babyhair okolo obličeje a také se mi zlepšila kvalita vlasů. Sestra to začala brat taky a má stejně pozitivní výsledky a mám i další kamarádky které si to moc vychvalují ale myslím si ze je to jak u koho. Za zkoušku nic nedáš
Nic, je to hormonama a prostě musíš čekat, až se uklidní
Žádné zázračné masky, pilulky apod nejsou.
U prvních dvou dětí mám za to, že mi pomáhalo zobat tabletky Biosil. Stojí pár korun. Teď se třetím řešíme potravinové alergie, jídelníček mám hodně omezený a jím skoro jen pohanku... a vlasy mi nevypadaly! Tak možná v té pohance něco je, co ty vlasy potřebují?
@slunea Googlila jsem, co obsahuje pohanka. Pohanka obsahuje 18 různých aminokyselin. Dále obsahuje zinek, měď, selen, mangan a další stopové prvky. Z vitamínů obsahuje například vitamíny skupiny B - vitamin B1 (thiamin), vitamín B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamín C a E. Velmi důležitý je také obsah rutinu. (Rutin je důležitý pro elasticitu cév, ale ničí se tepelnou úpravou.)
Teda to je hotový zázrak, asi bych ji měla zařadit do jídelníčku.

@terez317 Já osobně si myslím, že nezabere nic. Vlasy v těhotenství padaly méně vlivem hormonů, tak teď padají i ty, které předtím nevypadly a měly 😁 zjednodušeně. Je to přirozený proces. Používám kvalitní šampony, beru vitamíny a hořčík, aby vlasy byly vyživené a správně rostly a dorůstaly. A po cca 2 měsících už se to zlepšuje.