icon

Kdy začít s kliky a dřepy po císaři?

teriska94
12. kvě 2015

Ráda bych se zeptala, kdy jste po císaři začaly cvičit kliky a dřepy ? Končím šestinedělí a mám nutkání začít cvičit, jen nevím co můžu a co ne.. Děkuji za rady 🙂

adrikamika
•
12. kvě 2015

no to bych se rozhodně poradila s le 😖 kařem, nebo s nějakým fitness trenérem

zanri
•
12. kvě 2015

hojení po císaři trvá až půl roku...nedá se řídit jen podle jizvy na kůži, jde o jizvy "uvnitř", taky bych se poradila s lékařem, ale s posilováním v oblasti pánve a břicha bych určitě počkala 😒

fender
•
13. kvě 2015

Nám doporučovali co nejdříve. Konkrétně dřepy už jsem dělala po 14 dnech.

Je to ale hodně indi-vindi, záleží jak se hojí jizvy, což řekne dr., pokud tam není problém a pokud nehrozí distorze břišní stěny (což zase řekne dr.) nevidím důvod jakéhokoli omezení. Samozřejmě to chce začít pomalu a zlehka a postupně navyšovat a ne se první den strhat stovkou sklapovaček 🙂

Při prvním dítěti jsem začínala úplně naplno po šestinedělí, teď při druhém po sedmi týdnech.

milerka30
•
31. kvě 2015

Tedy mě v porodnici zdůraznili, že posilovací cviky a sporty jako kolo, brusle, běh, atp. můžu až po 3 měsících po císaři. Do té doby že mám jen cvičit cviky na zpěvnění pánevního dna.

salot
•
31. kvě 2015

Já bych se teda hodně bála. Rozhodně to probrala s doktorem. Je to doba, než se to zahojí a dobře si pamatuji strašidelný příběh o tom, jak ženský ruply švy na břichu při věšení prádla (slyšela jsem ho po velké operaci břicha)...

jamia
•
31. kvě 2015

Dělej, na co se cítíš, ale zrovna ty kliky zapojují hodně přímé břišní svaly, takže s nimi doporučuji alespoň měsíc ještě počkat. Já jsem až do 6 měsíců věku dcery cvičila pouze jógu, ono člověku nic neuteče.

jarka.09
•
31. kvě 2015

Hororové scénáře bych brala s rezervou, já jsem po druhém císaři začala cvičit po šestinedělí (pilates), ale ono je poznat, co tělo dovolí a co ne. Prostě ty břišní cviky, při kterých svaly hodně bolely, jsem dělala né tak na sílu a trochu jsem to flákala. Dřepy bych se ale vůbec nebála a kliky pozvolna, každý ti řekne něco jiného, já bych dala na instinkt a své tělo 😉