icon

Koronavirus. Co si o tom myslíte?

29. únor 2020

Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?

marketa11112
27. srp 2020

@marcicek84 ty jsi cvok. 🙂. Meles hovadiny, snazis se prevratit jasna fakta ve svuj prospech. Jedine, co opravdu umis,je urazet lidi,kteri bud maji jin nazor nez ty, nebo ti dokazou, ze plkas.

marketa11112
27. srp 2020

@marcicek84 o povinnem ockovani nikde nebylo ani slovo. Jsi lharka. Nebo fakt neumis cist.

autor
27. srp 2020

@marcicek84 tak tebe to baví snad nejvíc ze všech (to hádání se)...

@hojda já pár lidí znám, ale už jsem o tom psala, takže sis asi nejspíš už přečetla
@mayunka1987 jak to u Vás probíhá? Jinak držím moc pěsti, ať jste v pořádku

autor
27. srp 2020

Mimochodem, nevíte jak to dopadlo s tou rodinkou, jak přijela teta z Moravy a všechny nakazila? Omlouvám se, že nedávám Nick, nemůžu si vzpomenout. A v tom hádání nemůžu dohledat.

mayunka1987
27. srp 2020

@hojda musel do karantény. Pozitivní kolega. Je mu asi jako při chřipce

marulu
27. srp 2020

@marcicek84 nevím, proč můj příspěvek nechápeš. On tam totiž m.j. říká, že určitě není na místě nemoc bagatelizovat, protože to není chřipka, také říká že není potřeba se bát, ale mít z ní respekt a pokud jde do prostředí, kde mohou být rizikové skupiny ( jmenuje nemocnici), tak si bere roušku.....ja s těmito názory souhlasím a celou dobu to tu oisu, jen mě překvapuje, že i ty, protože zatím ses tu vyjadřovala jinak. Ale pokud s tím článkem souhlasis jako s celkem,tak je to fajn, protože jsme se konečně shodly.😀

marketa11112
27. srp 2020

my si myslime, ze jsme coronu meli na prelomu ledna a unora. v te dobe se jeste zdaleka netestovalo, defakto se u nas o corone nemluvilo. ma kolegyne v praci prijela z lyzovacky v italii. byla silene nemocna (mela horecky a silenou rymu). v kancelari jsem s ni vydrzela 14 dni, postupne mi bylo hur a hur, ale snazila jsem se to ustat. pak mi ulehly s horeckama deti - jen na tri dny, syn mel i trosku kasel a velkou rymu. manzela bolelo cele telo, teploty nemel, ale prvne v zivote nemel cich a chut. ja se o vsechny starala. teploty jsem nemela, ale narozdil od ostatnich jsem mela sileny kasel. ten jsem lecila dva mesice (chodila jsem s nim nakonec i do prace, protoze lekar me shledal zdravou a pricinu kasle nenasel. mela jsem zachvaty kasle, pri kterych jsem se dusila. po dvou mesicich presel ze dne na den.
jsem ale rada, ze nevim o nikom z okoli s pozitivnim testem. vetsina lidi se tu v breznu od ostatnich distancovala, lide se malo navstevovali, ulice i obchody byly prazdne. a ani ted nezije nase vesnice ci blizke mesto beznym zivotem. chybi verejne akce apod. ted je tu par nakazenych v celem okrese a toto cislo se nijak zvlast nemeni.

marulu
27. srp 2020

@bombat já nevím, mně ten odkaz funguje.zkgs bavit www.televizeseznam.cz a do vyhledavace napsat Sedo nebo datum 24.8.2020 a vyjede ti to video.

marcicek84
27. srp 2020

Anonymni - az na to,ze se nehadam a jen si stojim za svym a nekterym tecou nervy a nejsou schopni to brat z nadhledem

marcicek84
27. srp 2020

@marketa11112 prosim te,bud tak hodna a najdi si na hadani nekoho jineho a prestan prekrucovat a oznacovat me,ja ti k tomu uz vic nereknu,cele jsi to tady rozjela navazenim se do lidi s jinym nazorem a neumis prestat,jestli potrebujes,najdu ti nejake kontakty na odborniky,ale vic ti nepomuzu,musi to byt hodne tezke s sebou samotnou vydrzet a divim se,jestli tve hystericke vystupy jeste davaji tvi nejblizsi,tipla bych to,ze jste tesne doma pred rozvodem...

autor
27. srp 2020

@marcicek84 mi to už někdy přijde jako hádání se o poslední slovo 🤦‍♀️ ja to už ani nečtu, vidím první větu a jdu dál...

autor
27. srp 2020

@mayunka1987 můžu se zeptat na definici chřipky? Protože pod tím si jde představit cokoli 😉 já jednou měla fakt hnusnou chřipku a popravdě doufám, že už takový (nebo dokonce horší) průběh nikdy nezažiju

autor
27. srp 2020

@marcicek84 oprava, vidím první dva/tři slova a jdu dál

mayunka1987
27. srp 2020

Bolest kloubu. Zvysena teplota. Bolelo ho na hrudi. I zvracel. Celkove je mu blbe

alcar
27. srp 2020

@puhelin jen tak pro zajimavost (bez hadek ci rypani) jeste k rouskam. Ja zachytila v teto veci celkem (neprehlednutelne) velky vzorek populace a udelala si vlastni zaver. Asi pred 14 dny tady v MSK rousky po mesici zrusili. Zrusili je k poledni. Hned na to ve 13 hod jsem byla v ostravskem Avion shopping parku - dovedes si predstavit, kolik tam bylo lidi (stovky). Hodinu pote, co narizeni nosit povinne rousky zrusili, jsem v celem Avionu napocitala celkem 2! lidi s rouskou.
Mam muze, ktery jezdi casto pracovne vlakem. Takze ma taky moznost odkoukat od celkem velkeho reprezentativniho vzorku, jak ohleduplne lidi rousky nosi. V kazdem vagonu je vzdycky tak 0-1 clovek, ktery ma rousku. V dobe, kdy bylo povinne nosit rousky v MSK, tak hned po vjeti na uzemi Olomoucka je 99,9% lidi sundavalo. Tolik k noseni rousek... Ano, jsou lidi, kteri je nosi, ale opravdu jich neni “dost”. Myslim, ze nase republika k dobrovolnemu noseni rousek nikdy nedospeje (pro nekoho bohuzel, pro nekoho bohudik).

marcicek84
27. srp 2020

@alcar ja ten velky vzorek populace zachycuji v beznem zivote dennodenne v cele MHD a i tam bylo sundani rousek okamzite,jakmile narizeni skoncilo.Dle meho tim vetsina jasne vyjadruje nazor na rousky a jejich noseni a co si o tom mysli,kraj ma 1,2 mil.obyvatel,kde to neni narizeno,nikdo to nenosi,snad jen sporadicky,pro me to je taky dostatecne velky reprezentativni vzorek.

marulu
27. srp 2020

@alcar máš pravdu, že naše republika k dobrovolném nošení rousek nedospeje, protože my jsme takoví ode zdi ke zdi. K tomu je problém, že vláda málo vysvětluje a opozice si z rousek udelala naprosto nesmyslné předvolební téma a každý má pocit, že na rouskach vyhraje volby. Proto to bude muset být ještě chvíli nařízeno a na to zase budou lidí nadávat...

alcar
27. srp 2020

@marulu tak v tuto chvili to narizeno (krome MHD, metra a zdrav-soc. zarizeni) neni, ne? Nebo se mylim...nevim. Pro me...hlavne, ze to neni v obchode, zbytek se da nejak pretrpet.

anuliinka2013
27. srp 2020

@alcar Ale o tom to cele je... kdyby dospela, nemusi byt narizeni 🤷‍♀️. Jenze kdyz ctes komentare tady - zejmena od jedne nejmenovane uzivatelky 😉 - vidis, ze nekteri mysli jen na sebe a svoje prava a pohodli, a dokud neco nemaji "nakazano", neudelaji ani o krok navic...

alcar
27. srp 2020

@anuliinka2013 to je ale vetsina nasi republiky, tak to s tim “dospenim” asi nebude jen tak. Jako fakt si myslis, ze v teto zemi je 90% idiotu, kteri neudelaji ani krok navic?

marulu
27. srp 2020

@alcar no myslím,že to co jsi vyjmenovala + asi divadla (jdeme o víkendu, tak jsem zjistovala) A od 1.zari asi i vlaky, kina....nevim presně. Můžu se zeptat, proč by ti to vadilo v obchodech? Já tam tedy obvykle víc než 20 minut nejsem a to se dá vydržet.

alcar
27. srp 2020

@marulu tak mne rousky proste vadi z principu. Ja uz jsem to tu psala nekolikrat. Ja se ohrozena necitim a nepovazuji to ani za prostredek k ochrane nekoho jineho (to je proste malo). Ani nevyzaduji po jinych, aby chranili me. Ve zdravotnickych a socialnich zarizenich s tim souhlasim (uz jen proto, ze ve zdravotnictvi pracuji a v ustence jsem zvykla pracovat) , ale zbytek bych nechala na dobrovolnosti (tak jako je to v nekterych jinych zemich) Proste to tak mam a dohadovat se tu o tom proste nechci. A to, ze 90% (mozna i vice...nemam na to studii, tak me nechytej za slovo) lidi v nasi zemi to ma stejne jako ja, tak si rikam, ze budu asi nazorove v poradku. Jestli to ma nekdo jinak, ok, respektuji to, ale fakt s tim nic neudelam. 🤷‍♀️ Rebel nejsem, rousku dle narizeni nosim, ale skripu pod ni zubama a silne s tim nesouhlasim. Ja to tu rikam od zacatku. Jsem pro promoreni a prijde mi nesmysl to jakkoliv protahovat a prodluzovat, pokud to tu je takove jake je.

alcar
27. srp 2020

Promoreni rozumej - nechat virus zit svym zivotem, prijmout ho jako soucast nasich zivotu, chovat se s nim jako s jinymi nemocemi (chripka, cerny kasel, zloutenka, spalnicky atd.).

marulu
27. srp 2020

@alcar já se tu taky nechci hádat, ale moc nerozumím tomu, že ve zdravotnických zařízeních s tím souhlasis a jinde ne, vždyť to funguje všude stejně. Já vím, že někteří nosí ty roušky špinavé, patlaji po nich, což je hrůza. Já bych byla pro promoreni pokud bych měla jistotu, že ten virus nezeslabne, což teď vypadá, že se možná děje a že nebude očkování, které asi taky bude. A to je důvod, proč jsem pro to, aby nějakou dobu v exponovaných místech byly. Celý život v nich samozřejmě zůstat nechci, přestože konkrétně mně se v nich opravdu dýchá dobře a kolikrat úplně zapomenu, že ji mám.😀

marketa11112
27. srp 2020

@marcicek84 amen. A zase placas hlouposti. Jako vzdy. Predpokladam,ze kdyz me oznacujes,chces si povidat. Proste beze me nemuzes zit. 🙂))).

marulu
27. srp 2020

@alcar no právě, ale na všechny výše vyjmenované nemoci máš očkování a můžeš se rozhodnout, že se necháš naockovat nebo to risknes

alcar
27. srp 2020

@marulu v nemocnicich ne ze by mi to nevadilo, ale chapu to...prece jen je tam vyssi pravdepodobnost, ze tam jsou nemocni, oslabeni ci jinak indisponovani lide. V obchodech je mala pravdepodobnost (vyjimky se samozrejme najdou, ale to uz je o zodpovednosti jedince k sobe samemu). V socialnich zarizenich je to bez debat, tam je to potreba. V obchodech opravdu ne, ale to je fakt zase na dlouhosahlou debatu, ve ktere se proste neshodnem.
Ad ockovani - take neni spolehlive. Konkretne to na chripku opravdu moc ne a pochybuju, ze ocko na covid bude spolehlivejsi. Spis si fakt myslim, ze lidi to budou muset prijmout. Zajimava by byla i treba aktualni statistika u nas v ČR, kdo by se ockovat dobrovolne nechal a kdo ne. Zatim s kym jsem se bavila, tak to nikdo spis nechce. Ale kdo vi.

marulu
27. srp 2020

@alcar některá očkování nejsou 100% spolehlivá, ale zravidla máš pak alespoň lehčí průběh. Co se týče rousek, ta můj názor je ten, že o nějakém plosnejsim noseni lze uvažovat ještě tuto zimní sezónu a to by nikoho nezabilo a jsou lidé kterým by to to třeba pomohlo. Ale v tom se evidentně nedohodneme.

marcicek84
28. srp 2020

@marulu jenze jak jsi videla,nezabilo by to,ale tady konktetne jedna nejmenovana uzivatelka je proti tomu a je jasne,ze kdyz nikdo nechce,tak to zase nema jine reseni nez to ockovani nekterym skupinam naridit,uplne stejne jako je narizena karantena a rousky,s cimz taky nesouhlasi hodne lidi a nic s tim udelat nemuzou.A ta povinnost zrejme byt bude muset,protoze rizikove skupiny k te dobrovolnosti nejsou schopny dospet,vsak jsi to videla tady,jak se kolem toho kopalo,na jednu stranu jsme sobci a neohleduplni,kdyz nekoho odmitame chranit rouskou a na druhou stranu rizikove skupiny nebo lide,kteri takovou osobu maji doma ockovani kategoricky odmitaji a tady se ukazuje jejich ohleduplnost.Tedy pak opravdu to narizovani je postavno na hlavu,ted se kvuli mensiny neco narizuje vetsine a kdyz kdy vetsina ocekavala,ze ta mensina neco udela pro vetsinu zase problem.Jak by mel byt konec pandemii s timto pristuoem opravdu nevim,jenze moc jinych moznosti jak lidi nechat zit, neni.A ockovaci latka pro cely narod stejne nebude,takze proockovanost bude mala na to,aby se dalo hovorit o kolektivni imunite.Druha vec je samotny ucinek a dlouhodoba ochrana tohoto ockovani,coz myskim ted taky poradne nikdo nevi jak to bude.Nakonec ta ochota musi byt na obou stranach jinak tady nekteri symbolicky rady kazi vodu a pak piji vino

marcicek84
28. srp 2020

@marulu uprimne dokazes si predstavit dychat do rousky kdyz bude mrznout a mit na puse pod rousknou vlhko a vyjit takto ven? Ja moc ne,to budou popraskane rty a znicena kuze pod rouskou,takova povestna posledni kapka u vetsiny naroda.

Strana