Koronavirus. Co si o tom myslíte?
Zajímalo by mě, proč byla smazána diskuze "Koronavirus. Co si o tom myslíte?"?
@jelenice_zavodnice tak je to tvoje vizitka, že nejsi schopna něco někomu napsat přímo, tak si to přeber jak chceš...nicméně jaksi už je to opět mlácení prázdné slámy
Tenhle pán vypadá jak šílený vědec, ale ta jarní předpověď mu vyšla a mluví tam i o rouškách. Účinné a levné. Jak se to rozjede, tak prý můžeme čekat, že se zase zavřou školy. https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/102704/n...
Pokud nekdo bude zvazovat to same zavirani jako na jare,tak se z toho ekonomickeho propadu jen tak nevyhrabeme,asi mit 14 dni zavrenou skolu clovek zvladne,mozna se to zvladne i mesic ale dalsiho crvrt roku,to pochybuju...a jako do jara daleko,takze regionalne muzou v krajich stridave zavirat a otevirat skoly,ale jestli to bude celorepublikove,uz ted predem lituju vsechny prvnacky...kazdopadne pokud nekdo pristoupi k opetovnemi zavreni ekonomiky ci skol,tak je jasne,ze vakcinace (tech 3,5 mil.vakcin pro vybrane a rozikove skupiny) bude povinna,zadne jine reseni nebude ve hre a uz to vzpominal v nejakem clanku i praotec vsech vakcin Prymula.
@marketa11112 to uz slo,prisla jsi pozde,tak si na hadky najdi nekoho jineho,jo?
Mimochodem tam říká, že v případě vakcíny bude potřeba proočkovat mnohem menší část populace než se původně čekalo. První krok bude přitvrzení v rouškách v uzavřených prostorech, Prý už za 10 dní od otevření škol se to promítne do počtu nakažených.
Twl ne*erte mě. Bo vytahnete občanky já vám je podrzim a můžete si tu dát pres ústa. Řeknu vám to asi takhle. Jsem prazacka. Líbí se mě jak všichni kritizují Pražáky že tohle že tamto. V každé diskuzi. Obzvláště teď co se navyšují počty nakažených. A že by se Praha měla oplotit a zavřít. Jo jsem pro!! Aspoň k nám nebude dojíždějí třetina lidí ze všech prdeli republiky!! Přes noc má Praha milión obyvatel. Přes den 2. Když byl stav nouze a už se to pomalu rozjizdelo do normálu bylo vidět kolik lidí je na Praze závislých. Když jezdili jen Pražáci nebyli zácpy kolony nic. Jakmile začli dojizdaci pendlovat je to zase hrůza!! Praha má milion obyvatel a kolik je nakažených?? Podle mě by lidi roušky nosit měli. To že to je špatně nastavené jako že na úřadě ano a v obchodě ne, je věc jiná. A řeči typu mě nikdo rozkazovat nebude...bude, protože lidi jsou paka. A co jim nikdo nenakaze sami bohužel neudělají. Dle mě je až predemokraciovano, nikdo nemá osobní odpovědnost. Atd atd
@podaji tak v Praze at vam nakazuji,ale nechapu proc to delat v bilych krajich ci okresech,nevsimla jsem si,ze by Praha s MSK drzela basu a v lete jste tam nosili rousky,pritom zde to bylo dilo taky vlady tedy lidi co ziji v Praze,ktera zanedbala a z vysoka kaskala v MSK na vyvoj na sachtach a otevrela hranice s Polskem,kde meli denni narustky v pohranici kolem 500 lidi denne a po polskych pendlerech nepozadovali test...a my ted jsme cajk a mame jako drzet rouskovou basu,tukam si na celo,je samafor,tak se podle nej ridme.Jinak pokud vim lidi jsou nezodpovedni hlavne v Praze,nejvic se vam to rozjelo v barech,nikde jinde v CR takhle zasazeny bary nejsou,tolik k te zodpovednosti.Takze MSK mel a ma pendlery a horniky a vy v Praze hlavne klastry sirici se z baru, no diky bohu za demokracii...
@marcicek84 Pusť si to video, ať tu situaci pochopíš. Otevřením škol se riziko přenosu dost zvyšuje (propojí se mnohem více lidí přes děti) a navíc přišel podzim, který tu situaci pravděpodobně zhorší. Musíme stále doufat, že i když porostou počty nakažených, tak neporostou obsazená lůžka na JIP. Pokud ano, tak rouška už stačit nebude a bude se zase šlapat na brzdu jako na jaře. Nikdo už nechce všechno zavírat, ale pokud nastane situace jako v Itálii, tak nás to opravdu nemine. Zatím jinou obranu nemáme. Ta rouška je opravdu účinná ochrana pokud se vir přenáší kapénkami, ano může člověku vadit jinak, ale z pohledu šíření virů je prostě levná a účinná. Jinak to asi vidí onkolog a jinak epidemiolog, ale teď řešíme problém šíření viru a ne rakovinu.
@hojda Dík za odkaz, článek jsem pročetla, vudeo musi počkat, až bude čas. Tenhle pán je super exot, taky si přesně takhle představuju šíleného vědce 😂. Rozhodně je to velmi chytrý člověk, tak jsem na rozhovor zvědavá 👍
@marcicek84 Jinak jsem si našla info k té stávce. Bohužel tady nastala situace, kdy nošení roušky vyžaduje zaměstnavatel a ne stát. Pokud to vyžaduje zaměstnavatel, tak je musí vybavit rouškami a oni dostávají 1 roušku na směnu, což je opravdu nepřípustné. Já tu firmu chápu, mají strach, že jim to tam zavřou a nebude se vyrábět nic. Myslím ale, že aby firma fungovala je i v zájmu zaměstnanců. Tak se mají společně domluvit, jak riziko, co nejvíce omezit, aby to ty lidi, omezovalo, co nejméně. Tj. jasná pravidla třeba střídání směn a omezování volného promixování osob ve firmě, pokud je to možné a případně i ty roušky. My máme ve firmě vlastní firemní semafor a podle něj se opatření odvíjejí. Já chápu, že nosit roušky přes léto nebylo nic příjemného, prostě jsem měli smůlu, že tam ta situace byla zhoršená a nic dalšího bych za tím nehledala.
@marcicek84 ale je rozdíl oblast Praha s miliónem obyvatel a oblast Karvinska že? Tam to bylo dáno jasně doly.
@hojda jako tobě přijde v pořádku, že 3 lidi z jednoho úseku mají koronu a kvůli toho je 3300 zaměstnanců v rouškách? Je to stále na Frýdecko-Místecku, od března měli nařízeno uvnitř roušky, teď konečně mohli chvíli vydechnout a tak místo hygieny začal buzerovat zaměstnavatel, každopádně vidíš, že se bouří, po 5,5 měsících v rouškách se vzbouřili. už je jedno kdo to chce, jde o ten akt a vyjádření máme toho dost. A já se jim opravdu nedivím. Roušky v tom provozu nic neřeší, to mají propocené hned.
Každopádně jsme měli smůlu my, teď ji máte zase vy v Praze, ale je celkem nehorázné si myslet, že teď ostatní regiony musí s Prahou držet basu, tak snad podle semaforu, ne? Jsem zvědavá co bude dnes, zda ten pražský alibismus bude pokračovat, nebo se konečně v těch opatřeních projeví semafor. Protože máme snad taky v jiných regionech právo normálně žít.
@podaji ono se týkalo měsíc celého MSK a to bylo 1,2 mil. obyvatel, nikoho nezajímalo, že to je jen oblast Karvinska, úplně nevím co jsi tím údajným rozdílem chtěla říct.
@marcicek84 Navštiv oční kliniku, psala jsem: Tak se mají společně domluvit, jak riziko, co nejvíce omezit, aby to ty lidi, omezovalo, co nejméně. Tj. jasná pravidla třeba střídání směn a omezování volného promixování osob ve firmě, pokud je to možné a případně i ty roušky. Tohle si musí udělat firma sama, ona nejlíp ví, jaké riziko šíření tam má (kolik lidí přijde hromadně do kontaktu a kolika lidem hrozí pak karanténa). Kdo tu požaduje, že se mají všichni řídit podle Prahy? Všude bylo jasně řečeno, že na podzim se roušky vrátí a to se stalo a je to mimo jiné z důvodu toho, že se děti vrací do škol a tím se zvyšuje riziko šíření. Taky si uvědom, že ten semafor reaguje se zpožděním (minimálně týden), proto jsou teď ty roušky jako prevence.
@hojda ano, prevence, ale kvůli oranžové Praze...a pokud vím hovořilo se o nich, že nastoupí až v říjnu nebo listopadu, takže je jasné, proč to je, hlavně, že máme semafor...
@marcicek84 Tak jasně i okolní země nařizují roušky kvůli situaci v Praze, že? Jsi fakt mimo.
Holky, to vas jeste bavi resit tenhle podvod? Je to podvod, ok, ten virus existuje, ale neni tak nebezpecny, jak se nas snazi presvedcit. Kradou nam svobodu a prava pod rouskem! A to doslovne!!!
@rosemary777 přesně tak, kradou a manipulují s čísly, dělají z nás blbce, ale někdo to tak rád, když si čteš tuto diskuzi...
@marcicek84 Smutny videt, kolik lidi tomu veri a dobrovolne odevzdavaji svoji svobodu za kterou bojovali nasi predkove.
@rosemary777 A co odevzdávají v Číně? Taky svobodu? Jsem si nevšimla, že tam nějakou mají....
@hojda Ty sis nevsimla spoustu veci jak te ctu. Ja nemluvim o Cine, ale o Evrope, ktera byla svobodna. Cinane se taky mohou vzbourit, bohuzel jsou to 🐑...
@rosemary777 A jak to ten vir pozná, že je zrovna v Evropě a tady má brát svobodu? Já netvrdím, že se třeba neukáže, že ten vir opravdu není nebezpečný. I ten virolog říká, že je to vir chcípák, ale je to chcípák teď a musíme počkat, jak se projeví. já tvrdím, že teď to ještě nevíme, co se bude dít a proto prevence a ohleduplnost. To je celé.
@hojda Tobe to nedochazi, ze ne? Ten vir je celosvetovy problem a jde o neco jineho, neco jineho je za tim. Tady jde o zniceni vseho co sme doposud znali. Jeste porad to nevidis?
@hojda Ohleduplnost je uzasna vlastnost a urcite by sme meli takovy byt, ale pozor abychom nebyli ohleduplni natolik, ze si nevsimneme, ze jsme odevzdali svoje prava, svobodu a zivot pod zaminkou ohleduplnosti.
@rosemary777 Ok a jak to tedy ověříme? Pojďme tedy zkusit sociální experiment. Na internetu je celkem dost lidí, kteří razí tuto teorii. Tak se domluvte, dejte dohromady reprezentativní vzorek, uspořádejte crowfunding, někam se zavřete a nechte nakazit Covidem a nechte proběhnout bez restrikcí (možná i bez léčby???). Budeme spokojení všichni, ne? Vy dokážete, že máte pravdu, my získáme reálná data o nakažlivosti a rizicích a přestaneme všichni hrát tu hru na covid. Myslím, že peníze seženete snadno, to bych neměla strach.

@odula Mě by to zajímalo moc. Protože ten "švédský model" se mi líbí.