icon

Menstruace přišla o 13 dní dříve. Co to způsobilo?

anulka26
23. bře 2025

Dobry den chtěla bych se zeptat mam cyklus většinou 35-36 dnu ale teď jsem to dostala o 13 dnu dříve nikdy se mi to nestalo. Většinou me bolí před menstruaci břicho a dělají se mi mi akné na obličeji ale teď nic. Mela jsem poslední menstruaci 27.2 do 5.3 většinou 7 dni. A dostala jsem to ted 20. 3 mam to třetí den ale méně než obvykle. Měli jsme nechráněni sex 7.brezna a 9 března. Antikoncepci jsem nikdy nebrala. Co by mohlo být příčina ze mi přišla menstruace tak brzy. Ovulaci nemám protože jsem si dělala testy.

merope
•
23. bře 2025

Mně se tohle začalo dít nějak po čtyřicítce, může to souviset s přechodem (což je dlouhodobý proces - u mě určitě skoro 10 let). Dle ultrazvuku to mohlo souviset s více ovulacemi v cyklu (a za tím zkrácený cyklus).

Ale může to mít i jiné důvody.

anulka26
autor
•
23. bře 2025

@merope je mi 23 let

reeeza
•
23. bře 2025

Zřejmě rozhozené hormony. Nejsme stroje, to se prostě někdy stává každé ženě 🤷‍♀️

Nebo že by nidace? Ale tam mi to moc časově nesedí. Snažíte se asi o mimi, víš kdy máš ovulaci?

lencaa11
•
24. bře 2025

@anulka26 může to bejt 100 důvodu a taky žádný tělo někdy jede si po svém ...počkala bych co z toho bude a když se to bude opakovat zašla bych k lékaři ..

1pomnenka
•
24. bře 2025

Není to jedno?

izz76
•
24. bře 2025

@anulka26 Treba změna prostředí, nebo větší fyzický výkon, nemoc.. Párkrát za život se mi to stalo, v návaznosti právě na to co jsem uvedla.

miryp
•
24. bře 2025

Stres, nachlazení, změna prostředí, cysta, špatná štítná žláza, atd. A nebo se ti prostě začíná jen rovnat cyklus, to není nic neobvyklého.

ninive211
•
24. bře 2025

Nějaký prodělaný infekt? Nebrala jsi antibiotika nebo jiné léky? Ty dokáží rozhodit MS hodně, i když o 13 dní se mi to i tak zdá dost. Taky to může být třeba prasklá cysta. Pokud tě to nějak neobtěžuje a není to doprovázeno bolestmi, počkej do dalšího cyklu, jestli ten se srovná, tak to je pravděpodobně nějaký jednorázový výkyv a je to OK. Pokud ne, tak to pak řeš. Jinak ten cyklus 35 dní máš dlouhodobě takto ustálený? Je to docela dlouhý cyklus (ale i tak může být normální, pokud je pravidlený),

anulka26
autor
•
24. bře 2025

@reeeza nevim kdy mam ovulaci chtěli bychom miminko ale zatím dva měsíce mame nechráněny sex

anulka26
autor
•
24. bře 2025

@ninive211 ne antibiotika a ani nemocna jsem nebyla.stres jsem nemela .

anulka26
autor
•
24. bře 2025

Dělala jsem si těhotenský test. A nevim jestli tam neni naznak ducha .

lencaa11
•
24. bře 2025

@anulka26 něco tam je ale pro lepší potvrzení bych šla pro jiný test ( Benu ,Dr max ,rosmann ,nebo na krev ) a tento zatím brala z rezervou

ninive211
•
24. bře 2025

@anulka26 Taky vidím, zkus ještě jinou značku,obden a z ranní moči.

reeeza
•
25. bře 2025

Tak že by se jednalo o nidaci?

Nemáš jiný test? Tyhle dělají často fakešňáky, ale vidím něco 🙂