icon

Norethisteron pro posunutí cyklu. Má smysl pokračovat v užívání?

iva107
5. kvě 2025

Pěkný večer,
chtěla jsem si vzít norethisteron měsíc před dovolenou, aby se mi pak posunul cyklus a na dovolené jsem měla klid. Jenze jsem to dostala o dva dny dřív, zpanikařila jsem a hned jsem si vzala první prášek s tím, ze se to ještě stihne zastavit. Výsledek je takovej, ze se mi menstruace jen nerozjela úplně, ale lehce krvacim i přes to. Dala jsem tomu ještě sanci a dnes je to druhy den co beru prášky a vysledek je takový, ze slabsi menstruaci mám stejně. Nevím zda má smysl v tom pokračovat, protože se mi tím cyklus už stejně neposune, ne? Kdyby se to zastavilo úplně, tak věřím, ze ano, ale takhle mi to přijde zbytečný.
Mate s tím někdo zkušenosti? Má smysl v tom pokračovat, posune se mi cyklus nebo to zůstane stejně, když jsem to začala brát už při MS? Dekuji

te_reza
•
5. kvě 2025

Proč měsíc před dovolenou? Já bych ho vysadila a dobrala před tou dovolenou. Takhle to stejně neoddalis, když už to máš.

lencaa11
•
5. kvě 2025

@iva107 to už nemá význam spíš vám to může Ms prodloužit a rozházet cyklus je to hormonální hnus

berenika39
•
5. kvě 2025
@lencaa11

@iva107 to už nemá význam spíš vám to může Ms prodloužit a rozházet cyklus je to hormonální hnus

@lencaa11 proč by to měl být hormonální hnus? Pokud se používá správně, odůvodněně, ve správných dávkách, je to velká pomoc.

hojda
•
5. kvě 2025

Brala jsem ho kvůli cystě. Začala jsem při MS, kterou zastavil, dobrala jsem balení a pak do 4 dnů přišla MS, ale brala jsem myslím 1-1-1.

cherie24
•
5. kvě 2025

@berenika39 je to hormonální hnus. Já ho dostala na cystu, na kterou stejně nezabral a 2 týdny mě tak bolela hlava, že jsem myslela, že mi každou chvíli exploduje a prášek na bolest proti tomu působil sotva hodinu. Na blití mi bylo, doma 2 děti a já byla 3 týdny úplně vyřazená. Měla jsem to brát 3 měsíce, po měsíci jsem to hodila do koše. Volala jsem tenkrát i na pohotovost, co s tím, že fakt nejsem schopná ničeho a doktor mi řekl, že když ho vysadím uprostřed cyklu, tak se mi s největší pravděpodobností spustí tak silné krvácení, že skončím u nich ve špitále. Doporučil akorát zvýšit léky na bolest a přežít aspoň 3 týdny.
@iva107 zavolala bych na gyndu a řešila to rozhodně s nimi. Takový dotaz nepatří na modrého koně, ale k lékaři.

hojda
•
6. kvě 2025
@cherie24

@berenika39 je to hormonální hnus. Já ho dostala na cystu, na kterou stejně nezabral a 2 týdny mě tak bolela hlava, že jsem myslela, že mi každou chvíli exploduje a prášek na bolest proti tomu působil sotva hodinu. Na blití mi bylo, doma 2 děti a já byla 3 týdny úplně vyřazená. Měla jsem to brát 3 měsíce, po měsíci jsem to hodila do koše. Volala jsem tenkrát i na pohotovost, co s tím, že fakt nejsem schopná ničeho a doktor mi řekl, že když ho vysadím uprostřed cyklu, tak se mi s největší pravděpodobností spustí tak silné krvácení, že skončím u nich ve špitále. Doporučil akorát zvýšit léky na bolest a přežít aspoň 3 týdny.
@iva107 zavolala bych na gyndu a řešila to rozhodně s nimi. Takový dotaz nepatří na modrého koně, ale k lékaři.

@cherie24 Tak to je asi dost individuální ta snášenlivost, nedělali vůbec nic z toho, co popisuješ. Vůbec jsem nevěděla, že něco beru a cyklus pak zase normálně naskočil.

lencaa11
•
6. kvě 2025
@hojda

@cherie24 Tak to je asi dost individuální ta snášenlivost, nedělali vůbec nic z toho, co popisuješ. Vůbec jsem nevěděla, že něco beru a cyklus pak zase normálně naskočil.

@hojda u každého to dělá něco jiného já ho měla pouze z nouze skrze hysterektomii 3 dny a přesně už vím že nikdy více bych ho do pusy nedala brrrr co jsem sním měla to nikdy za celý život

vladenkamaminka
•
6. kvě 2025

Chápu to správně, že to bereš měsíc v kuse? Anebo jsi to brala, aby sis posunula úplně cyklus o měsíc dřív? Ja nemela nikdy problémy, tedy brala jsem to 2x za život, ale max 14 dni, myslím, ze to je i nejdelší doba, co se muže v kuse užívat. Každopádně jsem to jednou pred ms neodhadla a začala to brát uz během špinění, během 4 dnů odeznělo a byl klid až do vysazeni…

hojda
•
6. kvě 2025
@lencaa11

@hojda u každého to dělá něco jiného já ho měla pouze z nouze skrze hysterektomii 3 dny a přesně už vím že nikdy více bych ho do pusy nedala brrrr co jsem sním měla to nikdy za celý život

@lencaa11 Tak píšu, že každý to asi snáší jinak, tazatelka o žádném problému nepíše, tak ho asi snáší dobře. U mě to vyřešilo problém s cystou a nemusela jsem na operaci, takže za mne to udělalo, co mělo.

erika2
•
7. kvě 2025

Vysadit, pak se menstruace pravděpodobně rozběhne naplno. A začít používat 2-3 dny před další MS. Musí se vychytat okamžik, než začnou tvé přirozené hormony klesat, což spouští MS. A tento cyklus může být rozhozený díky předešlému užívání norehisteronu, takže se to bude blbě trefovat. Začala bych užívat před odjezdem na dovolenou a pak po celou dobu dovolené.

berenika39
•
7. kvě 2025

Norethisteron je lék jako každý jiný. Chemie. A je jasné, že každý na něj reaguje jinak. Nejde to ale zevšeobecnit, že je to hormonální hnus. V opodstaněných případech je funkční. A každá jsme jiná, jinak to snášíme. To, že někomu nezabere a dělá problémy neznamená, že to někomu jinému nepomůže. Užívám ve správných dávkách dlouhé měsíce a bez něj bych se jen trápila. Nedělá mi nic negativního, ale vůbec nic, ani nevím, že ho mám. Správné dávkování.