icon

Objevení bulky v prsu: Je nutno navštívit gynekologa?

26. led 2025

Dobrý den, měl někdo bulku v prsu a nebyl to nádor?… dnes jsem si nahmatala náhodou, nevím, jak dlouho tam je, ma asi tak 1,5cm a nebolí. A s tím asi na gynekologii?

lencaa11
•
26. led 2025

Ano zavolala bych k lékaři dá vám zadanku na vyšetření prsu ..držím palečky 🍀🍀

lv
•
26. led 2025

Ano, šla jsem na gynekologii, bulku potvrdili, poslali mě na onkologii. Už jen to slyšet mi zastavilo srdce, vzali mě rychle, poslali na ultrazvuk a ihned vyloučili, je to cysta. Takže všechno dobře dopadlo.

betelgeuzz
•
26. led 2025

Buď na gynekologii, nebo rovnou zavolat na UZV, kde dělají vyšetření prsou.

miksar
•
26. led 2025

Taky jsem měla malinkou. Na ultrazvuku hned dr poznal, že je to tukové.

autor
•
26. led 2025

@lv a bolelo vás to holky? Ta bulka..

lv
•
26. led 2025

Ne

aedoss
•
26. led 2025

Měla jsem fibroadenom. Ale byla jsem sotva dospělá a bála jsem se s tím někam jít, že určitě umřu (protože co jiného by to bylo žejo). Takže nebát se a jít se vyšetřit.

autor
•
26. led 2025

@aedoss no já mám šílený nervy..

hvezdicka09
•
26. led 2025

Objednej se rovnou do mammacentra, to je nejlepší. Ja měla bulku taky cca 1,5 cm a byl to adenom.

aedoss
•
26. led 2025

To chápu, ale opravdu to nemusí být to nejhorší. 🍀 Já teda držela ústa, nikomu nic neřekla i přes anamnézu v rodině (babička zemřela na rakovinu prsu poměrně mladá) asi půl roku. Počkala jsem s tím až po Vánocích (protože, co kdyby byly poslední) a pak jsem to teprve řekla mamce. 🤦 Zpětně bych se bila. A nebolelo to, necítila jsem se nijak jinak. Jen ta hmatná bulka, byla taky poměrně velká. Časem mi ji vyndali, ale bylo to opravdu ok. Držím palce. 🍀

sonaxoxo
•
26. led 2025

Často se kontroluju a chodím pravidelně k Dr., co kdyby náhodou, a také jsem si něco nahmatala, naštěstí jen cysty s tím, že na omak nepříjemné, když jsem se toho dotýkala..🙏

simkrk
•
26. led 2025

Ja si nahmatala dole pod prsem, kde ti vede podprsenka/kostice..
Nebolelo to, nijak se to neměnilo..
Tak jsme si s tím skočila na ultrazvuk a tam mi paní doktorka řekla, že to je žebro 😁🤦takže dobrá zpráva a ja se cítila fakt divně, protože toto by mě nenapadlo.

miryp
•
26. led 2025

Ano. V obou prsou mám cysty a v jednom fibroadenom, tj. z hlediska onko vše ok. Objednej se na ultrazvuk.

autor
•
26. led 2025

@miryp a ty cysty jsou měkké? Já to mám na pohmat tvrdé, ale jezdí tam kůže nad tím hezky. Je to hladké.

pavca1982
•
26. led 2025

Ano měla jsem bulku 5x5cm byl to nezhoubný fibroadenom.Proběhlo sono, mamograf, biopsie i genetika a nakonec operace.

autor
•
26. led 2025

@pavca1982 operace i když to bylo nezhoubné?

73nica73
•
26. led 2025

Taky mam cystu, na dotek obcas boli pred menstruaci a v dobe ovulace….je naprosto neskodna takze, chodim kazdy rok preventivne na sono prsou jako samoplatce protoze mi je 33let. Doporucuji najit nejblizsi mamo centrum hned rano zavolat a rict, ze mate bulku, pokusi se Vam najit nejblizsi termin. Drzim palce!

pavca1982
•
26. led 2025

Bylo mi to doporučeno lékařem. 5cm boule v prsu která byla vidět okem to jsem nechtěla. Když jsem si lehla tak to bylo nejhorší. Odmítala jsem i manžela. Navíc mě to tlačilo vždycky před MS.

evik19
•
26. led 2025

Já jsem měla zánět prsu a po něm mi zůstala bulka, kterou si nechávám každý rok kontrolovat, ale je to jen zvětšená žláza a nic patologického. Být tebou, gyndu bych vynechala a rovnou šla na ultrazvuk, do telefonu řekni, že sis našla bulku a oni tě pravděpodobně objednají na začátek dalšího cyklu. Je možné, že bulka s menstruací sama zmizí.

autor
•
26. led 2025

@evik19 ale já právě neměla zanet

autor
•
26. led 2025

@73nica73 chápu, a je mekka? Mám ji tvrdší ale je hladká, neboli

73nica73
•
26. led 2025

Jako vylozene mekka asi neni, je to takova fazole, kdyz si saham tak jakoby klouze s kuzi….Ted jsem byla zrovna zacatek prosince na sonu, protoze se zmensila a ja se bala jestli se neco nedeje…Tri roky mela 2cm a najednou na pohmat jina…ale sono ok pry muzou vekem i zmizet, mojese jen zmensila na 1cm☺️Jeste jestli muzu poradit az budes mit po sonu, tak si ty prsa doma poradne prohmatej at vis jak je mas na pohmat, a kontroluj kazdy mesic po menstruci…Budes vedet, ze po sonu byli ok a budes znat svoje prsa☺️Pokud nevis jak se spravne sama vysetrit tak popros doktorku, me to taky kdysi ukazali primo v mamo centru☺️

barmil
•
27. led 2025

Hlavně jdi hned. Kolegyně si našla bulku v prsu, rok nikam nešla a bylo to zhoubné. Teď už jí našly nádory i na játrech a plicích, má ty metastáze všude a zbývá jí 3-10měsíců.

prdipirko
•
17. únor 2025

Nahmatala jsem si před rokem bulku v prsu, spis dole u kostice. Šla jsem na gyndu, vyspaly zadanku a šla na mamologii. Rtg a mamograf, bulka se nepotvrdila, byla to zdurela uzlina. Ne vždycky to musí byt nádor, ale muze.

pinkninja
•
17. únor 2025

Chapu, ze se obáváte. Ale neztrácejte čas zjišťováním informací tohoto typu, negooglujte. Každý může mít ze svého nálezu jiné, subjektivní pocity. “Nález” (zboubny i nezhoubný) na prsu se může u různých žen projevovat odlišně, ještě i v závislosti na cyklu.
Zavolejte do mammacentra, vysvětlete situaci a objednejte se. Pokud by se Vám termin zdál dlouhý, oslovte svého gynekologa, aby Vám vyjednal lepší termín.
Držím palce!