icon

Opakované afty. Co vám opravdu pomohlo?

9. črc 2026

Poslední dobou se mi pořád vrací afty v puse. Sotva se jeden zahojí, objeví se další. Nejsou velké, ale bolí při jídle i čištění zubů.

Nevím, jestli je to stresem, jídlem, nebo mi třeba něco chybí. V lékárně mi dali gel, ale pomůže jen na chvíli.

Co vám na opakované afty opravdu pomohlo?

eliss232
9. črc 2026

Já jsem měla nízké hodnoty železa a vitamínu B12. Po doplnění se to výrazně zlepšilo a afty se mi od té doby neobjevují. 🙂

monnicula
9. črc 2026

Určitě bych doplnila vitamin B, to může pomoct. 🙏

jan_hah
9. črc 2026

Ahoj. U opakovaných aftů mi lékař doporučil nechat si zkontrolovat hladinu vitamínu B12, kyseliny listové a železa, protože jejich nedostatek je může způsobovat 😉

biciklissie
9. črc 2026

Taky na to trpím a stačí mi vždy doplnit vitamin B. Stačí mi úplně obyč levný z lékárny.

lenkamal1
9. črc 2026

vitamin B nebo Magnerot

martina8084
9. črc 2026

jeden čas jsem na to strašně trpěla. Bylo to úmorné. Jeden jsem vyléčila a objevily se další tři. Trvalo to několik měsíců. I jsem zhubla, protože jíst znamenalo bolest. Nakonec mi opravdu pomohlo hodně béčka. Chce to čas, ale chápu, že je to strašný.

prosincovemimi
11. črc 2026

Předně- nečistit si zuby stejným kartáčkem po zaléčení jako při léčení. Doplnit vitamin B a jako rychlé řešení těhlech potvor mi pomohla Alpa 😃Normálně jsem si jí vykloktala celou pusu, viděla před očima celé peklo ,ale do rána bylo po ! 🙏 Držím palce,ať jsou brzy a nenávratně pryč 🙂

veronicka89
12. črc 2026

Me to delala zubni pasta , hl kdyz jsem uplne dokonale nevyplachla … ( nevim uz ktera

odula
13. črc 2026

Urcite doplnit vitaminy, to nezaskodi. Nektery pasty to ale muzou taky zpusobovat, super ze to @veronicka89 zminila. Me to 100% delaly takovy ty aquafresh a colgate, co v podstate obsahujou "mydlo". Vymenila jsem za bylinkovy nebo paradontax, a klid