icon

Tlak 230/180/150. Je důvod k obavám?

30. dub 2025

27 let, muž
Byl jsem na interním vyšetření kvůli vysokému krevnímu tlaku as obtížemi jako jsou: bolest pálení na hrudi, tlak na hrudi, bolest hlavy vzadu i krk.
Vyšetřili mě, udělali EKG, EKG byl v pořádku.
tlak jsem měl 160/90/130. Dali mi 24h holter. Údaje byly ve dne: 160/100/135, 150/100/125, 142/90/110.
V noci byly hodnoty: 110/70/80, 120/80/80, 130/80/90.

Když jsem měl na sobě holter, tehdy jeden den jsem se velmi rozčilil, extrémně, a řekl jsem doktorce čas kdy to bylo, a podívala se jsem měl tehdy tlak: 230/180/150. Po pól hodině jak jsem se uklidnil jsem měl 175/110/120 po hodině 155/90/100.

Mám strach z tlakoměření možná proto jsem měl takové vyšší údaje. Dostal jsem vysoké dávky hořčíku, o 3 měsíce ke kontrole.

Měli jste někdo tak vysoký tlak když jste se znervóznovali? Je to vážné? Zatím mi nedala pilulky neboť těch 230/180/150 bylo jen jednou naměřeno takové hodnoty, ostatní hodnoty jsou v normě...

Mám se obávat? Co říkáte? Mám panickou poruchu, mám tetání

kakba
•
30. dub 2025

Zase? Ale odpovim ti. Muj muz, kdyz je ve stresu ma pres 200. V normalnim stavu ma okolo 175. Takze ma prasky a je mu hej. Nevim, co resis.

autor
•
30. dub 2025
@kakba

Zase? Ale odpovim ti. Muj muz, kdyz je ve stresu ma pres 200. V normalnim stavu ma okolo 175. Takze ma prasky a je mu hej. Nevim, co resis.

@kakba Já když jsem ve stresu mám 155
Když jsem se rozculil měl jsem 230 a to si neměřím krevní tlak

miryp
•
30. dub 2025

To je s tebou stále dokola a fakt je to otravné. Doporučuji ti přečíst si pravidla MK. Zakládat stále nové diskuze na stejné téma je tu zakázané a řada uživatelů byla odejita, protože to nerespektovala.
Doporučení - přestaň tady trollit, nech se hospitalizovat v léčebně, abys tam mohl podstoupit intenzivní individuální i skupinovou terapii. Ambulantní péče ti nezabírá.

klokanka31
•
30. dub 2025

A proč ti nenapsali antidepresiva?

jancazao
•
30. dub 2025

Nechej si napsat antidepresiva a budeš mít tlak ukázkový.

levandule_k
•
30. dub 2025

Nevím, jaký mám tlak ve stresu, neměřím se, když se rozčílím. A tlak je vyšší při fyzické zátěži, rozčílení, extrémním stresu, to je normální reakce těla.

Najdi si terapii, psychologa. Jsi velmi nervózní ze svých představ a jedeš šílené scénáře. Jsi tak vystresovaný z toho, že ti změřili vysoký tlak, že máš představu, že z toho zemřeš. Umřel v rodině někdo na infarkt, nebo nějakou podobnou nemoc?

Doplňuj hořčík, vitamíny skupiny B, to je důležité pro nervy. Zkus cvičit jógu, tai-chi - nějaké východní cvičení, které harmonizuje mysl. Soustřeď se na hluboké dýchání, choď do přírody. Pití alkoholu ve větších dávkách v dlouhodobém horizontu způsobuje vyšší tlak, takže vynechej alkohol. A začni míň solit.

izz76
•
30. dub 2025

Nevim, neměřím si tlak kdyz se rozčilím,ale je se skoro nerozčiluju. Na preventivních prohlídkách mam tlak vždy 90/60.

lv
•
30. dub 2025

Pokud to není na léčbu vysokého tlaku, tak to není nijak vážné. Řeš tu psychiku, díky ní se cítíš tak zle, kde co tě bolí, straší

mirecka.jaroscakova
•
30. dub 2025

Můžu se zeptat co je ta třetí hodnota toho tlaku? Jinak hypertenze je nad 140/90, takže bych to na nějakou medikaci viděla. Plus lexaurin k tomu by myslím prospěl .

lv
•
1. kvě 2025
@mirecka.jaroscakova

Můžu se zeptat co je ta třetí hodnota toho tlaku? Jinak hypertenze je nad 140/90, takže bych to na nějakou medikaci viděla. Plus lexaurin k tomu by myslím prospěl .

@mirecka.jaroscakova puls, píše to takto dohromady. Lexaurin nebo jiný BZD je lepší spíš jako podpora u nasazování AD, nebo v krizi, dlouhodobě to však není řešení

mishak1111
•
1. kvě 2025

Ahoj,
chápu, že tě ty čísla vyděsila – ono to vypadá hrozně, ale pokud se tak vysoký tlak objevil jen v extrémním stresu a jinak máš hodnoty v normálu, tak to opravdu může být jen reakce těla na silné emoce. V tom hraje velkou roli panická porucha a celkový psychický stav.

Důležité je, že se to dál sleduje. Doporučuji teď pracovat hlavně na té psychice – dechová cvičení, klidový režim, pokud možno omezit situace, které tě rozčilují, a klidně i psychoterapie. Hořčík je dobrý krok, a pokud by se to opakovalo, léky by ti mohly opravdu pomoct dostat se do větší pohody.

Držím palce, ať je líp – nejsi v tom sám.