icon

Vyplatí se denní čočky na občasné nošení?

Dnes v 06:19

Dobrý den,

nosím měsíční čočky, ale poslední dobou mě večer pálí oči. Oční mi doporučila zkusit denní, jenže cenově je to dost rozdíl.

Čočky nenosím každý den, spíš do práce nebo na výlety.

Nevím, jestli se denní čočky na občasné nošení vyplatí, nebo je to zbytečný luxus.

kayty
Dnes v 06:27

Možná bych zkusila podle parametrů stávajících čoček najít jiné. Dneska už jsou možnosti vyzkoušet vzorky. Já tak přecházela z měsíčních na 14 denní a jinou značku.
Teď mám multifokální a zase měsíční a úplně jinou značku. Dokonce tu, která mi pro běžné čočky pro běžnou vadu (na dálku, na krátko) nevyhovovala.

Jednodenní čočky, pokud je nenosíte denně jako já, jsou volbou. Samo, jsou dražší. Já je mám koupené, když jedeme k moři nebo na delší turistiku. Ráno nandám, večer vyhodím a neřeším hygienu, roztoky, ...

drep
Dnes v 07:01

@anonym_autor jiné nesnesu, taky je nosím spíš nepravidelně, na sport, na venkovní aktivity, v létě (v práci, kde sedím pod umělým světlem a v klimatizovaném vzduchu snesu čočky tak 20 minut než mám chuť si vyškrábat oči). Dražší samozřejmě jsou, ale výhody za mě převažují i stran komfortu (ráno nandám, večer vyhodím).

mackys
Dnes v 07:14

Pokud ty cocky nenosis kazky den, tak bych urcite ty denni zkusila. Ano, cena je vyssi, ale vydrzi delsi dobu a nemusis k tomu reist dalsi veci (roztok a tak). Rano das a vecer vyhodis - nebo proste kdy potrebujes. A na plavani je to idelani - dost lidi ma treba obavy, ze mu v bazenu cocka vypadne a to uz nenajdes a u te denni to tolik neboli. Zalezi taky, jak velke mas dioptrie a jestli jinak nosis bryle.

evaviki
Dnes v 15:09

Zkusila jsem 14 denni, max jsem s nimi vydrzela 10 dni. Asi po 3 mesicich jsem to proste vzdala, protoze mi fakt nesedely (pritom parametry stejne jako denni)a mam denni. S nejakou ochranou k pocitaci. Jsou dost drahe, protoze mam navic multifokalni. Nosim je temer denne, bryle nesnasim.

verka_89
Dnes v 20:23

Já nosím denní. Ano, cena je vyšší, ale je to pro mě lepší komfort. Ráno nasadím, večer vyhodím a kdy je pak několik dní nenosím, nemusím řešit údržbu, jako u měsíčních.