Má smysl životní pojištění pro dítě?
Zdravím, hledala jsem v archivu, ale nic moc nenašla. Máte životní pojištění pro dítě? Má to smysl?
Mam deti pridane na svem zivotnim pojisteni. Kryje to hlavne tezkou nemoc, uraz, hospitalizaci nebo taky odpovednost 3.osobe. Urcite to smysl ma.
@amenophus my prave ani jeden s z dospelich zivotko nemame, ja jsem nepojistitelna kvuli zdr. stavu a pritel to resit nechce. Dcela je sledovana na detske endokrinologii a kvuli slabe inzulinove resistenci a pojistovna dela u jeji pojistky takove caviky, ze uvazuju ji zajistit jinak, tech skoro 1000Kc mesicne bych ji investovala jinam nez do pojistky
U své životní, resp. jsme všichni v jedné, děti primárně na úrazy, ať menší větší, rodiče spíš na závažné věci.
@kompleta A proč to přítel řešit nechce? Tohle je za mě dost sobecké a nezodpovědné, kór pokud ty sama jsi "nepojistitelná" kvůli zdraví (jistě by se nějaké pojištění našlo, ale asi dražší), každopádně snad si nepleteš životní pojištění a úrazové. Klasické životní pojištění je zejména pro připad smrti pojistitele či trvalych následků, kvůli kterým by třeba nemohl pracovat, buď vůbec nebo by měl omezenou pracovní schopnost, tedy omezenou možnost příjmu. Pro mě zcela nepochopitelné, když živitel rodiny žádné pojištění nemá pro tyto případy, kór ještě k tomu ve vašem případě, kdy ty sama máš možná nějaké pracovní omezení? Když by se nedej bože stalo něco s ním, kdo vás zajistí, kde vezmete prostředky?
To je ale partner. U toho dítěte je to jiné, tam se musí vzít v uvahu jiné podmínky, tam nejde o náhradu přijmu a pokrytí životních nakladů rodiny, ale spiš o případné zajištění dcery do budoucna. Je hlavně důležité si ujasnit, co vlastně chceš pojišťovat a proč a co od toho pojištění očekáváš. Nejlepší by bylo kontaktovat nějakého nezávislého finančniho poradce (ne někoho, kdo zastupuje jednu konkrétní pojišťovnu) a zkonzulzovat to s ním.
máme rodinnou ŽP - u všech mám řešené hlavně velké "průsery", tedy u nás dospělých neschopenku, invaliditu a závažné onemocnění. U dětí úrazy, nemocnici a také závažné onemocnění, nesoběstačnost. Manžel byl v PN rok a půl, pojišťovna platila, nebyl problém. Po ukončení PN mu na toto onemocnění dali výluku a zbytek nechali. Takže kdyby teď marodil s tím samým, tak by pojišťovna neplnila, což chápu.
Pracuji v pojišťovně a každý je pojistitelný, buď s výlukami, nebo přirážkami, ale vždy se řešení najde 🙂 ... zrovna nedávno jsem pojišťovala klienta co měl problémy se štítnou žlázou, astma a glaukom + nadváha a kouření. Byl to mazec, ale nakonec to dopadlo dobře jen s menší výlukou.
Pokud ty sama jsi nepojistitelná, tak nechápu, že není pořádně pojištěný přítel/manžel. Určitě by bylo dobré promyslet proč a co vlastně potřebuješ pojistit ... protože úrazové pojištění jsou takové rychlé prachy, ale pokud nemáš dobře nastavené trvalé následky a další věci, tak samotná úrazovka jako taková mi moc smysl nedává ...
@kompleta A proč to přítel řešit nechce? Tohle je za mě dost sobecké a nezodpovědné, kór pokud ty sama jsi "nepojistitelná" kvůli zdraví (jistě by se nějaké pojištění našlo, ale asi dražší), každopádně snad si nepleteš životní pojištění a úrazové. Klasické životní pojištění je zejména pro připad smrti pojistitele či trvalych následků, kvůli kterým by třeba nemohl pracovat, buď vůbec nebo by měl omezenou pracovní schopnost, tedy omezenou možnost příjmu. Pro mě zcela nepochopitelné, když živitel rodiny žádné pojištění nemá pro tyto případy, kór ještě k tomu ve vašem případě, kdy ty sama máš možná nějaké pracovní omezení? Když by se nedej bože stalo něco s ním, kdo vás zajistí, kde vezmete prostředky?
To je ale partner. U toho dítěte je to jiné, tam se musí vzít v uvahu jiné podmínky, tam nejde o náhradu přijmu a pokrytí životních nakladů rodiny, ale spiš o případné zajištění dcery do budoucna. Je hlavně důležité si ujasnit, co vlastně chceš pojišťovat a proč a co od toho pojištění očekáváš. Nejlepší by bylo kontaktovat nějakého nezávislého finančniho poradce (ne někoho, kdo zastupuje jednu konkrétní pojišťovnu) a zkonzulzovat to s ním.
@ninive211 u nás jsem hlavní živitelkou já, jsme oba osvč, já ale díky dědictví mám větší finanční zázemí a i příjmy. mám i nemovitosti, ktere mi vydelavaji atd. Hypoteku nemame, tak to resit nemusi a nechce. Nebudu se s nim kvuli tomu hadat, ja a dcera jsme kryte. Ja jsem tezko, nebo spis draze pojistitelna kvuli obezite a cukrovce, tam je pak platba naprosto silena a to nechci davat, radsi tu castku budu nekde investovat, aby vydelavala. No a stav u dcery jsem popsala výše. Obě máme úrazovou pojistku, ale moje nová finanční poradkyně mě tlačí do životka pro dceru a když vidím jak pojišťovna "vysírá" tak ztrácím chuť tu pojistku dělat
My máme životní pojistku, dávali jsme si ji hned když jsme kupovali nemovitost. Moc jsem nechtěla, protože je dost peněz měsíčně. Díte má jenom úrazovku, tu jsme teď využili protože máme zlomenou ruku☹
@ninive211 u nás jsem hlavní živitelkou já, jsme oba osvč, já ale díky dědictví mám větší finanční zázemí a i příjmy. mám i nemovitosti, ktere mi vydelavaji atd. Hypoteku nemame, tak to resit nemusi a nechce. Nebudu se s nim kvuli tomu hadat, ja a dcera jsme kryte. Ja jsem tezko, nebo spis draze pojistitelna kvuli obezite a cukrovce, tam je pak platba naprosto silena a to nechci davat, radsi tu castku budu nekde investovat, aby vydelavala. No a stav u dcery jsem popsala výše. Obě máme úrazovou pojistku, ale moje nová finanční poradkyně mě tlačí do životka pro dceru a když vidím jak pojišťovna "vysírá" tak ztrácím chuť tu pojistku dělat
@kompleta Je fakt, že u dítěte mi klasické "životko na smrt" nedává tolik smysl jako u rodičů, kteří jsou živiteli. Já mám děti připojištěné na své hlavní pojistce, mám tam pojištění hlavně při trvalých následcích úrazu - když dítě bude mít autonehodu a stane se z něj mrzák, ovlivní to velmi výrazně a dlouhodobě celou rodinu, Naopak klasickou běžnou úrazovku "na zlomenou ruku" apod nemám. Možná kdyby děti dělaly nějaký sport nebo něco. Ale nějak jsme právě sd poradcem zhodnotili, že to pro mě není priorita a je to zbytečně drahé platit. Pojištění má za mě krýt hlavně velká rizika (dlouhodobější ztrátu příjmů, dlouhodobou PN, celkovou zmenu zdravotního stavu...). kde by případná pojistná událost výrazně zasáhla do rodinného rozpočtu. To, jestli dostanu nebo nedostanu za případnou zlomenou ruku 10 000, mě fakt nevytrhne a obvykle to pojištění, které se do toho vrazilo x měsíců až let zpětně, to možná i převýší...ale každý to má v sobě nastaveno jinak a musí se řídit podle sebe, pro je pro NĚJ důležité, co je priorita.

Mam deti pridane na svem zivotnim pojisteni. Kryje to hlavne tezkou nemoc, uraz, hospitalizaci nebo taky odpovednost 3.osobe. Urcite to smysl ma.