icon

AlzaBox vs. Zásilkovna. Co je spolehlivější?

19. bře 2026

Ahojte, objednávám dárky na Vánoce a u nás v nákupáku teď přibylo hrozně moc těch AlzaBoxů. Do teď jsem všechno posílala přes Zásilkovnu na výdejní místo, ale tam jsou věčně fronty. Máte zkušenost s těmi boxy od Alzy? Funguje to otevírání přes kód spolehlivě? Bojím se, aby se to nějak nezaseklo a já se k tomu balíku dostala i večer po práci.

drep
•
19. bře 2026

@anonym_autor funguje to dobře, nikdy jsem neměla problém. Já po nadšení z boxů zase přesedlala na výdejny, preferuju kontakt s živým člověkem, ale i tak občas není na výběr nic jiného než box a vždy se bez potíží otevřel.

kakba
•
19. bře 2026

Já neměla nikdy problém, ale samozřejmě stát se může. Nicméně okolo Vánoc pozor. Buď není místo a nebo vyzvednutí je v rámci jednoho dne, aspoň u nás to tak máme. Jen já mám raději výdejny.

anonym_d75bf7
•
19. bře 2026

Preferuji Zásilkovnu, uložení balíčku má delší dobu, fronty na výdej nejsou.

numda11
•
19. bře 2026

Ani u jednoho boxu se mi ještě nestalo, že by fungoval špatně. Ať už jsem šla balík odeslat, nebo si ho vyzvednout, podle mě je to úplně jedno.

eliss232
•
19. bře 2026

Já jsem docela velký introvert, takže spíš preferuju ty boxy než výdejní místa kvůli lidem 😀 Ale ne každý to má jako já. Co se týče spolehlivosti, zatím jsem neměla problém ani s jednou možností.

malovani
•
19. bře 2026

Preferuju vydejni boxy, kdyz je moznost, volim vzdy je. Problem nebyl nikdy.

jannym
•
19. bře 2026

Myslim, ze je to vice mene na stejno - u nas v okoli jsou vydejny a automaty snad vetsiny zastupcu co jsou na trhu a zatim vzdy kdyz byl problem, byl eror na me strane - jako ze jsem omylem vyrazila k jinemu boxu nebo tam zadavala jiny kod 🙂

miryp
•
19. bře 2026

AlzaBox bez problémů, včetně případné poruchy. U zásilkovny jedině kamenná výdejna, řešení poruchy na boxu je o nervy a prodlouží to zadržení balíku až o 14 dní.

patypresdevaty
•
19. bře 2026

Obecně mám se Zásilkovnou už nějakou dobu problémy, ať už jde o pobočky nebo boxy. Takže když to jde, preferuju jiné přepravce. A to jsem ji dřív měla ráda.
S Alza boxem jsem ještě problém neměla.
Btw. Vánoční dárky? 😲

palomitacheca
•
20. bře 2026

AlzaBox máme 10 minut od domu, Z-Box a PPL box asi 20 minut od domu, kamenné pobočky máme dál a nemám o nich přehled, takže objednávám hlavně do boxů. Kromě blízkosti mi vyhovuje i to, že jsou přístupné nonstop.

klara_drobna
•
2. dub 2026

AlzaBox je pecka. Nikdy mě nezklamal. No, možná jen tím, že u nás se trochu hůř mačká ta klávesnice na obrazovce, ale to je jediný menší problém. A navíc si myslím, že to opravili, už se mi to neděje. A palec nahoru za dárky, dej nám tipy :DDD!

krisstina93
•
2. dub 2026

Alzaboxy jsou nejlepší, kam se hrabe Zásilkovna.

uzivatelkapetra
•
2. dub 2026

Křehké věci na prodejnu, nerozbitné do boxu