icon

Musím platit kadeřnici za zrušený termín bez upozornění?

1. říj 2026

Byla jsem objednaná na barvení, ale večer předtím mi začalo být blbě, tak jsem termín zrušila.
Kadeřnice mi napsala, že když člověk zruší termín míň než 24 hodin předem, chce 50 % ceny.
Jenže o tomhle jsem předtím vůbec nevěděla, nikde mi nic neposílala ani neříkala. Chápu, že jí ten čas vypadl, ale platit půlku za něco, na čem jsem ani nebyla, se mi teda moc nechce.

zuzkasim
•
1. říj 2026

Pokud jsi na to nebyla upozorněna dopředu, nemá právo nic takového vymáhat. Jedině, že bys při objednání s tímto systémem souhlasila, tedy dopředu bys o tom věděla. Ostatně klidně můžeš přijít, ale budeš pravděpodobně roznašečem nějaké nemoci, to by si troufla? Je to nepříjemné, ale to je riziko podnikání...

zvalentova
•
1. říj 2026

to je v pořádku, pokud to má uvedeno v podmínkách salonu. Zadarmo sedět v práci také nechcete.

alzbeta_presa
•
1. říj 2026

@anonym_autor dobrý den, určitě se podívejte na její webovky pokud něco takového má, případně Instagram nebo tak něco… Pokud to tam má uvedené, tak je to v pořádku, jinak bych asi řekla, že jsem o tom nebyla žádným způsobem informována

barmil
•
1. říj 2026

@anonym_autor Kadernice to má v podmínkách, rezervuje se přes reservio a zrušení 24hod před či méně je dokonce 100% ceny. Naprosto to chápu, termíny si rezervuju 2mesice předem a z hodiny na hodinu nikoho nesežene

autor
•
1. říj 2026
@barmil

@anonym_autor Kadernice to má v podmínkách, rezervuje se přes reservio a zrušení 24hod před či méně je dokonce 100% ceny. Naprosto to chápu, termíny si rezervuju 2mesice předem a z hodiny na hodinu nikoho nesežene

@barmil Jo, tohle právě chápu. Kdybych o tom věděla dopředu nebo to měla někde potvrzené při rezervaci, tak to beru. Já jsem ale objednávala normálně přes zprávu a o žádných podmínkách jsem nevěděla, proto mě to překvapilo.

sagitta33
•
1. říj 2026

50% ceny za zrušení rezervace mi přijde dneska standard a předpokládám, že má někde nějaký ceník, kde je tato položka uvedená. Nemyslím že musí každýho se storno podmínkami osobně seznámit. Pokud to nikde uvedené nemá, tak samozřejmě to platit nemusíš pokud máš možnost sehnat jinou kadeřnici.

dashyyy
•
1. říj 2026

pokud to má kdekoliv zmíněno v podmínkách, tak je to ok a je to za mě úplně v pořádku, jim pak utíkají peníze kvůli kterým v tý práci jsou.. dneska je to ve službách úplný standard, my to máme v gymu taky za zrušený trénink dokonce 100%

kakba
•
1. říj 2026

Zcela bezna situace nejen u kadernika. Urcite to bude mit v podminkach. To, ze se objednavas pres zpravu, bohuzel a to je jeste dobry jen 50%.
Nekolikrat jsem platila 100%, jen ja to vim a jsem s tim zcela v pohode. Ja si taky uctuju takove poplatky. Ze vzduchu nezaplatim ucty.