Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Následky porodu. Může se nějaká vada projevit v pozdějším věku?

Zodpovězené
Spánek kojenců a batolatApgar skóreMiminkoKojenec (2 měsíce až 1 rok)Péče o kojencePsychomotorický vývojPo poroduScreeningové vyšetření novorozencůPorodCísařský řezStreptokok v těhotenstvíPlacentaDělohaCRP testPediatrHorečka
2. únor 2020

Dobrý den,

prosila bych o Váš názor. Mám 4měsíční miminko, které se narodilo akutní sekcí z důvodu zánětu dělohy a placenty, zřejmě přenos streptokoka z pochvy. Horečka téměř 39 u mě přetrvávala 2 dny. CRP jsem měla 108. Monitor před porodem byl velmi špatný, stále padaly ozvy.
Apgar 8,9,10, po porodu nemělo miminko žádnou zvláštní péči, pouze odběr k vyloučení infektu GBS, po narození v porodnici zkontrolováno a žádný problém se neshledal, rovněž u pediatra vše v pořádku a ani já nevidím nic špatného, žvatlá si, dobře prospívá, pěkně spí, směje se, moc nepláče,dokonce se otočila na bříško hned ve 4 měsících, jen zatím upřednostňuje u otáčení jednu stranu ale umí to teprve 3 dny.
Přesto mám stále v hlavě obrovského strašáka, zda se nemůže nějaká vada projevit třeba v pozdějším věku. Bojím se, pokud by nenarozenému miminku padaly ozvy po dva dny, co přetrvávala horečka, aby bylo vše v pořádku.

Děkuji a hezký den.

Dobrý den,

stav Vašeho dítěte po porodu byl hodnocen jako velmi dobrý, Apgar skore odpovídalo normě. I další poporodní průběh života novorozence byl bez zátěže, zcela normální je též jeho dosavadní vývoj.
Z mého hlediska je riziko abnormálního vývoje a poškození dítěte Vámi uvedenými událostmi kolem porodu velice nízké.


Přeji Vám krásný zbytek dne.
MUDr. Lenka Emmerová