icon

Nízké Apgar skóre, nechalo to na vašem dítku následky?

petra6315
25. kvě 2015

zdravím maminky, chtěla jsem se zeptat jaké apgar skóre měly vaše mimca. My měli 6 6 7 9. Ph pupecnikove krve 7,07 v prop.zprávě mám napsáno kriseni-takt.stimulace. Malého si po porodu nechali na novorozeneckem, ale během 5 hodin už byl u me. utz mozku byl v pořádku, i veškerá další vyšetření. Mela jste některá taky nízký apgar? Nechalo to na vašem šířku následky? V porodnici mi řekli ze pokud v 5 minutě je to nad 5 tak by to melo byt dobře, ale mám strach. Malý se zatím jeví v pořádku, v 6 ti týdnech začíná past koniky, směje se a reaguje tak jak ma. Jsme objednání na neurologii pro jistotu,ale pediatr říkal ze malý vypadá dobře. Děkuji za každou reakci, je to celkem o nervy...

slunickova123
•
25. kvě 2015

S tim AS to neni tak zle, a pokud je ted ok, bude i nadale. Ted uz podle me bude v poradku.

terezapetrova
•
25. kvě 2015

@petra6315 tak my měli zdráv problému hafl a Apgar ideální takže proč by to nemohlo byt naopak 🙂 kazdopadne bych se stresovala nejdříve potom co by nějaky problem nastal, kdyz na neuro nic nezjistí nebudou Vás asi držet 🙂 at jste ok..

betelgeuzz
•
25. kvě 2015

Někde jsem četla, že AS není vyjádření toho, jaké dítě bude v budoucnu, ale jeho aktuálního stavu po porodu. Věř, že jsem toho hodně hledala, starší dcera měla AS 1 6 9. chodily jsme na neurologii, do rizikovky v porodnici, cvičila vojtovku. Ale kromě té vojtovky, se jinak vyvíjela naprosto normálně. dnes už nemám žádnou obavu, že by to mělo nějaký následek.

petra6315
autor
•
25. kvě 2015

Já taky prolezla snad cely internet ohledně nízkého apgaru, někde psali pozitivní věci, někde negativní, každopádně tech pozitivních bylo podstatně víc, a i děti s o hodně nizsim skóre byly bez následků....ale člověk ma strach.

zzuzinda
•
26. kvě 2015

Kamarádky první dítko - klouček - měl AS 2-5-7. A je z něj krásný, chytrý, šikovný kluk. Chodí do 5. třídy a je to šikula.

betelgeuzz
•
26. kvě 2015

@petra6315 jasně, toho strachu se prostě jen takn nezbavíš. 😒 taky mi to dlouho trvalo, neustálé srovnávání s ostatními dětmi, přemýšlení, jestli bude v pořádku...

petra6315
autor
•
26. kvě 2015

@betelgeuzz přesně, srovnávání a přemýšlení co kdyby....ale snad bude prdolka v pohodě...musí..člověk si to nesmí pripoustet a radovat se z prcka....v červnu jdeme na neuro tak uvidíme...

paja_paja
•
27. kvě 2015

My meli 5 6 7, takze nic moc....zatim jsme ok...nebojte...mate tam i 9 a ts nemusela byt v 15 minute, ale klidne uz v 11 nebo 12....maly bude v poradku, uvidite...jsou to velci bojovnici...

veruska007
•
27. kvě 2015

My se učili, že pokud AS roste, tak je to OK. U vás roste, končili jste na 9, což je super. Takže tohoto se neboj. První měl taky nízký AS, hypoxie, nemělo to žádné následky.

petra6315
autor
•
27. kvě 2015

Děkuji za reakce maminky....sem trochu klidnejsi😉