Používáme cookies. Více informací zde.
Zavři

Vrostlá placenta do dělohy. Může být zapříčiněna nízkou sliznicí? Dá se tomu předejít?

Zodpovězené
22. zář 2020

Dobrý den,

může být vrostlá placenta a potraty zapříčiněny nízkou sliznicí?

Jsem po 2 zamlklých těhotenstvích, první bylo s revizí. Užívala jsem Clostylbegyt a Duphaston. Nyní máme holčičku, která se narodila v 41+ 2 po vyvolání a měla 2,5 kg, odhady hmotnosti byly 2 měsíce před porodem pořád stejné, takže už nerostla a strádala. Neodloučila se placenta a museli mi ji odstranit v narkóze a provést druhou revizi. Prý byla přirostlá hodně, a když se to stane při druhém dítěti znovu, vzali by mi prý dělohu.

Dá se tomuto všemu a rizikům s tím spojeným nějak v dalším těhotenství předejít?

Děkuji za odpověď.

Dobrý den,

podle mne se tomu předejít nedá.


MUDr. Štěpán Machač, Ph.D.
vedoucí lékař IVF Clinic Olomouc
www.ivfclinic.cz