První snažení po revizi a nízká sliznice

luciek
8. led 2010

Ahoj holky,

omlouvám se předem, jestli už se přesně tohle tady někde probírá...

14.11. jsem prodělala revizi (11+6). Důvodem byl nejspíš stres. MS se pořád nedostavila, takže jsem včera byla na gyndě. Píchli mi "vyvolávačku". Vše prý je ok, jen mám nízkou sliznici.
Hned po revizi mi MUDr.říkal, že můžeme počkat jen 1 ms a pak se hned začít zase snažit. Jenže včera mi doktor (jiný než co mi dělal revizi a porevizní KO) řekl, že tu sliznici mám právě moc nízkou (moc tomu nerozumím) a že by pro mě další těhotenství v následujících 3 měsících dopadlo stejně (= potratem). A navíc prý od toho listopadu ani neproběhla ovulace.
Měla jste některá stejný průběh / problém?
Jinak přemýšlí mo užívání Femigardu, protože moje cykly před otěhotněním byly 37-43 dní. Což je šílený. Ale otěhotněla jsem hned první měsíc. Máte některá zkušenost a na co všechno je dobrý?
Díky za každou radu.
Lucie

sylvka
9. led 2010

Ahoj luci,já mám zkušenost s nízkou sliznicí(ne s potratem).když jsem se začala snažilkovat po dobrání ANT,dr mi --řekl,že mi nedorůstá děložní sliznice.měla jsem nepravidelnou ms po 6-7-8týdnech..takže těhu se nedařilo. -holky tady mi poradily kontryhel,je to strašně známé,ale u mě to opravdu slavilo úspěch.začala jsem pít po konci ms,hned další jsem měla na termín a hned další už jsem nedostala 😀 takže mi asi ta sliznice narostla 😵 držím palce.

karol84
9. led 2010

Luciek, u me to s kontryhelem bylo presne naopak - z nizke sliznice jeste nizsi - pozor ten kontryhel! Femigard jsem zkousela uzivat celkem asi ctyri mesice (presne uz si nevzpominam) a efekt to nemelo vubec zadny. Na zvýšení sliznice mě napadají jen syntetické hormony, ale to by ti mudr. určitě předepsal, když by Vám to déle nešlo...

karol84
9. led 2010

A prekvapuje me, ze ti dr. rikal, ze mate pockat jen 1 cyklus, obvykle to byva dele...

luciek
autor
10. led 2010

Ahoj Sylvka a Karol84, díky za vaše zkušenosti. O Kontryhelu jsem jen slyšela a ani jsem nevěděla, k čemu přesně má být dobrý. Podle doktora mi ta sliznice prave doroste za ty 2-3 cykly. Takže spíš budu muset asi řešit tu délku cyklů. Ale uvidíme. POčkám až přijde první "přírodní" MS. JInak i v mém okolí jsou holčiny, co už se za měsíc mohly snažit znovu. MUDr.řekl, že revize proběhla absolutně bez komplikací, tak že to půjde. No ale ta sliznice nedorostla, tak proto mi teď to snažení "zatrhnuli" 🙂

karol84
10. led 2010

Luciek, já znám spoustu holek, u kterých proběhla revize bez komplikací a stejně měly čekat alespoň 3 cykly, některým dr. říkal dokonce 6 cyklů. Ta délka těch cyklů není tak hrozná, hlavně že ms vůbec chodí. Já osobně mám předepsaný utrogestan/další variantou je duphaston - dá se s tím regulovat délka cyklu, tak aby vycházel kolem těch 30 dnů + sliznice se mi také zvýšila. Jen je mi po něm poslední dobou docela špatně ☹ Je to vlastně umělý progesteron.