Vyhnuti se revizi dělohy, jiné formy vyvolání spontánního potratu.

utrikocku
11. únor 2020

Ahoj holky, znovu se zopakoval scenar zamlkleho tehotenstvi. Tentokrat nebylo ani srdicko, plod odpovídá cca 6 týdnu. Minule jsem si nechala provést v 8.tt revizi a pak jsem půl roku resila nasledky revize a strach, že uz nikdy nedonosim dítě.
Chci se teď revizi vyhnout, může mi dát lékař nějaké leky na vyvolani potratu, aby se toho deloha sama zbavila?Nechci čekat třeba měsíc, jestli se začne neco samo dít nebo ne. Vím, že jsem dřív o něčem slyšela, ale nepamatuji si to.

12misulkq
11. únor 2020

Řešila sem teď něco podobného s tím ze na nějakou tabletu je už pozdě a na revizi musím.... a najednou stranu sem rada protože vím ze mě od toho poradně vyčistí a mám s nima jen dobrou zkušenost.... bála bych se aby to všechno odešlo při mým štěstí. Zkoušela sem kde co astejne nic max sem z toho trochu spinila nic nepomohlo :/

utrikocku
autor
11. únor 2020

@12misulkq Já vím. Takhle jsem premyslela minule. Ale jsem hodně nachylna na srusty a uz by to byla moje treti revize. Chci zkusit teď, co nejvíc udělat pro prirozeny potrat a doufam, že se to neposere (mám také hodně štěstí)... poslední půl rok byl nejhorsi, měla jsem srusty v deloze a podezreni na Ashermanuv syndrom, což šance na otehotneni a donoseni dítěte jsou hodně špatné. Nejradsi bych, aby to odeslo samo 😔

papaja123456
11. únor 2020

@utrikocku Zkus si koupit ty 2 l Aloe Vera džus a denně vypít cca 400 ml (je projimavy). Pak bych si vařila zázvorový čaj. Mě se to takhle rozjelo samo, ale dost jsem krvácela, tak pozor. Kdyby to bylo nějak moc radši jeď na pohotovost.

snezenka123
11. únor 2020

@utrikocku ahoj. Mám za sebou vyvolaný potrat tabletami. Moje miminko se přestalo vyvíjet hned na začátku, ale gestačni váček rostl pořád dál..už jsem i špinila, ale jelikož Dr nechtěl čekat, navrhoval revizi.
Já ji nechtěla, protože jsem dva měsíce předtím revizi podstoupila (ale kvůli jinému zákroku).
V nemocnici jsem je na to v podstatě ukecala, ale není to standartní postup a nevím, zda by do toho šli.
Dostala jsem tbl.co vyvolali kontrakce, aby vypudili plod.
A upřímně, v životě už bych do toho nešla.
Samozřejmě, každá jsme jiná, ale já po tom měla strašně silné kontrakce/bolesti.
Zimnici, zvracení, průjem,do toho krvácení... trvalo to několik hodin. Přála jsem si umřít. Fakt peklo.
Stejně neodešlo všechno. Tak jsem potom dostala pár dní na to injekci.
A kapky na týden, co taky způsobovaly stahy, aby se děloha docistila.
Ještě trocha tam zůstala, ale to odešlo s následující ms.
Ještě před tím jsem zkoušela vařit si bylinné čaje z bylinek o kterých jsem.ae dočetla, že jsou na tohle vhodné.
Pila svařené víno, dávala si horké vany a stejně nic...
Možná bude kdybych počkala, přišlo by to časem samo.
Já některých žen to trvá možná o víc týdnů, ale myslím si, že tělo je dost chytré na to, aby vědělo, jak si poradit..jen mu dát ten čas.
Držím palce, ať je to brzo za tebou a ještě dříve ať se zadaří se šťastným koncem ♥️

krupka3
11. únor 2020

Osobne bych pockala, telo je moudre a poradi si. Samozrejme treba s prubeznymi kontrolami u gyn (za 14 dni napr, kdyby nic). Drzim pesti.

cerren
11. únor 2020

@utrikocku Ahoj, prvně je mi to moc líto. Prošla jsem si tím na podzim, moje dr. mi sama navrhovala at to odejde samo, že vyckame 3 týdny a když nic, půjdu na revizi. Nakonec se to spustilo opravdu až těsně před uplynutím těch 3 týdnu, bylo to nekonečné, to čekání, kdy to přijde.. Pila jsem hodně salvejovy a zazvorovy čaj. Byla jsem i nachlazena a řekla bych, že ten zazvor zabral. Jinak dr. mi dělala před tím potratem krevni rozbor na bílé krvinky, abych to ustala. Je dobre, pak doplňovat hodně železa. A ten samotný potrat nic moc příjemného, ale odešlo ze mě vše a na revizi už jsem nemusela.

urtica
11. únor 2020

Napadla mě akupunktura a TČM...jinak já prodělala SP bez revize, ale taky nic moc...musela pro mě dojet rychlá, bo jsem dostala strašné bolesti a následovala třidenní hospitalizace - vypadalo to teda, že se to vyčistilo, ale cca za měsíc se mi rozjel zánět...

fyii
11. únor 2020

@utrikocku ahoj taky jsem tim nedobrovolne nekolikrat bohuzel prosla. Ale ovlivnit to stejne nejde, jen se s tim vyrovnat. Ja teda mela vzdy obrovske problemy po revizi, aby vubec neskocila ms a hormomy se srovnaly. Na srusty jsem si kupovala nejaky gel co mi doporucil doktor, objednavali mi to v lekarne, stalo to kolem 3 tisíc a pri tom zakroku to tam dal. Nazev uz nevim, ale v nemocmici by to gynekolog ba i v lekarne znali. Drzim ti palce at se zadari co nejdrive u nas to bylo taky na pytel a po 3 letech a x komplikacich jsem donosila kluka a pak nasledne holcicku. Jen vydrzet a nevzdavat se i kdyz ted to nevypada ruzove.

kuttu
11. únor 2020

@utrikocku Je mi lito,cim si prochazis,ja taky zazila revize 3, 2 x pro ZT a 1x ukonceni v 15.tydnu pro VVV,naštěstí bez komplikací...do roka a do dne zase těhotná a tehotenstvi zcela bez komplikaci...

pajina87
14. únor 2020

Mě po zamlklem těhotenství v 6tt bylo doporuceni pockat max 3 týdny, že tělo si s tím samo poradi...ve 12 tt. Jsem se objednala na kontrolu s tím že se stále nic neděje...No a pak šup za par dni jsem muselana sál...moje tělo to jaksi vůbec nezaznamenalo..

lvm
22. dub 2020

Ahoj vsem, chci pridat svou zkusenost pro ostatni. V unoru jsem otehotnela a pri 8 tyden echo mi zdelili ze to vipada ze se prestal plod vyvyjet v 6tydnu. Po tydnu echo znova a potvrzeno. Cekala jsem 3 tydny na spontalni potrat a nic. Tady v Holandsku nenabizi kyretaz jen pokud je to opravdu to posledni. Doporucovali mi jeste cekat ale ja uz se prez to chtela prenest, ukoncit tehotenske priznaky co se me drzi a mit to zasebou. Vybrala jsem si tablety.... rano v 8 4 tablety zavest .... po 3 hodinach dalsi 4 a behem hodky zacali kontrakce krvaceni...silne krvaceni...a tedy asi od 12 do 4 jsem krvacela hodne hodne a kontrakce silne ale cim vice jsem se vyprazdnovala tim slabsi kontrakce a odpoledne po 4 uz jsem pocitovala ulevu...vecer uz jsem uvarila veceri. Telo asi dostali zabrat mela jsem cely den velky hlad. Veskere bolesti jsou ted pryc a ja mam jako by jen normalni periodu. Tesim se na zitra na normalni den kdy se pomalu zase budu citit sama sebou.
Moje zkusenost s praskama teda na jednicku, behem 1 dne si telo poradilo. Ted za 3 tydny bude echo zda se vse vycistilo jak ma. Snad je to uzavrena kapitola a podari se nam otehotnet znova a udrzet.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru