88petule
5. kvě 2020
807 

Kojenecká výživa s revolučním složením po vzoru mateřského mléka 💧 – to je BEBA COMFORT od Nestlé ♥

Nestlé jako první výrobce kojenecké výživy na světe se klinickému výzkumu mateřského mléka věnuje 60 let a objeveným oligosacharidům už 30 let. Kojenecké mléko BEBA COMFORT obsahuje 2´FL oligosacharidy, které jsou svojí strukturou podobné právě těm v mateřském mléce. 💧 BEBA COMFORT je první a jediná¹ kojenecká výživa s revolučním složením po vzoru mateřského mléka. ♥

Společnost Nestlé tak po 30 letech výzkumu oligosacharidů HMO vyrábí kojenecké mléko po vzoru toho jedinečného mateřského. Řada BEBA COMFORT (2, 3, 4) obsahuje unikátní kombinaci složek na podporu imunity díky obsahu vitamínů. Jako první a jediné¹ kojenecké mléko obsahuje:

  • 2´FL (2 fukosyllaktóza)

Již zmíněné oligosacharidy, které jsou svojí strukturou podobné oligosacharidům v mateřském mléce. ♥ V kojenecké výživě tvoří prebiotickou složku, tvz. prebiotika.

  • L. reuteri 

Probiotické bakterie, které se přirozeně nacházejí ve střevní mikroflóře kojených dětí. 

Tudíž kojenecké mléko BEBA COMFORT dosahuje vyváženosti probiotik a prebiotik. 

  • OPTIPRO ®

Což je speciální proces k získání směsi bílkovin opět s cílem přiblížit se mateřskému mléku. Množství bílkoviny je u kojeneckého mléka BEBA COMFORT optimalizované podle vývojových stádií dítěte.

  • Vitaminy A, C, D na podporu imunity² 

Které se podílejí na normálním fungování imunitního systému.

  • Kojenecké mléko BEBA COMFORT neobsahuje palmový olej.
  • Kojenecké mléko BEBA COMFORT obsahuje kyselinu alfa-linolenovou na podporu rozvoje mozku.³

Důležité upozornění: Kojení je pro vaše miminko to nejlepší. Pokud již nemůžete kojit, vybírejte náhradní kojeneckou výživu po poradě se svým pediatrem. 

¹ BEBA COMFORT 2 HM-O první a jediná v ČR a SR s oligosacharidy 2´FL a probiotiky L. reuteri, která se přirozeně nacházejí ve střevní mikroflóře kojených dětí. 

² Minerální látky železo, zinek a vitamíny A, C, D se podílejí na normálním fungování imunitního systému.⁴

³ Kyselina alfa-linolenová přispívá k rozvoji mozku a nervových tkání.⁴ 

⁴ Obsah ve shodě s požadavky příslušné legislativy. 

Já jako maminka 3 dětí mám zkušenost se 3 značkami kojeneckých mlék. U každé dcery nás zaujala a sedla jiná kojenecká výživa. Ze zkušeností vím, že pro rodiče není lehké vybrat to pravé kojenecké mléko právě pro jejich děťátko. 

Já sama jsem u každé dcery hledala informace : 

  • u naší pediatričky
  • v internetových diskuzích
  • na Modrém Koníkovi v recenzích
  • a při každém rozhodování jsem měla v ruce i výsledky D-Testu

Pokud zrovna takto hledáte tu pravou kojeneckou výživu, radím a doporučuji vyzkoušet vzorek Vámi vybraného kojeneckého mléka. A můžete ho společně s dcerkou nebo synkem zkusit a samy uvidíte. Kojenecká mléka se nebojte vyzkoušet vy dospělí také. Já si ho jednou za čas udělám i pro sebe (neptejte se proč, prostě musím) a přítel mojí maminky vlastně jezdí na návštěvu a vedle tradiční kávy prosí i o panáka kojeneckého mléka – na chuť a pro vzpomínky dětství. ♥

Naše třetí dítě, Natálka, byla kojena 9 měsíců. Mateřské mléko a prso začala kolem 8. měsíce jejího věku odmítat. Zajímaly ji více příkrmy v její mističce a čaj z hrnečku. V tomto období jsem se opět začala zajímat o náhradní kojenecké výživy na trhu. Vybrala jsem si 2 značky a sehnala si vzorečky. Vlastně jsem měla i třetí vzorek od sousedky z vesnice, protože to její je nejlepší, ale pozor na to, ne vždy je vhodné takto vybrat to nejlepší i pro Vaše dítě. 

S ochutnávači, manželem a Natálkou, jsme společně vybrali kojenecké mléko BEBA COMFORT jako nejlepší náhradní výživu pro to naše třeťátko. 

Pokud již dítě nemůže nebo nechce být krmeno mateřským mlékem, je náhradní výživa nutnost. Nebojte, vždy je to nadále nejoblíbenější složka dětského jídelníčku. ♥ Rodiče hlavně ocení snadnou a rychlou přípravu. My se pro kojenecké mléko BEBA COMFORT rozhodli z těchto důvodů :

1) Výrobce Nestlé vyrábí kojenecké mléko s cílem přiblížit se co nejvíce tomu mateřskému viz složení výše (například je obohaceno o probiotické bakterie a prebiotickou složku).

2) Mléko má nejlepší obal. 100 % recyklovatelná plechovka dobře chrání před vzduchem a vlhkem oproti konkurenčním papírovým obalům. S plechovkou najdete později i jiná využití ať v kuchyni, v zahradě či v dílně. Navíc balení v plechovce obsahuje 800 g prášku! Takže odpadá časté běhání do obchodu.

3) Mléko se výborně a okamžitě rozpouští. Nikdy nevytvoří hrudky.

4) Mléko je dostupné v mých oblíbených e-shopech a v kamenných prodejnách, kde pravidelně nakupuji.

5) Mléko neobsahuje palmový olej.

Kojenecká mléka se rozdělují podle věku dítěte. Já už mám v sobě 3 panáky této náhradní kojenecké výživy a tak tu máte mou osobní recenzi na každé z nich. ♥

💧 POKRAČOVACÍ MLÉKO

Je vhodné pro děti od 6. měsíce a je na plechovce označeno číslem 2. Chuť mlíčka je nejméně sladká, protože obsahuje nejméně laktózy. Ačkoliv nám dospělým nemusí být po chuti, děti jsou s texturou a chutí spokojené. Mléko je řídké a nejvíc svou hustotou a chutí připomíná právě mléko mateřské. Oproti konkurenčním mlékům není tolik cítit rybinou. Této lehké „rybí“ vůně se nelekejte, mléko obsahuje nejvíce v tomto období potřebného vitamínu D.

💧 BATOLECÍ MLÉKA

Mléko, které je vhodné pro děti od 12. měsíce, je na plechovce označeno číslem 3. Batolecí mléko je vhodné pro děti, které již mají zkušenost s pokračovacím mlékem. Chuť mlíčka je oproti BEBA COMFORT 2 sladší a mléko je hutnější. I barva mléka působí víc mléčně. Mléko bych řekla nemá žádnou specifickou vůni. Natálka toto mlíčko právě teď ve svém věku konzumuje 2x denně a je spokojená. Nemá žádné bolení a v noci pěkně spí. 

Mléko, které je vhodné pro děti od 18. měsíce, je na plechovce označeno číslem 4. S tímto mlékem děti zakončují své období potřeby náhradní umělé výživy a postupně jim maminky v tomto období mohou zařazovat i mléko kravské. Batolecí mléko BEBA COMFORT je výtečné. To je ta sklenka chuti, na které se můžete stát závislými. Mlíčko má hustší a bílou barvu. Chuť je přiměřeně sladká pro malé děti. Sladší než mléko pokračovací. Z vlastních zkušeností vím, že děti rády toto mléko i do 5 let svého věku. A tak krásně voní. 

Závěrem dnešního článku bych ještě ráda povzbudila všechny maminky, které řeší přechod z mateřského mléka na náhradní kojeneckou výživu. Pamatujte! Když budete v pohodě Vy, bude vždy v pohodě i Vaše milované miminko! ♥ 

Doufám, že se Vám článek četl dobře a že se ještě setkáme u dalšího čtení na témata týkající se našich nejmenších. 

Přeji Vám krásný nejen dnešní den

Vaše Peťka se 17ti měsíční Natálkou 👶  

#nestle #zdravyzacatek

#test_beba #recenze 

Začni psát komentář...

Odešli