apacheee
31. led 2023
496 

Protože ráno dělá den...aneb naše nejoblíbenější dm snídaně

Každý z nás už určitě slyšel o tom, že snídaně ovlivní celý náš den. O tom, že je snídaně důležitá, tak nemusíme vůbec diskutovat. To je prostě fakt 🙂

To ale nic nemění na tom, že někdy snídani třeba nestihneme, někdy se nám vůbec snídat nechce,... Přiznávám, že jsem docela dlouho snídat neuměla - jsem sova a ráno (obzvláště brzo ráno) moc chuť k jídlu nemám, takže jsem mnoho let nesnídala vůbec. Naučila jsem se to vlastně až během své mateřské dovolené. A od té doby už konečně snídám každý den.

Snídaně mám nejradši v takzvaná "líná rána", kdy nikam nepospícháme - vstaneme a můžeme si celá rodina dovolit poklidnou a dlouhou snídani. Nejlépe ještě v pyžamech. To děláme třeba domácí vafle, palačinky, lívanečky,... Nebo vyšleme nějakého dobrovolníka pro čerstvé pečivo a nachystáme obložené talíře, opečeme slaninu, uděláme volská oka... A pak sedíme, povídáme a dlouho jíme...

Tahle rána jsou sice boží, ale ne moc častá. V ty ostatní dny, třeba když děti vyráží do školy a školky, potřebuji, aby jejich snídaně byla hlavně rychlá. Jelikož jsou i naše děti spíše sovy po rodičích, brzy ráno velkou chuť k jídlu nemají - takže volíme hlavně takové snídaně, na které se těší🙂

A co v takové dny tedy snídáme?

Tady máte pár našich rodinných tipů...

1. Eliáškův snídaňový tip

Eli miluje čokoládové müsli, které si zalije mlékem. A ze všech nejradši má tohle:

dmBio bio čokoládové müsli

  • bio čokoládové müsli bez rozinek
  • složky z biologického zemědělství
  • pro start do nového dne a dodání energie

2. Tobiáškův snídaňový tip

Tobiášek nikdy neodolá těmto křupinkám. Jsou sice neslazené, ale moc dobré. Když mě někdy honí mlsná, nasypu si je jen tak do misky a ujídám třeba při práci.

dmBio cornflakes neslazené

  • osvědčená klasika pro váš ranní start
  • skvělá chuť po sladké kukuřici
  • vhodné do jogurtu nebo s čerstvým ovocem
  • bez obsahu lepku
  • bio kvalita z kontrolovaného biologického zemědělství

3. Tatínkův snídaňový tip

Můj manžel si nejvíce oblíbil kokosovou granolu, kterou si nejčastěji dává s rostlinným mlékem.

dmBio müsli granola s mandlemi a kokosem

  • műsli s kokosem a mandlemi
  • slazeno lahodným rýžovým sirupem
  • suroviny z ekologického zemědělství
  • vločky zapečené v troubě
  • vegan

4. Maminčin snídaňový tip

Přiznávám, že osobně třeba vůbec nechápu, jak někdo může snídat cosi zalité mlékem. Já většinou snídám až poté, co děti odvezu do školy a školky, takže si můžu snídani vychutnat relativně v klidu. Moc ráda si dělám směs ze spařených vloček, bílého jogurtu, strouhaného jablka a přidávám i čekankový a javorový sirup. Je to dobrota a všichni mi to vždycky chtějí ujídat 🙂

dmBio vločky 4-zrnné

  • ze 4 druhů obilovin
  • vhodné do müsli, kaší nebo obilných nápojů
  • v BIO kvalitě
  • vegan

5. Bonusový rodinný tip

Doma nám nikdy nesmí chybět tahle zdravější varianta "nutely" - kluci ji mají rádi namazanou na pečivo a já si ji zase občas přidávám do tvarohu či do bílého jogurtu.

dmBio bio čokoládovo-oříšková pomazánka

  • veganská oříšková pomazánka
  • ideální k namazání na chleba
  • z kontrolovaného biologického zemědělství
  • jedinečná chuť s 50% obsahem oříšků

A jak to máte se snídaněmi u vás doma vy?

#dm

#ambasadorka_doporucuje

Já jsem zarytý zastánce slaných snídaní, Eliška hlavně těch chutných (většinou sladkých a nejvíc u ní teď vede bílý jogurt, do kterého jí nakrájím trochu mlsek od Mikuláše 🙈😅). Lukáš přes týden nesnídá, ale oběma nám nesmí chybět káva 😅. O víkendu míváme snídaně na pohodu, takže wafle, palačinky, sázená vejce, avokádové toasty, vajíčka na všechny způsoby a Lukáš cereálie s mlékem. Osobně musím říct, že snídaně miluju a čas od času si je spojíme rovnou s brunchem v některém z oblíbených bister.

31. led 2023

Muz nesnida, potrebuje se nejdriv rozjet. Ja musim mit jen sladke snidane. Klidne i chleba, ale se sladkym medem, ci sirupem, marmeladou. Nic jineho mi po ranu nechutna. Deti vetsinou jogurt nebo buchtu. Kdyz je cas tak vafle nebo livance.

31. led 2023

Bez snídaně ani ránu. Kluci většinou co upeču, mají raději sušší buchty - bábovku, perník s čokoládou, makovec nebo ovocnou buchtu. Když není napečeno tak cokokulicky s mlékem nebo jen samotné. Manžel ve všední den taky sladkou jako kluci, o víkendech bílý jogurt s křupavým jahodovým müsli, já každý den jemné vločky s bílým jogurtem, chia, kakaem a banánem.. už to jím asi 2r a zatím se nepřejedlo.

31. led 2023

Müsli - domácí - vločky, semínka, ořechy - předem namočené v mléce, ráno přidám jogurt a různé čerstvé ovoce. Tatínek bezlepkové kaše, ovoce, polomáčené rýžové chlebíky. V případě, že jsme byli nakupovat si dáme druhý den loupáčky či vánočku s máslem a domácí marmeládou😊.

31. led 2023

My snídame to co upecu, něco sladkého. A když nestíhám, tak něco koupeného sladkého, nebo kaše, co se zaliji jen vodou, lupínky. 🙂 Ale snídame, i kdybych vstával ve 2 ráno.

31. led 2023

@apacheee Mají ještě v dm proteinové müsli? Na netu to nevidím.

31. led 2023

U nás manžel snídá v práci, já sladké snídaně nemůžu není mi po nich vůbec dobře, ale dcerce snídaně a svačiny obměňuji. Granolu, musli tyčinky dělám doma, nutelu jsem nahradila švestkovou domaci nutelou a dcerka se jen dožaduje přídavků 🤣

31. led 2023

Já jedu kombinaci. Někdy sladké - ovesná kaše, mugcake ... v mnoha obměnách. Nesmí to být z pytlíku, protože nesnáším sladidla a ty -itol věci v jídle. Jogurt, ovoce apod. Někdy slané - na vidličku nebo jen namazané něčím, šunku, sýr atd.
Manžel snídá tak nějak podle sebe a chystá si to sám. Mladší dítě obvykle křupiny s mlékem. Starší nesnídá. Má větší svačinu ve škole.

O víkendech bývají snídaně na vidličku, wafle, palačinky. Podle nálady. No a taky pouze křupiny s mlékem, když se nám nechce 😀

@petaov Na prodejně jsem viděla. Zkusit se mrknout 🙂

1. únor 2023

Začni psát komentář...

Odešli