Příspěvky pro registrované uživatele se ti nezobrazují.
    bajcaa
    13. lis 2018    Čtené 998x

    Moje skoro dvojčata..

    Ráda bych se s vami podělila s výchovou dvou nezbedů, který jsou pouhých 10m od sebe a co vše to obnáši. Důvod proč to píšu je jednoduchý, spoustu maminek co mají jedno dítě a chtěli by druhé čekají až bude větší věkový rozdíl nebo se prostě bojí jak to budou zvládat. A také s čím se potkávám na ulicích a vyloženě z toho kvetu. 

    Předem vám musím říct jedno, ani jedno dítě jsme neplánovali. Našli k nám cestu sami a neměnili bychom za nic na světě. Jsou úžasný a jedinečný. Kdyby jste mi před 3 lety řekli že budu mít 2 děti 10m od sebe a ještě narozný v jeden rok vysmála bych se vám. Vždyť jsem přece neplodná 🙂, ale to je jiný článek. Vrátím se tedy k tomu o dětech. 

    V první řadě je opravdu miluji i když mi občas dost pijí krev.. 😀 komu jejich děti nepijí, že? 

    Williamkovi je te rok a 10m a Valerce čerství rok. Ten rok s nima neskutečne utek a když koukám na fotky mám na krajičku. 

    Když se Val narodila, nevěděli jsme jak bude Will ragovat, bylo mu tenkrát akorát 10m, ze začátku na ni nijak nereagoval asi první týden, ale pak si uvědomil, že se mu tolik nevěnuji a začal žárlit při všem co jsem s Val dělala. Kojení bylo na tom všem nejhorší. Začal dělat histerické scény, žárlil takovym způsobem, že malou začal bouchat a plácat do hlavičky. Vždy když jsem kojila malou tak jsem musela druhu rukou uspokojovat Willíka, rozpylovat a dávat mu jasně najevo , že tam jsem i pro něj. když mu byl rok a začal konečně chodit tak se to mnohem zlepšilo, protože zjišťoval co vše dovede. takovej koumak. Fuuu opadla skoro jedna starot, pořád jsem ho chytala a mazlila hrali jsme si atd... byl spokojeny.. pak to ovšem začalo u Val. po 3 týdnech co nás propustili z porodnic začala plakat. Plakala rano, plakala odpoledne, plakala vecer, plakala v noci.. cas kdy neplakala bylo u kojeni, když jsme byli venku a když mi třeba dala 10 minut doma a usnula... Plakala v ruce, plakala v postylce, plakala v košiku, plakala vedle nas v posteli.. U Dr. vše v pořádku. pry se tak projevuje... já po císaři, nevyspaná, bolavá, syn měl tenkrát 8,5 kg, nenosit ho prostě nešlo, nějak přece ho z ty postýlky dostat musím. S mužkým jsme měli směny.. ja se starala a chovala malou do 8 pak přijel domu, navečeřel se a šel chovat do pulnoci to jsem vstávala já a přebírala štafetu do doby než vstal Will a musela jsem pozoronost rozdělit mezi obě děti.. bylo to vyčerpávající?? to ano a velice. Vapadala jsem jak zombie?? ano vypadala. Neměla jsem energii na nic, na vaření, na úklid domácnosti, na bžné věci? ano neměla. trvalo to zhruba do Valčiných 3m. Pak se to jako zázrakem zlomilo a ona spinkala skoro celou noc. jednou se budila na kojeni. To bylo vysvobození. Bohužel má tak lehký spánek, že ji probudí kdejaké prdnutí sousedů nad náma. Ale už se to lepší. Willíček v tomto byl oproti Val milionovej. Spal celou noc skoro neplakal, ani po očkovaní ani při růstu zubů, ale za to dokáže zlobit jinak. Vymýšli bejkárny snad každou vteřinu ze dne.. Jeden z těch horších dnů bylo, když Valerka tlačila mega bobka a ja jí potřebovala pomoc aby už to bylo za ní. Tak jsesm s ní byla v koupelně, mezitím co jsme toho boba dolovala ven tak Will stihnul zapnout troubu, myčku, vypnout televizi, otevřít na zachod vytahat modře barvící koule do záchodu a vytáhnul odpad od pračky. Od pračky, kterou jsem po uklidnění Valerky a vydolování betonu, jsem zapnul zavřela dveře a odešla. Zhruba po 20 minutách jsem šla do koupelny a v koupelně 5cm vody. Mě málem trrefilo, potom co jsem vše povypínala, uklidila jsem si tam pěkně čvachtla. Samozřejmě me vůbec nenapadlo že vůbec bude mít sílu na to odpad ze zdi vytáhnout a už vůbec mě nenapadlo ho kontrolovat, nikdy předtim to neudělal. Všemožnými způsoby se snaží upoutat mou pozornost. Snažím se ten den rozvrhnout tak že obě děti jsou spokojený, hraji si s oběma, zapojuji je do her. 

    Trvalo mi asi půl roku než jsme zavedli rozumný režim pro obě děti. Člověk by řek, že ten 10m pacholek jeěště nechápe co je to žárlit, nebo to že ta pozornost musí být rozdělená. On to velice vnímal, vnímal to že nemá tolik pozornosti a proto jsme zavedli tvrdý režim aby oba byli spokojený. Přes nastavený řežim nejede vlak. 

    Denní režim:

    Děti vstávají kolem 7h ráno, převlíknout, přebalit, udělat snídaní, nakrmit malou, Will papá sám, pak snídaně maminka (kafe) a jdeme si hrát, uklízet, obstarat domácnost a neco uvařit. buď si hrají spolu v pokojíčku nebo spolu si hrajeme v obýváku. Pak jsem chtěla mít oběd, no jo to by ho museli jist, že jo, tak dostanou mlíko do postýlky a jdou spát. Protože vstávám ve 4:30 do práce a vracím se kolem 6 tak jdu spát s nimi. Valince stačí hodina a půl spánku vzbudí se a ja pro ni běžim aby nevzbudila Willdu a hrajeme si a blbneme spolu dalsi hodku až dvě podle toho jak starší dlouho spinká. Moc si to užívá Valinka, má mě jen pro sebe a pak se můžu věnovat stejně i Willdovi. Pak přijde pozdní oběd kterýmu taky moc nedají a jdeme ven. Vrátíme se kolem 7 domů a jdeme večeřet. po večeři uklízíme rozházené hračky, a ja uklizím kuchyň a chystám mlíka na spaní (u staršího se toho mlíka na spaní nedokážeme zbavit) pak koupání a kolem 20h do postýlek. Naštěstí děti usínají sami s lahvemi a nevyžadují  naší přitopnost a dlouhé hodiny uspávání. Will spí celou noc a někdy se vzbudí s pláčem, myslim že mívá občas špatně sny. Ale s Val to je jak na houpačce. S ní je vše tak nějak težší. Je schopná se i v roce probouzet co hodinu a s histerickym páčem, ale také je schopná spinkat celou noc s jednim probuzením. Do teď nevim na čem záleží aby se nevzbouzela v noci. Je mi to velkou záhadou. 

    Cestování:

    Když jedu s prťatama cokoliv vyřizovat, zařizovat, na výlet, nebo jen ven tak by to měl být článek zvlášť. nicméně zkráceně. Máme velký dvoj - kočár, naštěstí projede skoro všude kde je 80 a vic centimetrů. Přípravu na ven jsem ztáhla na cca 25minut. Co vš do toho zahrnuji? Je to kontrola tašky: dostatek plen, mokré ubrousky, mazaní na zadek, látková plena. Přihodím svačinu, pití a jde se na oblíkání. první jde Willíček, v tomto počasí je nutné děti navrstvit. u Willíčka to znamená: přebalit, dát punčošky, tepláčky, mikina, bunda, čepice a šátek. S Willdou to je velice rychlí proces, protože už  i docela spolupracuje ale pak příjde boj s Val. Nesnáší oblíkání a nesnáší slíkání. nejraději by nebyla ani přebalovaná. no začne boj s plínou, asi po minutách á vyměněnou plínu s křikem jako by ji na nože brali a přijde natahování svršků. Punčošky, legínky, mikina, kombinéza, čepice, botky... uffff jen to píšu a jsem zpocená až na zadku. dalších 10 minut pryč. Pak příjde rychlé nahození svršků maminky, záchod, načmárat oko obout sebe obout Willdu který už netrpělivě otevírá vchodové dveře a beru tašku, kabelku, klíče, mobil, jedno dítě do ruky a jdeme ven. Willda sejde ty 2 patra sám a ja jdu napřed s Val abychjí připoutala do kočáru. Tam nahodil tašku schovala to co nechci aby Willda spatřil (třeba křídy) vezmu mu motorku a potkáváme se na chodbě před kočárkarnou kde bee motorku a čeká na značkách u dveří.. 25minut se vším všudy.. Občas )častěji než bych chtěla) se vracím nahoru, že jsem něco zapoměla.. a jdeme ven. Venku to probíhá tak, že když ma Willda náladu tak krásně poslouchá ale když né tak to je něco pro moje nervy.. obejdeme na naší obvyklé trase hriště, pár scen probehne ze strany Willika a Valerky, Willík nechce pouštět na  lanovku a klouzačku a nechce čekat a Val v tomhle počasí musí být v kočárku a nemůžu ji vypustit aby lezla po mokré studené zemi tak se hlasově projevuje.. bohužel nedokážu řídit velký kočár jednou rukou ktery váží bez deti skoro 20 kilo a mít k tomu 8,5 kil na ruce.. takže je to trochu napalici.. na oploceném hřišti naštěstí Willda nepotřebuje tolik pozornosti a já můžu lítat s Valerkou od klouzačky k prolejzkam a houpačkám v ruce. Naštěstí tohle obe děti bavi tak maxximálně 15 minut a musíme změnit lokalitu. většinou to je procházka dlouuuuuuhaaaaa procházka domu přes park. Přijdeme domu a doma probíha nemilé slíkání. Ale za odměnu mě jim pustím pohádku a oni jsou 15 minut v klidu a ja stihnu přiravit večeři, uklidit kuchyn a pak jdeme večeřet, vetšinou nestihnou vytahat hračky takže moc hraček na uklízení není. Po večeři jdou do koupele a spat.

    Výhody mít takto blízko sobě jsou ty, ž většinu věcí máte po starším, vyhrají si spolu krasně, blbnou, jsou to partáci, starší dava pozor na mladší venku, tuli se k sobe, maji se rádi ale i se dokáži dost midlit. Jeden od druhého okoukavaji co delaji jak si hrají, kupodivu mladsi učí staršího mluvit.. diky ní už říká i jiné slabiky a slova.. a mladší od staršího okoukkava jak vylest a slest z gauče, jezdi po podlaze s autickem a delá zvuk auta, chce jíst lžičkou jako brácha sama. Malá ochutnává vše co dostane Willík a chce to taky protože to má on. Vidí že brácha dělá že telefonuje a dělá to taky. 

    U nás nepalatí že to mladší stáhlo toho stašího dolu. Naopak pomáhajíí si navzájem. 

    Nevýhody v tom žádné nevidím. Ano mít dve děti je finančně náročné, ano  stojí to spoustu sil, energie, vlasů, nervů ale jeden pohled na ne jak si hraji, jak spolu krásně vycházejí mluví za vše. I když chci vyvrátit jeden mýtus který všeobecně koluje. TO ŽE JSOU BLÍZKO SOBĚ NEZNAMENÁ ŽE JE TO NÁROČNĚJŠÍ NEŽ KDYŽ BYCH MEZI NIMI MĚLA VETŠÍ VĚKOVÍ ROZDÍL. Vyjde to na stejno a neni to ani to samé jako kdybych měla dvojčata... Nemůžu říct jestli je to horší nebo lehčí. Dvojčata nemám. 

    NEBOJTE SE MÍT DĚTI BLÍZKO SOBĚ, NEBOJTE SE MÍT DVĚ DĚTI, NEBOJTE SE ŽE TO NEBUDETE ZVLÁDAT. BUDETE, JSTE MÁMI A MÁMI A MATEŘSKÁ LÁSKA ZVLÁDNE VŠECHNO, ŽENSKÉ TĚLO JE NATOLIK PŘIZPŮSOBENÉ BÝT MATKOU, ŽE  MÍT VÍC DĚTÍ ZVLÁDNE. (neříkám to proto že bych byla něco víc než vy, nebo byla na tom fyzicky lépe než vy, věřte že 90% maminek tady na koníku je na tom fyzicky lépe než já. Moje pochroumaná a 3x operovaná záda tý péči o dva rošťáky moc nepřidá a slabost nohou také ne.) VĚŘTE SI PROTOŽE JÁ VÁM BUDOUCÍM MAMINKÁM VĚŘÍM. MY JSME PROSTĚ BORKYNĚ UŽ JEN TO ŽE SVOJE MILOVANÝ DĚŤÁTKO PORODÍME A JSME SCHOPNÉ BÝT DLOUHOU DOBU BEZ SPÁNKU, SOUKROMÍ, ODDYCHU A AŤ MÁME JEDNO NEBO 10 DĚTÍ. MY JSME PROSTĚ BORKYNĚ. 

    bajcaa
    13. říj 2018    Čtené 624x

    Moje milovana sestricka

    Jsem z 6 deti, druha nejstarsi.. Jsme 4 holky a 2 kluci.. Ze vsech svych sourozencu mam nejkrasnejsi vztah s o 9let mladsi sestrickou Katou.. Na prvni letni den oslavila 21 let a jsem na ni strasne pysna.. Ac prodelala straslivy zanet mozkovych blan a zanechalo to nasledek, ale i presti odmaturovala. Na zacatku 8 tridy jsem ji donutila si vybrat stredni skolu kam chce jit.. Porad si pohravala s myslenkou na umeleckou skolu a tam je potreba vlastni tvorba na talentovky atd.. Proto uz na zacatku 8. rocniku.. Ve finale si vybrala rekondicni a sportovni maser v ustavu Aloise Klara v Krci, 4 lety obor s maturitou.. Do teto stredni skoly chodi jak normalni deti ale i ty deti, ke kterym byl osud kruty a zivot jim stizilo postizeni at slepota, chluchota nebo paraliza, downuv syndrom a jine... Moje sestricka se do skoly uplne zamilovala.. Konecne chytila partu super lidi, na zakladni skole k ni byli kruty a zli, mela uzasny ucitele, rozumela si i s reditelkou.. V druhaku se rozhodla ze ve skole chce pracovat, nejdrive jako asistentka detem co to potrebuji (slepi, vozickari atd...) a proto sla za reditelkou a svuj zamer ji rekla a zeptala se co ma proto udelat.. Tak prvni vec byla maturita a zvladla to skvele.. Ucitele ji milovali a statni maturituns odrenyma usima udelala na poprve.. 

    Podala si prihlasku na univerzitu a prvni i druhy semestr zvladla perfektne... Odstehovala se od mamky( tenkrat s ni strasne bojovala) do bytu od meho tchana a zacala mu delat spravcovou asi 6 bytu, vyber najmu, uklid baraku ats.. Pribrala si k tomu jeste jeden jeden barak.. Samozrejme tchan ji snizil najem a za druhy barak dostava penizky.. Je ted vicemene stastna ac se rozesla s klukem po 6 letech vztahu.. 

    Letos dostala na starosti slecnu ktera prisla o zrak diky nadoru na mozku.. Kacka mi o ni vypravela jak je to skvela holcina, ze si sedli, ze to bude skveli rok.. 

       Ale osud tomu chtel jinak.. 14 dni po zacatku skolniho roku Niky (sverenkyne moji sestricky) poslaslala Kacce sms: Ahoj Kacko, udelalo se mi zle, tak jsem se vratila domu. Do konce tydne urcite neprijdu. Tesim se pristi tyden. 

    Kacka ji odepsala ze jo a at se brzy uzdravi a ze se tesi.. Druhy den za ni prisla pani reditelka a oznamila Kacce ze Niky si sla odpoledne lehnout a uz se neprobudila, upadla do komatu.. 

    V ten den kdy se to dovedela prijela a povidali jsme si o Niky.. Kacka o ni mela strach... Ale mesic uplynul a stav Niky se nemenil.. Mooc jsem na tu holcinu myslela a prala jsem si at se vzbudi a je v poradku nejen kvuli moji sestricce ale i rodine Niky. 

      Ve ctvrtek jsme slavili nasi mami narozeniny, nic velkeho.. Kacka mi prisla furt takova divna.. A pak to z ni vypadlo.. NIKY V PONDELI ZEMRELA.. Zasahlo me to jako sip do srdce.. Sice jsem ji neznala ale cele jsem to s Kackou prizivala.. 

      Kacka mi vypravela jak z nedele na pondeli se ji zdal sen a ze na nej nikdy nezapomene... Zdalo se ji: sla parkem u skoly a videla Niky na lavicce. Kacka k ni prisla a rekla ji:  Je to jsem rada ze te vidim zdravou, chybelas nam. S Barcou jsme na tebe moc mysleli. Niky se na ni podivala a rekla: moc dekuji, kacko ja uz musim jit a odesla..  ODESLA Z TOHOTK SVETA.. A s Kackou se prisla do snu rozloucit... 

    Obe nas to zasahlo ac ja ji neznala.. 

    Niky, nikdy nezapomenem, ted uz je dobre. Sbohem... 

    Je to spis jen svereni protoze me i Kacko to co se stalo vzalo, a bohuzel s timto se v teto skole potka jeste mockrat.. A ja tu budu pro ni a vzdy to s ni budu prozivat.

    Holky nechci vam do toho nejak kecat ale: JARO NEPEIJDE V ÚNORU 😁😁😁. Prvni jarni den je az 23.brezna nebo 21? Ted nevim.. takze v zime necekejte prijde Jaro. Vim ze je cim dal tepleji ale opravdu vas prekvapuje ze v ÚNORU SNEZI? Kdyz bude moc teplo tak jaro se promarodi, bude moc komaru, klistat a jine haveti ktere pres teplou zimu nepochcipali a na Jare se budete horekovat kvuli chripkove epidemii a jinym... takze budte rady ze je zima 😁😁😁 a vy co mate snih si uzijte.. my co ho mam asi tak 2 mm s detma bobovat nemuzeme ani stavet huhulaky.. 😚😚😚

    Jak opustim skupinu? Stala jsem se clenem skupiny ULICE a to jsem se nikam nehlasila

    Dnesek jsem nepobrala... bydlime vdome kde je 12 rodin. Sousedi nad nama se rozbodli ze nam 9 vikendu udelaji budicek v 8:30 vrtani a zatloulani cehosi. Zrovna kdyz William chtel spinkat. Tak vstavame, Valinka krasne spinka tak necham Willdu chodit po byte a jdu se osprchovat.. kolem 11 nakojim Valerku dam obed Willikovi a vyrazime na nakup do letnan.. na zastavce se potkame se znamou a jedeme... vratime se kolem 13h domu a chci dat prso Valerce.. neskutecny rev a prso nechce.. zkousim brisko den predtim nekakala a dnes take ne, no nic brisko pohoda pro jistotu ji dam espumizan. Willicek mezitim radi s Kamaradky dcerou... Verka po utiseni hysterickeho place usina a probudi se asi po hodine a pul a opet ji prikladam.. ani si necucne a rve. Neda mi to tak ji jdu prebalit a pomoct vykakat a vyprdet.. nic.. opet usina a probouzi se az ve 4 kdy si 5 minut pocuca jedno prso a u druhyhonrve jak tur.. dostala vodu a ty vyzahla 20ml.. aspon neco.. dalsi 3 hodiny poknourava ale nekrouti se.. jdeme zkusit koupel. Pred koupeli opet zkousim pomoct s kakanim a prdikama.. tentokrat se zadari a neco vyjde.. s tatkou se vykoupe a jdeme zase kojit.. mezitim stihla navsteva odjet a utahat Willika ten si vlez Valerce do vajicka a usnul, proto moh jit tata s Val do vany.. pri prikladani opet rev... a opet si ani necucne.. sakra co to s ni dneska je.. pri prendavani Willa do postylky se samozrejme probudi a tata krick bili kod(delej prines mliko) opet tvrde usina. Ale Valerka neee ta usnula na 30 minut a pak rev... opet prso nechtela.. sem tam usne sem tam se probudi a cuca si ruce.. pri kazdem pokusu o nakojeni rev.. az ted ve 23 hodin se konecne poradne najedla a konecne ulehcila mim prsum a vyzunkla obe... a ted uz krasne 15 minut spi... zkousela jsem i Calgel jestli to jsou zuby, to co se mi podarilo odsat vypila z lahve sotva 40ml.. jedla kolem 8, v 10, ve 16 a nakonec az v 23h.. je to normalni pro 3m dite? Vzdycky byla jak svicarsky hodinky.. co 2,5 -3h ale toto se mi stalo poprve ani Willda to nedelal.. mam se tesit na to ze se to bude opakovat?

    Holky proti cemu jste nechali ockovat krom povinnych ockovani? Zajima me hlavne tuberkuloza nestovice atd..

    bajcaa
    1. únor 2018    Čtené 620x

    Jak se zije s detmi 10m od sebe

    Pred tim nez zacnu psat tak se omlouvam za hacky a carky, pisu z telefonu. 

    Mam dve uzasne a krasne deti, jako kazda maminka, Willickovi byl nedavno rok a měsíc a uz chodi, no mam z toho radost. A Valerce jsou 3 mesice a je lina jak ves, nejaky paseni konicku, ten jeji pohled matko neprud me dostava.  Dobre dobre zacnu od zacatku. Kdyz jsem Valcu porodila(vyndali ji ze me) tak v porodnici byla takovy andilek, hodna, spava, NEJECICI. Jak jsme prijeli domu tak z meho uzasneho andilka se stal maly satanek. Probrecela dny a noci, nepomahalo nic noseni, vypraveni, zpivani(asi bych taky brecela kdybych sama sobe zpivala) vzdy vyprdena vykakana, napapana, prebalena a presto strasny rev. Ze zacatku jsem chodila slat kolem 3, 4 h rano a v 8 vstaval Willik. Tohl prebalit prevliknout nakrmit a jen co jsem si sedla na gauc uz jsem poslavala, ale ne tvrde, neslo ty oci udrzet. Willda byl po ranu uzasnej, vzdycky si sam vystacil.. hral si sam s tatrou, motorkou a vsim co v obyvaku/moje loznice mel. Ale pak se probudi Valerka na kojeni a to spusti Will zarlivy hystericky plac a zacne se po me sapat. Snazila jsem se mu domluvit, rikala jsem mu jak ho miluju a ze je uzasnej, hladila volnou rukou, pusinkovala a buh vi co jeste. Bohuzel on tak zarlil uz v 10 mesicich, ze to snad ani neni normalni. Valerka se v noci budila co 1,5h na kojeni a tal 4x do tydne mela v noci jidlo 1,5h nespalan zase jidlo a po 30 minutach chozeni po byte usnula a spala 3h a pak znova nekdy ty intervali mela skuzecne co 1,5h. Takze kdyz Willicek spusti ten svuj hysterak tak ja sedela s Val u prsa jak ta nejvetsi troska a brecela a brecela a brecela az si toho ten maly vsimnul a prestal a prisel se tulit.. to uz jsem se placem zajikala.. je uzasnej.. nemohla jsem Valerku nechat na gauci protoue v tu ranu u ni byl malej a mlatil ji hlava nehlava. Do tohodle nerezimu musim obstarat domacnost, uvarit, vyprat, jit s detmi ven.. 

    Toto obdobi Valerku drzelo 2,5 mesice, takze poslednich 14 dni to s ni ujde. Willicek ma svuj rezim a spinka s tatou v loznici ten k nemu vstava. Protoze mam zodpovedneho chlapa tak je od rana do vecera v praci, ale kdyz je doma tak se stara.. pomaha, jde a sam umyje nadobi, vykoupe kluka, nakrmi ho, prebali, nemusim mu nic rikat. Willda jde v 8 do vany a 9 uz lezi s lahvi mlika v postylce a spokojene usina sam v loznici.. 

    Nase vyprava ven v dome bez vytahu a bytem v druhem patre? No to je kapitola sama o sobe.. vubec nez vyjdeme ven tak se musim pripravit ja, vetsinou vse probiha koupelne. Na prebalovaku dcera a pod nohama kluka.. behem 5 minut jsem ucesana, namalovana, obliknuta a obuta..zacinam oblekat Valerku ta je prilravena v zavinovacce na pracce a oblikam Willdu. Toho honim po obyvaku a rvu do kombinezi.. prvni musi jit Willda- snesu ho 30 schodu dolu a prikurtuji ho do naseho sourozeneckeho kocaru a letim 30 schodu nahoru pro valerku.. hazu na sebe bundu salu capnu Valerku kabelku a tasku na kocar, zamknu dvere a letim dolu 30 schodu a pri ceste kricim "milacku uz letim" mezi tim Willda rve jako by mu nekdo trhal zuby jak me vidi tak zacne kricet aaaaaaaaaaaaaa.. ulozim Valerku do korbicky a jedeme ven. Otevreni vchodkvych dveri kteri nemaji zadnou zarazku, nebo samo drzici uhel otevreni jednou rukou drzim dvere a druhou rukou rvu kocar do dveri.. To je asi jedina doba kdy ty deti nervou a uzivam si to.. kdyz prijdeme domu tak prvni nahoru musi Valerka s nakupem, taskou na kocar kabelkou tak betim 30 schodu nahoru a kricinco dolu "zlato hned tam budu vydrz" odhazuji tasky na zem a pokladam Val spinkajici na prebalovak.. rychle ze sebe servu bundu a salu a bezim 30 schodu dolu.. vytahuji Willdu a bezim 30 schodu nahoru.. JEZIS JAK JA JSEM RADA ZA BEZBARIEROVY PRISTUP DO BARAKU A FUNKCNI KOCARKANU!! Vyslecu deti a a jdu rovnou kojit. Do toho dalsi hysterak Willdy, odlozim Valerku a jdu si hrat s Willdou.. blbneme ale Val uz place tak ze mi to opravdu cupuje srdce beru ji do ruky a ucim Willdu jak se ma chovat, vetsinou do toho varim pecu... 

    Denne spim max 5h kdyz se povede, pres den se sejdou na 10minut.. snazim se co mi sili staci.. uz dochazeji.

    Pokazde kdyz vidim jak si to tu maminky uzivate tehotenstvi tak me prebehne mraz po zadech a zalije studeny pot.. ani jedno neni planovane a obe tehotenstvi narocne 1 klasicky porod predcase nar. syna a 1 cisar predcasne nar. dcery.. zotaveni po operaci, hledani si cesty k dceri( ne ze bych ji nemilovala ale bylo to jine) vycitky vuci synovi i vuci dceri.. objevili se prusvihy z podnikani, doma to kvuli tomu nefunguhe, dr zjistil ze jsem chudokrevna a zvysil davku zeleza... 

    MUSIM BYT V POHODE, MUSIM BYT V POHODE!! To se mi honi hlavou poslednich mesic.. BUD SILNA!! Ony ti to vrati..  miluji te.. 

    svoje deti miluji nadevse, oni jsou ten puzzle co mi schazel... 

    Vsem maminkam preji aby se z toho nezblaznili a mysleli pozitivne.. za ty nervy mi stojej 

    Vlevo moje slunicko Valerka 4,6kg 3m v pravo kamaradky Terinky 6kg 2m 😊😊😊

    "Všem maminkám, které sedí ve vaně a potřebují jen na minutku klid, než jim steče slza po tváři.

    Všem maminkám, které sedí na gauči, potom, co křičely na svoje děti kvůli malé blbost a teď se cítí provinile...

    Všem maminkám, které jsou tak unavené, že už ani nemůžou udržet otevřené oči a daly by všechno za chvilku spánku navíc...

    Všem maminkám, které sedí v autě, samotné, tlačí do sebe ty hnusy z fastfoodů, protože nechtějí, aby je někdo viděl, jak jí takové jídlo...

    Všem maminkám, které se snaží nasoukat do těch starých riflí, protože se na sebe chtějí podívat do zrcadla a vědět, že pořád vypadají dobře...

    Všem maminkám, které nechtějí vyjít z domu, protože je toho teď na ně prostě moc a ony mají pocit, že to nezvládají...

    Všem maminkám, které se cítí osaměle, ať už jsou samy v místnosti, nebo stojí v davu....

    Jste dost dobré.
    Jste důležité.
    Jste krásné.

    Je to jen životní fáze. Jenom opravdu těžká, náročná, vysilující a šílená fáze našeho života.

    Na konci to bude stát za to. Ale teď je to těžké. Je to těžké pro mnoho z nás v mnoha ohledech. Nemluví se o tom dostatečně, ale je to těžké... a ne jenom pro tebe.

    Jsme dost dobré.
    Děláme vše, co je v našich silách.
    V očích, které k nám vzhlíží - v těch jsme perfektní. V těch jsme víc než dokonalé.

    Pro ty malinkaté ručičky, které nás chtějí obejmout - pro ty jsme nejsilnější. Pro ně jsme ti, kteří ovládají celý svět.

    Pro ty malé jazýčky, které jí jídlo, které jsme uvařily - pro ně jsme ty nejlepší kuchařky.

    Pro ty malé srdíčka, které nás milují - ty nechtějí nic jiného. Ty chtějí jen a jen nás.

    Protože my jsme dost dobré. My jsme přesně takové, jaké máme být....jejich maminky.❤

    bajcaa
    Zpráva byla změněna    27. led 2018    

    Jsem zklamana, zhnusena, znechucena jak vic nez 50% lidi v ceske republice mysli.. vim kazdeho volba a jak napsal znamy na fb zeman nechce imigranty v cr ale z pulky republiky udelal imigranty...

    Je tu maminka co pobira prispevek na bydleni? Mam par dotazu.

    Nez k vam prijde navsteva, uklidite pred tim byt? Aby navsteva nerekla ze tam je bordel, a rekla to vam za zady? Ja po vcerejsku uz byt neuklizim a s××u na to pac je to akorat ztrata casu.. nerikam ze bych mela doma nejaky bordel to ne, ma tu rocni dite a jsou akorat vsude hracky, ale neluxuji a nevytiram kazdy den ale 2-3x do tydne.. ale to co bylo vcera me utvrdilo v tom ze MI TO JE UZ JEDNO A NAVSTEVO TREBA SE P×S×R A VYKLADEJ SI CO CHCES..

    Konecne mam fotky s obouma...

    (2 fotky)

    Rozhovor me sestry (13let) s moji mamou

    Segra: ,, Já flirtuji s panem učitelem na těláku."
    Máma: ,, Jo? A jak to vypadá? Ty po něm hážeš oči...." než stačila doříct
    Segra zcela vážným výrazem : ,, a von po mě háže míčem..."

    Pred 3 dny jsem byla u mami.. popravde obe mame svoji hlavu, a casto, prilis casto se kvuli tomu zhadame, dost me zklamala a ublizila.. ale ted trochu od jinud.. vzdy mela pochybne kamaradky.. ale nasla si kamaradku Lucii.. jeji mladsi dcera chodi vedle do tridy, jak moje sestra.. moji mame je 51 lucii jak jsem pochopila asi neco pre 30. Mama je samozivitelka 2 nezletili deti s invalidnim duchodem a velkou exekuci na krku.. lucie ma 2 deti podobne veku mami.. kamaradi se zhruba od jara loni, Lucie neustale mame psala, chodili ven na kaficka, jezdili ba vylety, kdyz jsem ji poznala ja tak to bylo v dobe kdy muj muzskej byl 3m v USA a ona zrovna prisla o miminko.. byla ve 3m. Stasne se fixovala na myho syna.. uplne ho miluje jak vlastni.. ale jakmile prisla zima a zmena prace jejiho boyfrienda.. tak zajem ustal.. porad me psala jak se tesi na moji dceru a porad mluvila o mem synovi jako: no te je moje laska jako by ho porodila sama a vlastne vubec nebyl muj.. kdyz jsem porodila dceru dala jsem ji moznost videt nas ale to uz se zcela zmenila.. me je to jedno.. ale.. mama je nani dost fixovana az tak ze ji, jejim detem, Lukymu koupila darky k Vanocum drazsi darky nez svym vnoucatum.. to ze me koupila misu s vikem a dva pary ponozek ktery bych nosila mozna v 12 letech ne skoro ve 30. Me osobne jako darek pro me kdyz vim ze nema penize neresim.. rekla jsem ji jestli nam chcr dat neco k Vanocum tak at da detem.. na nas at prdi.. ale ze setrila na mych detech jejich prvnich vlastnich vnoucatech me dost zabolelo.. o to vic me stve to co udelala Lucie.. mama se uz 2m pred Vanoci snazila s lucii sejit, tak same vymluvi, keci, ze ji neni dobre, ze ji boli zada atd.. a pred Vanoci taky uplne na ni kaslala.. a zase ty same vymluvy.. ve finale ji ty darky posle po segre, na to ji Lucie napise rozhorcenou sms jak si to mama predstavuje.. ale ze dekuje. No ve finale to mame nedalo a napsala ji sms ze ji to mrzi, ze si myslela ze jsou kamaradky a ze se teda neda nic delat, ze takovy je zivot.. at se ma dobre.. nejak si napsali a hned vzapeti jeste zabaleny darky poslala Lucie zpet... nejhorsi je ze mama ji mela opravdu rada, mela se komu sverit a ona ji ani neni schopna rict proc se s ni z niceho nic prestala bavit a dela takove opicarny... mrzi me to kvuli mame i kdyz me dost ranila, ublizila v detstvi... ale stejne tohle si nezaslouzi.. darky dala me ty co jsem si vybrala a v tu chvili si uvedomila ze uprednostnila cizi pred vlastnima a ten pohled nezapomenu.. jak ji to je lito.. moc ji preju kamardku ktera bude normalni a nebude ji jen vyuzivat... a citove nicit... nechapu takovehle jednani.. jak mati pomoc?

    Prvni narozeniny a hned marod.. tak jsem na rychlo splacala jakysi dort aby mel alespon fotku.. trikrat do nej hrabnul a tod bylo vse... slavit budeme au bude zdravi a nebude nakazlivy...

    Chci se s vama podelit o dalsi zazitek z autobusu.. mam dve male deti 10m od sebe takze mam sourozenecky kocar.. sehnala jsem kocar ktery se vejde do 80cm dveri.. jedu s kamaradky dcerou z obchodaku z Cernaku a cekame na autobus ve Vysocanech nahoru na Prosek... vzdy si stoupnu tam kde jsou dvere pro kocarky trochu stranou aby lidi mohli vystoupit... prijizdi autobus a mavam na nej, aby zajel co nejbliz a nemusela jsem rvat kocar pres obr diru.. no jakmile ho zmercil deda o berli, tak se narval mezi vystupujici lidi a prede me.. sedl si primo na sedacky kam jsem mela zajet kocarem.. cekala jsem az si sedne, no trvalo mu to opravdu dlouho a jeste si natahnul nohu tak, ze jsem stezi projela... no davala jsem pozor abych mu ji neprejela.. ale nez jsem se stihla srovnat, aby se tam eventuelne,na dalsi zastavce vesel aspon jeste jeden kocar.. no a autobus se rozjel.. podotykam, ze kocar ve verzi 2 sportaky a bez deti ma 19kilo, predstavte si kolik vazi ve verzi korbicka, sportak a dve deti s nakupem a jeste jsem se nedrzela a kocar byl tezkej tak jsem udelala krok vzad, bohuzel jsem tomu panovi, co tam vlastne ani nemel sedet,vjela na nohu... pan na me vystek KRAVO nemuzes davat pozor.. a ja jakosto clovek, ktery se snazi, aby vse bylo v pohode a nekomu svym kocarem neublizila a jeste dopredu kricim zdovolenim at vas neprejedu, a nebo kdyz uz si myslim nebo vidim, ze jsem nekomu najela na nohu nebo ho kocarem stouchla, at jsem kde jsem, omluvim se... tak u tohodle sprostyho dedka co nebyl schopnej na me prosby, aby mi uvolnil misto na projeti, zacal na me kricet kravo pred dcerou me kamaradky a mich deti tak omluva na miste nebyla, ani jsrm nechtela se mu omlouvat... na tu kravu jsem reagovala v soku prsim?? A on zacal hulakat, ze jsem mu schvalne najela na nohu,ze vidim,ze tam sedi.. na to jsem mu rekla, ze tam nema co sedet, ze je ten prostor urceny pro kocary a invalidni voziky a ze si ma sednout nan rizky tomu urceny, dva jsou hned u ridice.. a ze jsem diky tomu,ze zaclanel jsem nestihla kocar zabrzdit.. na to na me rval, ze mam povinost to stihnout, a ze kdybych byla slusne vychovana tak se mu omluvim.. zeptala jsem se ho a za co? Za to,ze mi tu nadavate pred detmi? A on ja jsem ti nerekl sluvka sprostyho.. zeptala jsem se a co mela byt ta krava, ze mu taky nerikam debile.. na to zacal neco dal o slusnosti a krave, to se uz zacal posmavat cely autobus... na to jsem mu rekla at me necha na pokoji a nemluvi na me.. ve finale jsme vystupovali driv nez on a jasne a zretelne jsem mu rekla: mohl by jste tu nohu dat stranou? Vystek ze ne, tak jsem mu oznamila, ze mu ji muzu zase prejet at se pripravi.. nastesti jsem se uz naucila manipulovat s kocarem tak, ze jsem se mu vyhnula... co z toho plyne kaslete na vsechny a zustante tam prekazet, sednete sinkam chcete a nedbejte na duchodce.. vzdy jsem k nim byla tolerantni, pomahala poustela ale po akci s moji mamou(neduchodcem) v kauflandu, kdyz jsem byla tehotna, timto v buse a dalsimi v tehotenstvi v buse, a x desitkami u doktoru na ne kaslu, nezajimaji me.. mela jsem k nim velkou uctu a budu to ucit i sve deti, ale tohle byla posledni kapka..se starcemi co jsou na me nebo ma me blizke okoli hulvatsky, sprosty nenecham si to libit, na druhou stranu stary hodni lidi co se semnou daji donreci a ptaji se slusne na ruzne veci tak s usmevem odpovim a pobavim se, rada vyslechnu jenich pribehy, kolikrat jsou uzasny, vtipny, dokonce i nekdy poradi.. tehle lidi si mooc vazim..

    Holky pekarky cukrarky, budu delat synkovi k narozeninam jeho prvni dort. Bude mit korpus z piskotoveho testa(teda myslim ze to je takovy to nadychany a mekkoucky) a chtela bych do nej napln nejlepe tvarohovou nebo nejakou takovou nechci aby to bylo takovy to klasicky maslovi preslazeny.. mate nekdo zaruceny recept ktery se mi neroztece a hodi se jak k tmavemu korpusu a svetlemu, mam v mrazaku jahody ze zahradky tal to chci udelat z nich.. prosiiim poradte...

    Opravdu nemam rada Silvestr.. nikdy jsem ho neslavila, nechapu proc se zrovna na Novy rok musi zlit jak dogy a uz vubec nechapu tradici rachejtli... deti mi doma i za zavrenymi okny placou skubnou sebou pri kazdem prasknuti podelanych petard... podle me pit se da i v prubehu celeho roku a rachejtle take poustet v prubehu celeho roku.. pes mi z rachejtli doma silel a ja proklinala silestr protoze jsem s nim mohla jit ven do 16h a pak uz ne pac ty dementi venku od sera zacinaji hazet petardy a poustet svetylka jak zbesili... ted mi deti usnuli tak za 50 minut mi je ty podelany rachejtle muzou vzbudit.. at zije silvetr... jdu si dat jeste klidnou vanu nez budu muset konejsit deti ze to nic neni... jsem jedina kdo to tak ma nebo jsem divna?

    Konecne Willik prijal Valerku a kdyz place tak k ni prijde da ji neco jako pusinku( polozi na ni hlavu olizneji a poplaca po hlave) je to uzasny... 😍😍😍

    Tak s tou malou potvurkpu drzim uz zase sichtu od 2:30. Je 5:30 a stale nepsi, knoura, breci, na ruce, v kocaru, pri houpani, za chuze. Nakojena, prebalena, vyprdena, vykana a proste nespi a rve... uz to ma 14 dni.. jsem zrala na Bohnice a zhruba za hodinu vstava starsi syn... a co nas dnes ceka? Vanocni nakup, dokoupeni poslednich darku, vylet z Proseka do H.Mecholup a tam velka prochazka k prehrade... skoda jen ze vylet nemuzu zrusit.. zklamala bych dite a to se mi nechce.. asi zapnu autopilota, jen kdybych vedela kde ma to tlacitko...😪😪😪😖😖

    Je tu nejaka maminka co nakupuje v tchibo??

    Jdu takhle s dcerou k doktorce, dopoledne.. jeste jsem si kvuli tomu ptedelavala kocar abych jen na ni netahala sourozenecky... musime prejit jednu frekventovsnou silnici.. prechod je hned u zastavek pred poliklinikou. No a nejaky chytrak, asi nekdo z radnice udelal asi 3 metry pred prechodem parkovani pro vozy za sebou... tskze co se stane kdyz tam jde maminka s kocarkem?? No nevidi tam jestli tam nekdo jede.. a co jde prvni do vozovky ?? No kocar samozrejme!!! Opet tam stalo auto a opet jsem tam nevidela, musela jsem obejit kocar a kouknout se jestli neco jede, kdybych se nepodivala tak kocar srazi city go a za nim hned dodavka ceske posty ritici se be 50km rychlosti... tenhle prechod nejen ze tam neni videt ale ridici diky dlouhe rovine a bezohlednosti jezdi jak hovada... uz jsem si zjistila co se s tim da delat, mam i konkretni jmeno komu to dat a mam i pribuzneho na radnici ktery mi s tim pomuze.. rakze ted me ceka shaneni podpisu... pry cim vic tim lip.. a nebo cim vic podnetu od lidi tim lip, uz si na to pry stezovalo vic lidi . Takze jestli je nekdo z Prahy 9 z Proseka a chtel mi s tim pomoc napiste mi.. 😊😊

    bajcaa
    11. pro 2017    Čtené 2883x

    Irský dvojčata

    S timto pojmem me seznamil muj partner, jsou to deti narozene ve stejnym roce. Takze muzu vsem tvrdit ze mam dvojcata. Rozestup mezi nima 10 mesicu, obe narozeny predcasne, obe byli malinky, ale prece jenom kazde je jine... Prvni se mi narodil syn, prirozene (vaginalne), spontalne o 6 tydnu driv. Je to nas maly flegmous, bylo a je mu jedno ze ma v plince nacurano a nakakano, naopak jeste se v tom rochni, nemusim ho uspavat, staci mu dat lahev s mlikem a usne sam... muzu kdyz spj vysavat, mixovat.. ale ted jak se nam narodila dcera, akutnim cisarem kvuli poloze pricka, taky driv o 4 tydny, tak syn  dostava histerycke zachvaty a do maly busi.. hlavne kdyz kojim... Dcera pro zmenu rve neustale, pri kazdem prdnuti do pliny, ucmurnuti musim prebalovat, chce mit prso neustale v puse, vubec nekrka, sije sebou jako kdyby misto nozek a rucek mela chapadla... 

      Nas denni rezim vypada asi takto... rano vstavacka v 6:30 +/-, kojeni, prebalovani, kdyz se zadari dcera znova usne ve vetsine pripadech ne, v 7:30 vstavacka synn prebalovani, prevlikani, snidane a pak si hraje.. kdyz mala spi tak si jeste na chvilku lehnu po noci kdy k ni vstavam asi 5x-6x za tu noc toho mam plny kecky, ale vetsinou to vydrzi tak na pul hodky... behem dopoledne jsem absolutne nepouzitelna, neprijimam hovory nic... jsem jak prastena polenem, kralovatvi za kofeinovy kafe 😊.. no nic musim zase kojit, donutit syna aby se napil, prebalit oba, obcas je potreba syna vykoupat, ma ty h***a az na krku. Mala opet rve, tak s ni cbodim 3 hodiny po byte,  masiruji brisko, cvicin s nozickama, mluvim na ni l, zpivam ji, u vseho mi s histeryckym krikem asistuje syn.. kdyz uz konecne spi beru do ruky syna, a je mi spatne z pohledu do jeho uplakany zasopleny tvare, chce se mi taky brecet, je mi ho lito.. dam mu najist a sup s nim na dopoledni spani, kdyz se postesti a oba spi, vse zahazuji a jdu taky spat... vsak ten bordel nikam neutece.. a sprcha taky vydrzi do vecera.. po probuzeni je opet kolecko s prebalovanim, kojenim a krmenim a nuceni aspon trochu do nej dostat nejaky tekutiny.. vetsinou bezvysledne... kdyz nespi tak delam co je potreba, vareni, peceni, uklizeni, hraju si synem, blbneme spolu, vetsinou si jen hrajeme a uklid a vareni nechavam na noc 😁😁 obcas se postesti uvarit i dopoledne 😁😁. Vetsinou kolem druhy zacnu sebe chystat na vychazku ven, pak oblikani Valerie otevru na ni okno aby se mi v tom neupekla a jdu oblekat Williema. Kdyz uz se mi toto podari treba v 10minutach i s pripravenou taskou, tak beru Willa a nesu ho do kocarkarny( nemame vytah a bydline ve 2. Patre. Mala ceka v kosiku, usadim malyho pripoutam ho a letim pro Valerii, nekdriv si vezmu boty bundu kabelku a beru Valerii a letim dolu.. hura po pul hodine vypraveny a muzeme ven. Venku jsme podle pocasi ale vetsinou v 5 jsme doma. Will si hraje a ja kojim po prichodu.. nasleduje kolecko prebalovani  prevlikani, krmeni a donucovani syna neco vypit... kolem 18h jde syn do vany, behem te doby je vetsinou Val v limbu a krasne spi, radime se synem ve vane. Kolecko s oblikanim, davanim plinky, ukladanim, a mizenim v obyvvaku kde na me rve dcera. Dalsi kolecko s koupanim prebalovanim, oblikanim a kojenim... slysim syna jak si v postylce hraje, ignoruji to za chvili usne. Po nakojeni dcery mi zacina sichta uklizecky, kucharky a pekarky.. uklidim hracky, kuchyn, koupelnu, predsin, odstranim vsechny prekazejici veci a vytahuji nas prumyslovy vysavac, ano jsem lhostejna k sousedum a klidne ve ctvrt na devet si vysaju byt.. nesnasim kdyz mam na nohach drobky, prijde na radu vytirani, a jednou za tyden k tomu pridavam vycisteni koupelny a zachodu( ne ze bych ho jinak nemyla, myla jen tohle je dukladne vycisteni, policky atd...) utirani prachu.. kdyz tohle zvladnu tak se mi vetsinou dovaruje jidlo ktere mame na dalsi 2-3 dny, do toho se snazim, v tento predvanocni cas pect cukrovi, uspesne hlasim mame uz pernicky, linecky, baunty, rafaelo, vosi hnizda, chybi uz jen pracny rohlicky a bananky. Pect muzu jen v noci, domaci nam sem dal troubu pod plynovou desku a to sklo proste hreje.. pracku poustim taky az co dam deti vecer spat, jedine co absolutne nezvladam je zehleni, po celem dnu me uz tak boli zada(jsem po 3 operacich) ze stat nebo sedet u prkna je pro me muceni, a zehleni pres den s tim malym drakem neni mozne.. do toho vseho se musim starat i o sebe a pomaham muzskymu rozjet firmu (jako reklamni fotograf delam fotky na web).. probirame co a jak, litani po doktorech nejen s detmi ale i semnou.. 

      Jsem milovnik Vanoc, je to jediny svatek na kterym mi hodne zalezi a chci aby ty nase prvni Vanoce ve 4 byli dokonali.. vyrabim si adventni venec sama, a veskerou vyzdobu, darky jsme poresili s pritelem o vikendu.. 

      Ukojim i vasi zvedavost co dela muzsky?! Muzsky vstava kazdy den v 6:30 a vraci se mezi 19-20h, je osvc tak je v praci dlouho. Kdyz ma cestu kolem prijede pres den na obed a pohraje si s detmi pak zase leti kdyz ma domluvenou zakazku. Vikendy je vetsinou doma tak si mohu prispat, postara se o syna, prebali, prevlikne, nakrmi, hraje si snim, vezme si dceru chova dceru mluvi na ni cvici s ni, kdyz je potreba jede se synem k lekari, byli sami u zubare, rehabko, urologie, praktik. Ceho si na nem vazim nejvic je ze i kdyz po tolika hodinach za volantem v praci v noci vstava k synovi... ten se vzbudi klidne i 6x za noc.. ja vstavam k dcerce.. tohle je pro me k nezaplaceni. Vstavaji na stridacku a to bych se zblaznila. Ted ja spim v obyvaku s Valerii a muzsky s Willdou v loznici. Navzajem se deti budi. 

      Kolikrat uz uplne padam na hubu, jsem nevyspana, Valerie ma noci kdy spi jen 2 hodky a zbytek vetsinou proplace a ja prochodim po obyvaku.. v tyto dny  jsem protivna sama sobe a pak si to strasne vycitam protoze  deti za to nemuzou, jsem nekdy protivna i na ne a pritele... 

       Ale zeny, maminky, budouci maminky... vsechno se da zvladnout, kolikrat si reknu ze jsem zrala na Bohnice, minimalne antidepresiva, ale pak se na me ten muj malej dablik usmeje a ja jsem stastna, ze ty svoje dve maly obludky mam... 

      Musim to zvladat sama bez rodin, jsou ve vetsine pripadech nepouzitelny, i kdyz se chvastali jak budou pomahat... ted uz bude jen lip a lip.... 

    Ahoj holky, ted hlavne prazandy, syn ma na 3 krale prvni narozeniny.. chceme pro nej dort.. mam 2 otazky. Z ceho by ten dort mel byt a na co si dat pozor, myslim ze kdyz v roce podle dr uz muze vajicko tak vlastne z cehokoliv. A druha otazka, doporucite mi nekoho kdo by mi ten dort udelal podle mich predstav? Asi vlastne budu chtit 2 dorty, jeden uplne malej jen pro syna at si to rozpatla treba po hlave a druhej abychom z toho my dospelaci taky neco meli... tak a ted babo rad.. 😁😁

    Byli jsme se, sice uz pred tydnem, podivat na staromak na trhy a vanocni stromek, a protoze se pritel spratelil s lidma co je vozi do prace, tak jsme je vytahli s nama. Teple obleceni si koupili jen kvuli pobytu tady u nas a poprve v zivote videli snih... i kdyz byl vikend nemeli jsme problem se prodrat davem lidi.. mozna diky tomu, ze nas kocar pro deti svoji velikosti budi respekt, ale i fakt ze je perfektni rozrazedlo cizincu a turistu.. uz mi chybi vepredu jen lopata na odstraneni snehu a muzeme vyrazit na dalsi trhy, treba do Drazdan... 😁😁😁 Brazilci zmrzli chudaci jak soboli H***o ale uzili si svarak a klobasu.. 😁😁 jsme pozvany k nim do Brazilie prej nas taky nekam vytahnou.. asi mistni trhy... 😁😁😁 super odpoledne 😁😁😁

    (2 fotky)

    Doufala jsem, ze kapicky a masticky do oka Valerce zaberou.. Nezaberou.. museli jsme s muzskym jet na ocni na Bulovku na proplachnuti kanalku. Doktor rek, ze ho mela zcela nepruchozi a ze ji z toho mize tect krev.. plakala jen chvilinku, je to moje holka statecna, snad uz bude i lepe spat..tahne se to s nama uz od narozeni..

    Williamek ma dnes 11 mesicu a Valerka 1 mesic.. neskutecne ten cas leti... jsou to nase zlaticka, i kdyz prichodem nasi maly princezny se chovani Willika rapidne zmenilo a to ne k lepsimu, vsechno zvladame a delaji nam neskutecnou radost.. 😍😍❤❤

    (2 fotky)

    Jak dlouho po cisari jste zacali cvicit a posilovat? Jsem 18 dni po sekci a uz me svrbi cele telo na to abych s tim brichem a ochablim svalstvem neco udelala.. jak to bylo s vama? Kdy jste neco zacali delat? A jak jste to skloubili se dvema malymi prcky..kdyz rikam malymk tak myslim 10m a 3 tydny... mam uz rok predplacenyho trenera ve fitku myslim ze 10 lekci... 😀😀😀😀

    Starší 34+1tt 2160g 45cm
    Mladší 36+3tt 2500g 46cm
    Věkový rozdíl je 10 měsíců. 😍