brebruska
16. črc 2017
406 

Testovali jsme sebamed krémy na opalování

Na Koníka jsem se podívala po delší době a zrovna na mě vyskočila zpráva o testování opalovacích krémů sebamed. Říkala jsem si, že by se mi to hodilo, protože potřebujeme koupit opalovací krém na dovolenou a na značku sebamed nedáme dopustit. Ondrášek mívá díky povětrnostním vlivům hodně suché tvářičky, které je potřeba mazat, a krém na obličej sebamed je pro nás číslo jedna. Proto jsem se přihlásila mezi ostatní maminky, které měly o testování zájem.

E-mail o tom, že jsme byli s Ondráškem vybráni, mi udělal hroznou radost, protože přišel v době, kdy naši rodinu zasáhlo několik smutných událostí, a my se měli alespoň na co těšit.

Když k nám v pondělí krémy dorazily, Ondrášek krabici sám rozbalil a ihned také produktíky vyzkoušel.

Spolu s dopisem od Koníka, nám dorazily opalovací krémy ve třech podobách a to jako sprej, mléko a krém.

Mléko je podle mého nejlepší použít hned ráno, než se vyráží ven. Taky jsme to tak dělali. Ondráška jsem ráno po osprchování celého namazala (lépe řečeno, Ondra se mazal sám 🙂) mlékem na opalování. Tím pádem je jistota, že je dítě namazané opravdu celé, a i kdyby někde běhalo nahulaté, jak to má náš Ondrášek ve zvyku, může být maminka klidná, že se nespálí.

Opalovací krém ve spreji je fajn vzít k vodě. Po okoupání a osušení se dá díky spreji jednoduše a rychle obnovit ochranná vrstva krému na velké ploše těla. Opalovací krém v tubě jsem si díky jeho praktické velikosti dala do kabelky a nosila ho stále s sebou. Je skvělý na namazání obličejíku a paží, kdykoli i na krátké procházce najednou vyleze sluníčko a začne pořádně hřát, to jsme si vyzkoušeli na výletě do Zoo.

Vlastnosti opalovacího krému sebamed:

Opalovací krém ve spreji – jednoduchá aplikace, tekutý, takže se velmi snadno roztírá a malé množství rozmažete na poměrně velkou plochu pokožky.

Opalovací tělové mléko – tekuté, ale hustší než ve spreji, snadno se roztírá, ale ze stejného množství namažete o něco menší plochu těla.

Opalovací krém v tubě – přes to, že je o hodně hustší, překvapilo mě, jak snadno se roztírá.

Sebamed opalovací krém má navíc příjemnou nevýraznou vůni vhodnou pro děti, nezanechává mastné fleky, lehce se vstřebává, nelepí tolik, jako jiné opalovací krémy, pokud se dobře rozetře, nezanechává bílé fleky na pokožce.

Ondrášek je na sluníčko zvyklý, venku bývá často a to celý rok, takže má krásnou zdravou barvu i v zimě. Rád běhá nahatý, ale raději mu dávám alespoň tričko nebo body s krátkým rukávem, aby si nespálil ramena.  Na začátku testování měl opálené rukávy na pažích, takže byl hezky vidět přechod. Říkala jsem si, že toho využiji při testování. Když ho budu mazat opalovacím krémem s vysokým faktorem, měly by opálené rukávy být vidět i za dva týdny testování.

Co bylo důležité pro mě jako maminku:

Svému dítěti se snažím dávat jen to nejlepší. Tak, jako dbám o jeho zoubky, dávám pozor, z jakého nádobí pije, dostává ty nejkvalitnější potraviny… Hlídám i složení krémů, které si na sebe maže. Značka sebamed je výrobce mimo jiné i kvalitní kosmetiky pro děti, dětské pokožce rozumí a proto si hlídá, z čeho krémy vyrábí. Námi testované opalovací krémy neobsahují barviva, parabeny, parafíny, sloučeniny PEG a PABA ester a akrylamid. Přes to, že je krém parfémovaný, neobsahuje alkohol. Kromě UVA a UVB filtrů obsahuje i mikropigmenty a vitaminy E a B6.

U dětského krému je důležitá ohleduplnost k citlivé dětské pokožce. Bála jsem se, že hned po prvním použití Ondrovi naskáčou pupínky, nebo zrudne, bude se škrábat… Zkrátka že bude mít nějakou alergickou reakci a budeme muset testování přerušit. Nic takového se nestalo. Ani Ondrášek, ani manžel, který trpí na ekzémy, neměl po použití opalovacího krému sebamed žádnou alergickou reakci.

Při mazání dochází k nehodám, zvláště při použití spreje. Často je zasaženo oblečení nebo ručník, zvláště pokud máte živé dítě, jako já. Krém jde krásně vyprat, na oblečení nezůstávají fleky.

Pokud použiji krém s vysokým ochranným faktorem, v našem případě to byl OF 50, předpokládám, že se dítě na slunci nejen nespálí, ale také minimálně opálí. Jak jsem již uvedla, tento fakt jsem si potvrdila na Ondrových pažích, kde měl již před testováním opálený krátký rukáv trička. Tato linie opálené kůže byla dobře patrná i po dvou týdnech na sluníčku a mazání opalovacím krémem sebamed.

Voděodolnost je v létě velmi důležitá. Jednak se děti často koupou, jednak se na sluníčku i zpotí. Pokud by se krém lehce smýval a já bych Ondráška musela často přemazávat, byla by to „otrava“ nejen pro mě, ale i pro něj. Krémem ovšem stačilo namazat jen ráno a během celodenního skotačení ve vodě ochrannou vrstvu krému na pokožce jednou obnovit. Odolnost proti písku byl velký bonus. Oceníte ho jak u moře, tak u nás na pískovištích.

Co bylo důležité pro Ondráška:

Aby se krém dobře roztíral a já ho nezdržovala v jeho aktivitách. 😀

Nejsem zastáncem názoru, že by se měly děti sluníčku úplně vyhýbat, přece jen ze slunce máme vitamin D, který se v našem těle podílí na mnoha metabolických procesech, a čím více se tento vitamin studuje, tím více jeho funkcí se odkrývá. Proto nechám Ondráška běhat raději na sluníčku, než abych mu dávala každý den tento vitamín syntetický v kapkách, jak se dnes praktikuje. Samozřejmě jsou i situace, kdy je sluníčka moc a pokud není možnost stínu, je lepší dítě namazat opalovacím krémem. Je jasné, že na dovolené u moře dítě mažeme častěji. Nicméně v našich zeměpisných šířkách považuji za zbytečné, ne-li rovnou nezdravé, dítě mazat každou chvíli. Pokožka je největší orgán lidského těla a přes ni se do těla dostává mnoho látek, i těch škodlivých. Myslím, že v našem životním prostředí je chemie až až, a proto nechci malému tělíčku přidávat několikrát denně chemický koktejl z opalovacího krému. Řídím se heslem: “všeho s mírou“.

Ale protože jsme dostali za úkol krémy otestovat, když jsem uznala za vhodné, Ondráška jsem namazala. A kde jsme tedy všude testovali?

Před domem jsme zajížděli nové odrážedlo Bentley.

Pískuodolnost jsme vyzkoušeli hned na několika pískovištích.

U babičky jsme několikrát testovali teplotu vody v bazénu.

A nejen v něm 🙂

A UV faktory jsme zkoumali i v kempu u rybníka. 🙂

Narmili jsme i žirafy v brněnské zoo.

Ondráškovi se testování líbilo. 😀

Za mě a za Ondráška můžeme opalovací krém sebamed opravdu doporučit. Je vhodný i pro citlivější pokožku. Výhodou je určitě, že není potřeba často mazat, nám stačilo jednou či dvakrát denně v nejvíce slunečných dnech.

Ještě jednou chceme moc poděkovat Koníkovi za možnost tyto opalovací krémy otestovat. Brali jsme to jako velký společný úkol a moc nás to bavilo. I psaní samotné recenze bylo fajn. Rádi si to někdy zopakujeme! 🙂 DÍKY KONÍKU 🙂

P.S.: Když jsem prohlížela fotky ze Zoo, manžel mi kouká přes rameno a říká: "Ty jim budeš psát i reklamní slogan? MAŽTE SE OPALOVACÍM KRÉMEM SEBAMED, JINAK BUDETE FLEKATÍ, JAKO ŽIRAFA?" 😀 😀 😀

#test_sebamed2

Moc díky za skvělou recenzi! 🌷

17. črc 2017

ten slogan je dobrej 😅

19. črc 2017

Začni psát komentář...

Odešli