brixavonpavli
6. kvě 2022
2074 

Vložná taška do kočárku: Jak ji vybrat a k čemu se hodí?

Ahoj, moje drahé koníkovky,

dneska mrkneme na vložné tašky do kočárku. Zhodnotíme výhody a nevýhody ve srovnání s klasickou hlubokou korbou. A na konci vám představím tři tašky pro univerzální použití i do kočárků určitých značek.

Hluboký kočárek s vložnou taškou.

Foto-zdroj.

Co je vložná taška do kočárku?

Jak název napovídá, je to taška, která se vloží a připevní do sportovní verze kočárku. Měla by plně nahrazovat hlubokou korbičku. Její výhoda je hlavně v tom, že se dá lehce přenášet.

Je dobré vědět, že hodně výrobců kočárků vyrábí podvozek + korbičku + vložnou tašku. Takže si každý může zvolit, která varianta, jestli taška nebo korbička, je pro něj lepší. Zkusila jsem je srovnat v následující tabulce.

Vložná taška versus korbička

Jako ukázku srovnání jsem zvolila tašku Emitex Oxford a korbičku Lux Carry Cot kočárku Cybex Priam 4, který je teď žhavou novinkou.

Cybex Priam 4

Vložná taška Emitex OxfordKorba Cybex –⁠ Lux Carry Cot
Hmotnost2 kg4,9 kg
Rozměry (vnitřní)80×40 cm86×46 cm
Nosnost10 kg9 kg
Bytelnost, stabilitaMůže se deformovatBytelná, stabilní a pevná
Cena1 917 Kč10 300 Kč
ÚdržbaSnadnáSložitější
  • Ze srovnání vyplývá, že hlavní rozdíl je v ceně. Pokud chcete ještě více ušetřit, doporučuji mrknout na vložné tašky v našem bazaru.
  • Hodně velký rozdíl je také ve váze, délce a šířce. Do čtvrtého patra bez výtahu se pronese každý gram. Vložné tašky neposkytují tak velkou ložnou plochu jako korbička. Nutno zdůraznit, že Emitex Oxford je z těchto tašek největší.
  • Na pohled vypadá lépe korbička a navíc je stabilnější. Taška se upevňuje popruhem nebo klipsnami u dna. Upevnění může být u tašky problém, protože se někdy různě krčí.
  • Robustnost korbičky vyvolává dojem bezpečí pro miminko, ale na vynášení do patra nic moc, zvláště právě s ohledem na bezpečnost. V tomto případě je lepší taška, která má dvě uši a nemá stříšku, co by při manipulaci překážela.
  • Dále je potřeba zvážit fakt, že korbička s různými průduchy, bude na léto asi lepší, než těsná vložná taška ve sportovní verzi.

Komu bych doporučila vložnou tašku do kočárku?

  • Určitě doporučuji maminkám, které chodí do 4. patra s miminkem.
  • Těm, kteří mají dobrý sportovní kočárek a korbička se k němu už nevyrábí nebo ani nevyráběla.
  • Majitelům aut s menším kufrem. Ti ocení složitelnost vložné tašky, protože některé korbičky jsou opravdu veliké.

Vložné tašky s univerzálním použitím do všech sportovních kočárků

1) Emitex –⁠ vložná taška OXFORD

Výrobce: Emitex – česká značka
Rozměry: Délka 80 cm × šířka 40 cm × výška 18 cm
Nosnost: 10 kg
Váha: 2 kg
Cena v době publikace článku je cca 2 000 Kč.

Hluboký kočárek s vložnou taškou.

Foto-zdroj.

Vložná taška Emitex je často doporučovaná v diskusích. Je to proto, že je největší univerzální vložnou taškou na českém trhu. Její rozměry si navíc díky stahovacím šňůrkám můžete upravit podle svého kočárku. Další předností je největší nosnost –⁠ do 10 kg. Pro srovnání: ostatní tašky mají nosnost 9 kg.

Určitě oceňuji i to, že po vyndání sololitové desky, jde celá taška vyprat v pračce. Na kočárek se upevňuje pomocí popruhu, který je u dna. Celý vrchní díl se dá sundat, což je pro letní měsíce ideální. Navíc po vyndání sololitové desky a odepnutí popruhů můžete tašku využít jako zimní fusak.

Emitex je česká značka a má na výběr ze tří barevných variant vložných tašek Oxford.

Výhody:

  • Délka tašky jde upravit
  • Vysoká nosnost
  • Popruh na upevnění
  • Lze použít jako zimní fusak

Nevýhody:

  • Žádné

2) Nikidom –⁠ vložná taška

Výrobce: Nikidom
Rozměry: Délka 63,8 cm x šířka 39,6 cm x výška 38,8 cm

Cena v době publikace článku je cca 1 790 Kč.

Hluboký kočárek s vložnou taškou.

Foto-zdroj.

Vložná taška do kočárku od firmy Nikidom má výhodu v tom, že díky klínu ve spodní části bude miminko ležet vždy rovně. Klín totiž vyrovnává sklon zádové části kočárku, který u některých kočárků zůstává, i když je sedadlo sklopené do lehu. Lze ho umístit z obou stran, a tak můžete tašku používat i protisměrně.

Má dvě nastavitelné polohy suchého zipu, kterým se upravuje šířka tašky. Díky popruhu a karabinám můžete tašku ukotvit ke kočárku. Po vyjmutí klínu a výztuh se dá prát v pračce.

Jediné, co mi na tašce vadí, je malý rozměr. S délkou 63,8 cm a šířkou 39,6 cm určitě nevydrží moc dlouho.

Výhody:

  • Šířka tašky jde upravit
  • Popruh a karabiny na upevnění
  • Klín pro rovnou ložnou plochu

Nevýhody:

  • Malý rozměr tašky

Vložná taška s použitím do sportovních kočárků, které jsou určeny výrobcem

To znamená, že vložná taška Hauck pasuje hlavně do kočárků Hauck, ale může pasovat i do jiných. Zde je nutno zkoumat kompatibilitu s rozměry a typem uchycení.


HAUCK –⁠ vložná taška 2v1

Výrobce: Hauck
Rozměry: 75×35×20 cm
Nosnost: 9 kg
Váha: 2 kg
Doporučená cena v době publikace článku je cca 1 800 Kč.

Hluboký kočárek s vložnou taškou.

Foto-zdroj.

Přenosná taška na miminko Hauck má dvojí využití –⁠ jako vložná taška nebo fusak. Ten vznikne odejmutím částí tašky (madla, hlavové části a boční části).

Taška se upíná pomocí klipsen na očka pro uchycení pásů na sedadle kočárku. Právě díky tomu, by měla být použitelná do většiny sportovních kočárků.

Je škoda, že šířka ani délka se u této tašky nedá upravit. Je potřeba tedy měřit.

Vložná taška Hauck se vyrábí ve dvou barevných variantách –⁠ tmavě modré a černé.

Výhody:

  • Klipsny na upevnění
  • Lze použít jako zimní fusak
  • Je lehká

Nevýhody:

  • Nejde upravit šířka ani délka

Co bych volila já?
Osobně bych volila korbičku. Z toho důvodu, že mám konstituci, řekněme, ne úplně křehkou, je pro mě 5kg korbička zvládnutelná, a navíc bydlím v prvním patře.

Pokud bych bydlela ve druhém patře a výš, tak bych volila vložnou tašku Emitex – Oxford. Je velká, lehká, pěkná, universální a cenově dostupná. Je to léty ozkoušená stálice, která se dá koupit i v top stavu na bazaru. 🙂

Máte s některými produkty zkušenost? Napište nám ji do komentářů a usnadněte výběr ostatním maminkám. Nebo máte v otázce vložné tašky jasno a potřebujete k ní sportovní kočárek? 🙂 Mrkněte k nám do Kočárkopedie a najděte svého favorita.

Přeji slunečné dny.

S láskou Anna. 🌷

Díky za článek, pravděpodobně toto budeme řešit, bydlíme ve 3. patře a na tašku Emitex se mrknu 👍

6. kvě 2022

Na první, dejme tomu 3 měsíce, je to fajn řešení, obzvlášť v chladných měsících, ale korbu nic nenahradí v momentu, kdy chce dítě jezdit na bříšku a koukat ven nebo když se začne víc rozvalovat (spát na boku, hrát si v kočárku s hrastícím řetězem rukama i nohama...).

7. kvě 2022

My měli kocarek Hartan, u kterého jsou 2 druhy vložné tašky. Měkká a pevna, u které v podstatě po vložení do kočárku neni poznat, že se nejedná o korbu...z obou tašek jdou následně udělat fusaky...byli jsme moc spokojeni...

8. kvě 2022

Taky jsme volili vložnou tašku. Sice bydlíme v RD, ale zase v takové lokalitě, že jsme hodně často jezdili autem.
Kočár s taškou lze složit i vyložit z auta v jednom kroku! Žádné sundat korbu (a položit ji kam? Na zem? Do sněhu?), složit podvozek, naložit podvozek a naložit korbu. Jen složit, naložit a jedu 😘

8. kvě 2022

Začni psát komentář...

Odešli