d.h.86
22. lis 2009

Že by konečně? 🙂

Vše začalo 20.října 2007.To jsme si s manželem začali poprvé psát.Krátila jsem si dlouhou chvíli na noční a našla si na seznamce svého vyvoleného.Skvěle jsme si rozumněli od samého začátku.První rande jsme si dali 26.října a 28.října jsme spolu začali chodit.
Hned jsme spolu začali plánovat společnou budoucnost a téměř během dvou měsíců jsme si začali zařizovat naše hnízdečko lásky.
Koncem února 2008 jsem vysadila antikoncepci.Nepočítali jsme,že by to mohlo jít tak rychle.V dubnu jsem zjistila,že jsu těhotná a svatba,kterou jsme planovali na srpen,se přesunula na 28.června 2008.Shodou náhod přesně 8měsíců od začátku našeho vztahu.
Jenže se stalo,co se stalo a my jsme museli koncem května dát mrňouska pryč,neobjevilo se srdíčko a hladina hcg začala klesat.Bylo to velmi bolestivé.Ale za měsíc,jsme měli svatbu a tak trochu byly jiné myšlenky.
Začli jsme se znovu snažit v srpnu 2008.Jenže plynul čas a miminko stále nikde.Vzhledem k mému přestěhování jsem změnila gynekologa a sním se domluvila,že by jsme počkali do května 2009.Jenžě stále nic a tak nám napsal žádanku do CARu Brno-Obilní trh.
Tak jsme jeli na první návštěvu do CARu.(Nikdy bych nevěřila,že se tam někdy ocitnu).Ještě následoval spermiogram v Repromedě v Brně.Manžel je v pořádku,alespoň něco uklidňujícího.
Tak začala řada vyšetřování,odběrů krve,různých injekcí.
První IVF jsem podstoupila v srpnu 2009.Celkem 6 vajíček,z toho zůstaly dvě,které se zavedly.(jedno mělo 6buněk a druhé 8 buněk).Bohužel-bez úspěchu.Byli jsme domluveni další měsíc na další cyklus.Jenže zákon schválnosti,dostala jsem akutní zánět močového měchýře,takže jsem brala antibiotika a ležela v nemocnici.
Druhý cykus IVF jsme tedy začli v říjnu 2009.Tentokrát jen 5 vajíček.Dvě se dostaly až do stádia morulek,ty se zavedli.Aniž by jsme ještě doufali,nevydrželi jsme a po týdnu od ET jsem dělala test.Zprvu se zdál sněhobílý,ale...byla tam.Druhá slabá čárka,která nám vehnala slzy štěstí do očí.
Měli jsme ohromnou radost.
Následovalo pár kontrol v CARu.Po špatném zápisu jedné z dr nám bylo druhým doktorem řečeno,že to vypadá špatně,že by mělo být vidět už srdíčko a že není.Následovaly 4 dlouhé dny stresu a pláčea pomalu smíření,že se opět nepodařilo.V pondělí,21.12.jsme jeli na ultrazvuk s tím,že si mě tam nechají a pujdu na revizi dělohy.Manžel čekal v čekárně a byl na zhroucení.Mezitím jsem já koukala v ordinaci na ultrazvuk našeho prďolky,kde se rýsovalo srdíčko.Nepopsatelná radost.Ještě byla jedna kotrnola za tyden,kde se srdíčko potvrdilo a dostali jsme první fotečku.
Bohužel ale ještě čekáme na výsledky z genetiky.Tak snad budou v pořádku.
V pátek-8.1. jdu na kontrolu ke svýmu dr,tak snad bude vše ok.Tak u dr bylo vše ok,další kontrola 5.2.Jinak si máme zařídit diabeologii a screening v Brně.Screening je objednaný na 21.1.Snad vše dopadně dobře.
Na diabetologii jsu objednaná 12.1.V noci z 11.na 12.1.jsem začala krvácet.Vyděsilo nás to,bylo to celkem silné.Hned ráno jsme jeli do Brna nakontrolu,jestli je vše ok.Pro případ nouze jsem si sbalila cestovku s věcma.Dia muselo být zrušeno.Na kontrole jsme celkem dlouho čekali.Byla tam milá paní dr.Udělalo se vyšetření i UZ.Miminko bylo v pořádku,odpovídali jsme 10+3tt a měřili jsme 3,31cm.Do tydne si mám vyřídit kontrolu u svěho dr.Tam jsme jeli hned ve čtvrtek,protože jsem ještě špinila.Udělal uz,mrnousek byl v pořádku,měřili jsme už 3,71cm.Dostali jsme prášky proti špinění.
V pátek 15.1.jsem si volala na výsledky z genetiky.Manžel je v pořádku,díky bohu.U mě se bohužel zjistilo,že jsu zdravá přenašečka cystické fibrozy.Díky manželovi mrnouskovi nic nehrozí.Další stres za náma.
KOnečně 21.1.-jedem na screening a uvidime mrnouska,i manžel.Dr celkem nepříjemný.Nic nám neřekl.Podle poslední MS jsme byli 12+0,ale podle uz 11+3.Řekl nám,že vše je ok,základní anatomie i pohybová aktivita je v normě.Ale něco je hraniční.Nedozvěděli jsme se co.Nejspíš prosvícení šíje.Chce nás vidět znovu za týden.
Další kontrola v Brně zítra,28.1.
Tak,hurááá,kontrola v brně dopadla dobře.Mrňouska jsme viděli a slyšeli jeho srdíčko,bylo to krásný,až jsem se mále dojetím rozbrečela,ach ty hormony.Projasnění šíje je 1,3mm-OK.
Nabídli nám odběr krve(1000kč),ale je jistější než v 16.tt a vyloučil by odběr plodové vody.O vysledek si máme volat ve středu.Akorát jsme si zapomněli říct o fotečku.Zkusím v pátek u svého dr.Další kontrola v Brně až 25.3.
Tak zítra se dozvíme výsledky vyšetření PAPP.tak snad bude vše ok.Genetika byla ok a uz taky,tak snad to bude v pořádku.
Jinak si 4x denně musím kontrolovat cukr a vysadila jsem sladký,chjo,ale pro naše miminko udělám vše.
Takže výsledky krve na PAPP jsou negativní,takže v pořádku.Pujdu ted 19.2.ke svýmu dr na krev,budem 16.tt,pak 15.3.do Brna na Uz srdce plodu a 25.3.na 2.screening.
19.2. nabrány na gyndě odběry v 16.tt-výsledky už vím.vše je v pořádku,akorát se bude hlídat moje krevní skupina.Další kontrola 19.3.Na dia kontrola zatim ok,už se nemusí kontrolovat cukr 4x denně-další kontrola 8.3. A na 5.3. mám objednanou zubařku.
Tak zubařka nám dopadla dobře,zbytečně se maminka stresovala.Máme do konce těhu přijít ještě jednou a zuby čistit mezizubní nití.
Další kontrola na diabetologii dopadla dobře,dr nás pochválila,že se zatim držíme.Další kontrola ještě 29.3.
Jinak těch kontrol asi máme málo v březnu(6),tak jsme si 10.3. jeli pro změnu zase do Brna.Odpoeldne jsme trochu zašpinila a bolel mě podbřišek.Dr nás vyšetřila a vše je v pořádku.Akorát nad čípkem je malá trhlinka,od tud asi to špinění(asi od zavádění čípků).Jinak je vše jak má být,děloha,čípek,miminko.Vážíme 215gr,byli jsme včera 19+0,ale odpovídáme 18+0,ale nám to nevadí,určitě to doženem.Paní dr o mě prohlásila,že jsu živel,ukázala ammince srdíčko,oči a močový měchýř.A to nejduležitější-není to se 100%jistotou,ale vypadáme na HOLČIČKU.Akorát u toho nebyl manžílek,ale to prý nevadí,hlavně,že jsme obě v pořádku.
15.3.jsme jeli na kardiologii,kde nás dr nepotěšil.Máme srdeční vadu a dr se nás ptal,jestli chceme pokračovat nebo těhu přerušit.Samozřejmě pokračujem.Další kontrola 25.3.Před tím ještě velký uz kde ná dr řekl,že to nevypadá na genetickou poruchu,že by se to už někde projevilo,ale pro případ nás poslal 26.3. ma plodovku.Samozřejmě na kardiu se vada potvrdila.Vysledky z plodvoky budou nejspíš 9.4.-to budou nervíky.
Ale na uz jsme viděli vše co máme mít,jsme zdravýakorát o týden mín,ale to už od začátku.Navíc jsme viděli něco s čím jsme nepočítali-pindíka.Takže Nelinka nebude,ale to nám nevadí,hlavně aby jsme byli oba v pořádku-my i náš malý CHLAPEČEK.
Takže kontrola 25.3. na kardiologii dopadla jak jsme slyšeli před týdnem.Vada tam je,ale záleží jen na nás,jak se rozhodnem.Samozřejmě pokračujeme,ani jednoho by nás nenapadlo na chvíli zapochybovat,je to naše miminko a to nám nikdo vzít nemuže.Je jasné,že je tam hodně rizik,ale prostě nezkusit to a nedát mrnouskovi šanci na život bych si asi vyčítala.
Ještě jsme se vrátili na Obilní trh,kde jsme po domluvě s dr se domluvili na odběru plodové vody,hned druhý den.Bojím,bojím,z vykonu,výysledku a toho malého rizika.Ale prostě chceme mít jistotu a vědět,že děláme maximu.
Odběr dopadl na mé obavy super,vubec jsem necítila nějakou bolest,ani po odběru,ještě jsem dostala injekci do zaďoura,ta bolela mnohem víc.
Za 14dní budou výsledky.Tak jen čekat,chjo.
7.4.jsem nevydržela a volala,zatim nic,ale dr moc příjemná.Tak jsem měla volat ve čtvrtek,zatim je jen část výsledků-chromozomálně je prcek ok,takže není ani Downuv sy,který je v rodině,paráda.Ale pro nás to nejduležitější bude až v pátek.KOnečně pátek,bojím,bojím,dr po 11hodině volá.SYNDROM SE NEPROKÁZAL.Paráda,to je ta nejkrásnější věta,kterou jsem kdy slyšela.A řekla nám na 100%pohlaví,čekáme CHLAPEČKA.Odložila jsem poradnu,takže pujdu příští týden,bude toho zase víc-diabetologie a oční,ale to nevadí,zfouknu to během jednoho dne.Ted budeme pokračovta s malým dál ke konci,doufám,že už nás nis špatného nečeká a že mrnousek po porodu zabojuje.
Takže další kontrola na dia je v pořádku,zatim se držíme,příště zase za 14 dní plus vysledek z očního a nechat si natočit ekg.Takže ted v pátek poradna a na chíli zase pokoj,snad.
Poradna v pátek-vše ok.Dr se do příště bude snažit zařídit kontrolu v Praze.JInak se přiklání k císařeskému řezu.JInak čípek je ok,dřív než 34.tt by malej neměl chtít ven,tak si to snad nerozmyslí a bude u mě co nejdýl.Jinak od začátku těhu 2kg nahoře.Nástup na mateřskou 24.6.Před tím si vyberu starou a část nové dovolené.
6.5. jsme jeli opět na kontrolu na kradiologii,malej je o týden pozadu,ale to už je od začátku těhotenství.JInak vada tam je ta,o které víme.Ale pan dr nás celkem překvapil,že nám řekl,že se ze začátku dá koordinovat práškama.Takže budu rodti normálně,v Brně,nejspíš na Obilním Trhu.Tam to známe,tak to bude ok.Hlavně,že malej nebude muset na operaci hned a časem se uvidí.Prý se čeká,podle plic a čeká se co a jak léky.Tak to vypadá,že by to nemuselo být tak horké,jak to vypadlo minule.Panu dr jsme řekli,že jsme byli na odběru plodovky a že je vše ok.Dal nám nějaký odkaz na internetové stránky,kde si o vadě máme přečíst.Další kontrola nás čeká až budem přichystaný na porod v Brně,takže ted snad bude chvilku klídek.Sice vada tam je,ale jsme o něco klidnější.
14.5.poradna-od začátku těhu 4kg nahoře,kontrola čípku,poslouchání ozev a měření pánve.JInak mrnousek bude po porodu sám,až mě propustí,tak se budu dál ptát na Fakultní dětské,chjo,to mi bude mooooc smutno.
Červen-navrch plus 5kg,kontrola malého,v pořádku.Čípek taky ok.
18.6.-kontrola,stále 5kg navrch,bílkovina v moči,chjo,dobrat čípky a znovu poslat.Dostali jsme číslo na rizikovou poradnu do Brna,zavoolat a objednat se.
24.6.-první den mateřské dovolené.V Brně nám bylo zděleno,že nás chtějí až od 37.tt-takže 15.7.jedeme.Objednána tedy opět k mému dr na 2.7.na kontrolu a výsledky moči-ok.
Dnes začínáme 35.tt,miláček mi dává pěkně znát,že je u mě v bříšku.Moje mamka nám dnes oznámila,že se bude koat obídek v červenci k oslavě jejich 25.výročí svatby.Plánovala na 25.7.,ale překecala jsem ji,at to posune o týden do předu,radši 🙂
Takže ve stručnosti-29.7. jsme jeli na kontrolu do porodnice a čekala nás kontrola na kardiologii.Porod byl plánován na 30.7.-manžel chtěl kvuli volnemu vikendu,aby mohl být s náma.Jenže kontrola nedopadla zrovna nejlíp,dr se něco nezdálo na uz tak měla konzultaci s jiným dr a ten řekl,že tam není téměř žádná plodová voda a že placenta špatně pracuje,hned jsme jeli na kardio a hne dzpátky a nástup k hospitalizaci.Znovu se natočil monitor ,který byl už lepší a tak zkusili infuzi s oxytocinem,jak to malý zvláde.Vypadalo to,že to bude ok,když najednou čísla na monitoru začali klesat až jsme srdíčko neslyšeli.Mysleli jsme s manželem,že se zblázníme.takovej strach.Okamžitě mi dali podepsat souhlas na císařský řez a k narkoze.A jelo se.Bylo to v celkové narkoze.Malý se narodil ve 14:30 a hned ho odvezli do Černých polí.Měl 2050gramu a 43cm.
Já jsem byla 3dny na Aru a pak mě dali na standar,kde jsem dr ukecala 4.den.aby mě pustili,že už to tam nevydržím.Naštěst jo a tak jsem včera malýho konečně viděla.Je moc krásnej,malinkej.Dnes ráno jsem si volala na nějaké informace a má už 2090gramu a dnes mu konečně vezu svoje mlíčko.Tak snad to brzo doženem,aby jsme mohli být spolu doma.
Vada srdíčka tam je,ale není akutní řešení nutné,což jsu ráda.Prý když se jednou opravdu moooc vztekal,tak trochu zmodral kolem pusinky,ale to mi vše sestřičky ukáží až tam budu s ním moc být,aby jsme věděli,co dělat.
Co mě troch mrzí,že mu našli rozštěp měkkého patra,ale to je prý banalita,zatim to ničemu nevadí.Tak jen doufám,že u nic víc nenajdou,už toho má dost,chudáček náš malej,ale je to velký malý bojovník.Od začátku vše zvládá bez pomoci nějakých dyýchacích příštroju,sestřičky si ho moc chválí.
Jen se ještě došetří krev,trochu nám klesli nějaké ionty a krevní destičky,to je asi skrz odlišný rh faktor.ale to si myslím,že je to poslední.to se dá vše spravit.Hlavní je,že je tu s námi a je relativně v pořádku.Je to naše zlatíčko.
Od pondělí,16.8. jsme konečně všichno spolu doma.Pustili nás domu se sondou na papání,Mamka musela podespat papír,že doma bude sondovat na vlastní riziko.To nevadí,mamka to vyzkoušela a šlo to.Ještě že jsu zdravotní sestra.
První kontrola u dr byla hned v uterý,ne u naší paní dr,ale u zastupce.To nám nevadí.Dostali jsme plno letáčků a vážili jsme,měli jsme 2420gramu,což je pěkný,jdeme pěkně nahoru s váhou.Bereme prášky ve středu,pátek a neděli,moc nám nchutnají,ale musí to být.
25.8. jedem do brna na kntrolu za panem dr.Navrátilem a 1.9.jedeme na výlet do Motole.tak uvidime,o nám řeknou tam.Ale malý je ok,nemodrácož jsu ráda a světe div, se,v uterýsi vytáhl sondu a tak jsme to zkusili bez ní a papá,když vypije jen 50,mamka dá zbytek stříkačkou.Dokonce se nám podařilo dvakrát za sebou vypít 70ml,tak jsme šikovný.

d.h.86
autor

děkuji všem
pevně doufáme,že bříško poroste a fotek přibude

30. bře 2010
d.h.86
autor

Terry,to je vážně pupek,děs,ale zatim jen 2kg nahoře,tam byl solidní základ už předem 🙂

22. dub 2010
d.h.86
autor

děkuji elisko

19. kvě 2010

držím Vám třem palečky

17. čer 2010
d.h.86
autor

maudn,moc děkujem,bude to ještě asi těžké

17. čer 2010

Chjo, to je přesně to, o čem jsem mluvila, raději já, než mimi:o( O co přesně jde a jaká je prognóza? Doufám, že nevadí, že se ptám...

26. črc 2010

d.h86 Přeji at to všechno dobře dopadne,představa že už bych ted taky rodila kdyby se to na poprve povedlo.Hodně štěstí

28. črc 2010
d.h.86
autor

@nana.76 děkuji moc a neboj,povede se to,jednou určitě,taky nám to nevyšlo na první pokus,hold si s náma příroda zahrává

28. črc 2010

nam už se to povedlo jen trošku později

28. črc 2010
d.h.86
autor

@nana.76 ajo vlastně,no tak to se nedá nic dělat,si chvilku počkáš a bdueš mít prcka taky u sebe,hlavně,aby byl zdravej

28. črc 2010

Tak se holka drž at je vše v pořadku a brzy dej vědět jak to všechno dopadlo

28. črc 2010
d.h.86
autor

@nana.76 jj,děkujem,snad jo,zítra jedem na kontrolu do porodnice a na kradiologii,tak mám trochu strach

28. črc 2010

Bude to dobry musíš věřit

28. črc 2010
Komentář byl odstraněný

Ahoj @d.h.86 a ostatní snažilky, maminky, těhulky 🙂

mohu Vás poprosit o vložení vlastní zkušenosti s Cystickou fibrózou do naší Wiki knihovničky, kterou si tady s maminkami tvoříme?

Stačí svůj příběh, radu, zkušenost napsat do https://www.modrykonik.cz/cysticka-fibroza/ a pomoci tak všem ostatním maminkám, snažilkám a těhulkám, které si právě prochází tímto obdobím buď u sebe a nebo se svými ratolestmi a na MK hledají v různých směrech radu, zkušenosti a hlavně Vaše příběhy, které jim velmi pomohou.

Článek můžete i doplnit, není v něm určitě ještě všechno a je zatím obecný...
Čeká na takové lidičky, jako jste Vy, protože ho může rozšířit a obohatit o cenné informace.

Děkuji Vám, že pomáháte a přeji Vám hezký den! 🙂
Janča

PS: Přispět a nebo napsat nový článek do Wiki může úplně každý. Knihovnička je otevřená všem, kdykoli! A pokud toto není téma, do kterého chcete přispět, můžete si vybrat z mnoha dalších: https://www.modrykonik.cz/wiki/all

16. pro 2013