Dýňové ovesné vločky přes noc

Snažím se zase začít jíst zdravěji a k tomu mi vždycky nejvíc pomáhá chystat si jídla, která jsou rychlá a chutnají mi. Dneska Vám sdílím recept na ovesné vločky přes noc, ale s přidáním dýňového pyré, protože podzim a chia semínek, protože vláknina 🙂
Když vynecháte dýňového pyré a jogurt, zůstane Vám klasický recept, který si můžete připravit pokaždé jinak. Přidáním čokolády, ovoce, oříškového másla, atd.
Suroviny na 2 porce na vločky přes noc:
- 80 g ovesných vloček(použijte větší, ne minutové, apod.)
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžička pumpkin spice koření
- špetka soli
- 90 g jogurtu podle Vás
- 60 g dýňového pyré
- 2 lžíce javor. sirupu
- 170 ml mandlového mléka bez cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu(volitelné)
Postup je jednoduchý:
smíchejte všechny suroviny ve větší míse, zakryjte a nechte cca 15 minut odstát. Po té znovu promíchejte-chia semínka se usadí na dně-zakryjte a uložte do lednice. Můžete také rovnou rozdělit na dvě porce a nachystat si na ráno snídani do skleničky.

A co se týče topingů na ovesné vločky přes noc nebo chia puding, je jich tolik! Sepsala jsem Vám svoje favority 🙂
- Bílý jogurt (nebo v mém případě kokosový, alpro, apod.);
- Koření pumpkin spice nebo skořice;
- Oříšky jako pekanové, vlašské;
- Konopná semínka
- Lněné semínko
- Oříškové máslo jako kešu, arašídové, mandlové;
- Čokoládové boby a samozřejmě kousky čokolády 🙂
Doporučujeme
Začni psát komentář...

