denikzaslouzilemamy
    6. říj 2024    Čtené 222x

    Dýňové ovesné vločky přes noc

    Snažím se zase začít jíst zdravěji a k tomu mi vždycky nejvíc pomáhá chystat si jídla, která jsou rychlá a chutnají mi. Dneska Vám sdílím recept na ovesné vločky přes noc, ale s přidáním dýňového pyré, protože podzim a chia semínek, protože vláknina 🙂

    Když vynecháte dýňového pyré a jogurt, zůstane Vám klasický recept, který si můžete připravit pokaždé jinak. Přidáním čokolády, ovoce, oříškového másla, atd.

    Suroviny na 2 porce na vločky přes noc:

    • 80 g ovesných vloček(použijte větší, ne minutové, apod.)
    • 1 lžíce chia semínek
    • 1 lžička pumpkin spice koření
    • špetka soli
    • 90 g jogurtu podle Vás
    • 60 g dýňového pyré
    • 2 lžíce javor. sirupu
    • 170 ml mandlového mléka bez cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu(volitelné)

    Postup je jednoduchý:

    smíchejte všechny suroviny ve větší míse, zakryjte a nechte cca 15 minut odstát. Po té znovu promíchejte-chia semínka se usadí na dně-zakryjte a uložte do lednice. Můžete také rovnou rozdělit na dvě porce a nachystat si na ráno snídani do skleničky.

    A co se týče topingů na ovesné vločky přes noc nebo chia puding, je jich tolik! Sepsala jsem Vám svoje favority 🙂

    1. Bílý jogurt (nebo v mém případě kokosový, alpro, apod.);
    2. Koření pumpkin spice nebo skořice;
    3. Oříšky jako pekanové, vlašské;
    4. Konopná semínka
    5. Lněné semínko
    6. Oříškové máslo jako kešu, arašídové, mandlové;
    7. Čokoládové boby a samozřejmě kousky čokolády 🙂
    lullaby87
    16. dub 2017    Čtené 1395x

    VAFLE ZE SLADKÝCH BRAMBOR

    Miluji sladké snídaně. Nejraději dělám lívance, akorát ne vždy se mi chce přes půl hodiny čekat, než mi nakyne těsto 🙂 Lepší variantou jsou občas vafle, u kterých nemusím moc dávat pozor, aby se mi na pánvi nerozteklo těsto, případně abych je správně otočila a nezmuchlala (ano, i to se mi stalo). Vafle jednoduše zavřu ve vaflovači a čekám, až se udělají 😀 

    Objevila jsem tento zdravý recept a musím říct, že je skutečně moc chutný. Mým měřítkem již nějakou dobu nejsou mé preference, nýbrž reakce obou dětí. A naštěstí tyto měly úspěch!

    Ingredience

    • 1½ střední batáty (cca 380g, nakrájená a předvařená)
    • 1 hrnek ovesných vloček
    • 1 PL kypřícího prášku do pečiva
    • 1 ČL skořice
    • 2 PL třtinového cukru
    • 1 vajíčko
    • ¾ hrnku mandlového mléka
    • 1 PL kokosového oleje
    • 1 PL vanilkového extraktu

    Ozdoba:

    • ¼ hrnku borůvek
    • 1 PL arašídového nebo mandlového másla
    • 1 ČL javorového sirupu nebo medu

    Postup

    1. Uvařte batáty.
    2. Zpracujete suché suroviny - vločky, prášek do pečiva, skořici, cukr- nejlépe ve food procesoru nebo mixéru. Vysypte do mísy.
    3. Zpracujete mokré suroviny - batáty, vajíčko, olej, mléko a vanilku - nejlépe ve food procesoru nebo mixéru. 
    4. Přelijte mokré ingredience do mísy se suchými a míchejte  dokud se nespojí.
    5. Dejte do vaflovače lžičku oleje, a směs (pokud chcete mít malé vafle, stačí dát trochu těsta doprostřed).
    6. Obložte si vafle borůvkami, máslem a zakápněte sirupem 🙂

    www.recipefor30s.cz

    https://www.facebook.com/recipefor30s/

    https://www.instagram.com/recipefor30s