Výsledky vyhledávání pro slovo #zdravasnidane

avatar
denikzaslouzilemamy
6. říj 2024    Čtené 236x

Dýňové ovesné vločky přes noc

Snažím se zase začít jíst zdravěji a k tomu mi vždycky nejvíc pomáhá chystat si jídla, která jsou rychlá a chutnají mi. Dneska Vám sdílím recept na ovesné vločky přes noc, ale s přidáním dýňového pyré, protože podzim a chia semínek, protože vláknina 🙂

Když vynecháte dýňového pyré a jogurt, zůstane Vám klasický recept, který si můžete připravit pokaždé jinak. Přidáním čokolády, ovoce, oříškového másla, atd.

Suroviny na 2 porce na vločky přes noc:

  • 80 g ovesných vloček(použijte větší, ne minutové, apod.)
  • 1 lžíce chia semínek
  • 1 lžička pumpkin spice koření
  • špetka soli
  • 90 g jogurtu podle Vás
  • 60 g dýňového pyré
  • 2 lžíce javor. sirupu
  • 170 ml mandlového mléka bez cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu(volitelné)

Postup je jednoduchý:

smíchejte všechny suroviny ve větší míse, zakryjte a nechte cca 15 minut odstát. Po té znovu promíchejte-chia semínka se usadí na dně-zakryjte a uložte do lednice. Můžete také rovnou rozdělit na dvě porce a nachystat si na ráno snídani do skleničky.

avatar
lullaby87
16. dub 2017    Čtené 1395x

VAFLE ZE SLADKÝCH BRAMBOR

Miluji sladké snídaně. Nejraději dělám lívance, akorát ne vždy se mi chce přes půl hodiny čekat, než mi nakyne těsto 🙂 Lepší variantou jsou občas vafle, u kterých nemusím moc dávat pozor, aby se mi na pánvi nerozteklo těsto, případně abych je správně otočila a nezmuchlala (ano, i to se mi stalo). Vafle jednoduše zavřu ve vaflovači a čekám, až se udělají 😀 

Objevila jsem tento zdravý recept a musím říct, že je skutečně moc chutný. Mým měřítkem již nějakou dobu nejsou mé preference, nýbrž reakce obou dětí. A naštěstí tyto měly úspěch!

Ingredience

  • 1½ střední batáty (cca 380g, nakrájená a předvařená)
  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1 PL kypřícího prášku do pečiva
  • 1 ČL skořice
  • 2 PL třtinového cukru
  • 1 vajíčko
  • ¾ hrnku mandlového mléka
  • 1 PL kokosového oleje
  • 1 PL vanilkového extraktu

Ozdoba:

  • ¼ hrnku borůvek
  • 1 PL arašídového nebo mandlového másla
  • 1 ČL javorového sirupu nebo medu
Strana