denikzaslouzilemamy
    6. říj 2024    Čtené 222x

    Dýňové ovesné vločky přes noc

    Snažím se zase začít jíst zdravěji a k tomu mi vždycky nejvíc pomáhá chystat si jídla, která jsou rychlá a chutnají mi. Dneska Vám sdílím recept na ovesné vločky přes noc, ale s přidáním dýňového pyré, protože podzim a chia semínek, protože vláknina 🙂

    Když vynecháte dýňového pyré a jogurt, zůstane Vám klasický recept, který si můžete připravit pokaždé jinak. Přidáním čokolády, ovoce, oříškového másla, atd.

    Suroviny na 2 porce na vločky přes noc:

    • 80 g ovesných vloček(použijte větší, ne minutové, apod.)
    • 1 lžíce chia semínek
    • 1 lžička pumpkin spice koření
    • špetka soli
    • 90 g jogurtu podle Vás
    • 60 g dýňového pyré
    • 2 lžíce javor. sirupu
    • 170 ml mandlového mléka bez cukru
    • 1 lžička vanilkového extraktu(volitelné)

    Postup je jednoduchý:

    smíchejte všechny suroviny ve větší míse, zakryjte a nechte cca 15 minut odstát. Po té znovu promíchejte-chia semínka se usadí na dně-zakryjte a uložte do lednice. Můžete také rovnou rozdělit na dvě porce a nachystat si na ráno snídani do skleničky.

    A co se týče topingů na ovesné vločky přes noc nebo chia puding, je jich tolik! Sepsala jsem Vám svoje favority 🙂

    1. Bílý jogurt (nebo v mém případě kokosový, alpro, apod.);
    2. Koření pumpkin spice nebo skořice;
    3. Oříšky jako pekanové, vlašské;
    4. Konopná semínka
    5. Lněné semínko
    6. Oříškové máslo jako kešu, arašídové, mandlové;
    7. Čokoládové boby a samozřejmě kousky čokolády 🙂
    denikzaslouzilemamy
    8. pro 2021    Čtené 436x

    Vánoční pečení: Vanilkové sušenky

    Zdravím Vás všechny, milovníky sladkého 🙂

    S blížícími se Vánoci častěji sahám po něčem sladkém, máte to taky tak? To zase bude leden ve znamení cvičení, motivací a chroupání mrkve 😀
    Ale nepředbíhejme, leden je ještě daleko, za to Vánoce jsou už skoro za rohem!
    K Vánocům patří samozřejmě i něco dobrého a pokud chcete zkusit i něco jiného, než klasické cukroví, tyhle vanilkové sušenky jsou to pravé.
    Jsou krásně měkké a vláčné a vydrží Vám při pokojové teplotě až deset dní.
    Ale garantuju Vám, že je stejně sníte dřív. Buď Vy a nebo manžel, který se v noci tajně vkrádá do kuchyně 😀

    Suroviny na cca 36 kousků:

    • 1 hrnek změklého másla (cca 227 g) 
    • 1 hrnek hnědého cukru nebo jiného cukru (200 g)
    • 1/2 hrnku klasického cukru  (100 g)
    • 2 velká vejce 
    • 2 lžičky vanilkového extraktu (10 g-prodává například DM)
    • 3/4 lžičky soli (4 g)
    • 1/4 lžičky prášku do pečiva (1 g)
    •  4 hrnky mouky, já používám špaldovou (490-560 g)

    Postup:

    1. Předehřejte si troubu na 180° a plech vyložte pečícím papírem.
    2. Smíchejte máslo s oběma druhy cukru do jemné konzistence (ideálně v robotu a nebo vidličkou).
    3. Přidejte vejce, vanilkový extrakt a důkladně promíchejte.
    4. Přisypte sůl, prášek do pečiva a opět promíchejte.
    5. Zbývá mouka. Postupně přisypávejte mouku a promíchávejte tak, aby se Vám nevytvořily žádné hrudky. Díky postupnému přidávání si navíc ohlídáte perfektně konzistenci těsta, které by se nemělo lepit k míse.
      *Pokud chcete péct sušenky až druhý den, přidejte jen 3 a půl hrnku mouky a nechte odpočívat v lednici. Před pečením těsto vyndejte a nechte při pokojové teplotě cca půl hodiny a pak do směsi domíchejte zbylou půlku hrnku mouky.
    6. Rozválejte  0,5 cm silné těsto a pečte po dobu 10-12 minut při teplotě
      180 °.

    Sušenky jsou křehké a voní po vanilce. Můžete je polít čokoládou a ozdobit třeba oříšky nebo kokosem, to už nechám na Vás.

    Pokud se Vám recept líbí a nebo sušenky budete péct, označte mě u příspěvku, ať si můžu Vaše výtvory prohlédnout. Už teď se na ně těším!

    Tak příjemné pečení a dobrou chuť!

    S láskou,

    Monika

    #vánočnípečení #pečení #vánoce2021 #cukroví #vkuchyni

    denikzaslouzilemamy
    4. lis 2021    Čtené 414x

    Zeleninová polévka s fazolemi a bramborami

    Krásný den milé maminky,
    Dnes Vám přináším recept na jednoduchou, ale výbornou polévku.
    Zvláště v těchto chladných dnech zahřeje a při těch všech povinnostech večer všechny oceníme rychlou večeři.

    Na polévkách mám ráda ještě jednu věc. Můžu je udělat klidně den dopředu, když vím, že další den je trošku náročnější. Jako třeba včera, kdy mě čekal nákup zimních bot pro všechny dcery. Byla jsem opravdu ráda, když jsme dorazily domů a já měla polévku už nachystanou. K ní jsme si daly žitný chlebík s máslem a rychlá, přesto sytá večeře byla na světě.

    Na polévku budete potřebovat:

    • Kousek celeru
    • Cibuli
    • Olej a máslo(máslo dodá polévce krémovou chuť a úžasnou vůni)
    • 2-3 mrkve
    • Polévkovou zeleninu(použila jsem trochu mražené, polévku příjemně zahustí)
    • Zeleninový bujón
    • 4 brambory
    • Konzervu bílých fazolí
    • Petrželku, libeček

    Postup je jednoduchý:

    • Ve větším hrnci s trochou oleje, orestujte cibuli, celer, mrkev a nakrájené brambory
    • Osolte a opepřete a chvíli restujte, po té přidejte kousek másla
    • Směs zeleniny zalijte vodou se zeleninovým bujónem
    • Přijdete fazole(nejdříve z nich slijte vodu a propláchněte je
    • Polévku vařte na mírném plameni cca 20 minut, dokud nebudou brambory změklé, ale ne příliš, po té přidejte bylinky a trochu mražené, polévkové zeleniny a vařte ještě tak 10 minut, aby byla zelenina krásně měkká
    • Podávejte s chlebem nebo jen tak a posypejte čerstvou petrželkou
    • Pokud máte rádi chilli, tak trocha chilli flakes polévku na talíři obzvláštní 🙂

    Pokud se Vám recept líbí a polévku uvaříte, budu moc ráda, když mi napíšete, jak Vám chutnala a přidáte i tip na své oblíbené jídlo 🙂 

    Všechny recepty, stejně jako Dopisy #mojemilovanaholcicko, #madrahapritelkyne a mnoho jiného, najdete u mě na blogu

    www.classyandpetite.cz

    Krásné čtvrteční dopoledne🧡
    Nevím, jak Vy, ale já s příchodem podzimu mám větší chuť na pečení a na sladké. A taky školní rána jsou trochu klidnější, když je snídaně už na stole.🙂
    Dneska mám pro Vás recept na dýňový chleba. K jeho upečení budete potřebovat dýňové pyré. Je jednoduché na přípravu. V dalším slidu jsem pro Vás sepsala na něj postup. 🧡Můžete zakoupit i hotové pyré.🧡

    🍞Dýňový chleba
    1.5 hrnku ovesných vloček(můžete je krátce pomlít v mixéru)
    1 hrnek dýňového pyré
    1/2 hrnku hnědého cukru
    2 vejce
    1/4 hrnku kokosového oleje
    1 lžíce dýňového koření (doporučuji Koření od Antonína)
    1 lžička prášku do pečiva
    .

    🥄Na polevu:
    1 1/2 hrnku moučkového cukru
    1 lžíce citronové štávy(pokud máte rádi, můžete i vynechat)
    2 lžíce mléka dle Vaší volby(já používám mandlové)
    1 lžíce javorového sirupu

    🥣Postup už je jednoduchý:
    Předhřejte si troubu na 180C a formu na chlebíček vystelte pečícím papírem.
    Všechny suroviny smíchejte v míse a dejte do formy.
    Pečte cca 45 minut. Během pečení kontrolujte, víme, že každá trouba peče jinak.
    Nechte úplně vychladnout a až poté, polijte polevou.
    Můžete dát na hodinku do ledničky, aby poleva trochu ztuhla.

    Dejte mi vědět, jestli Vám recept chutná a jestli jste ho zkusili. Pochlubte se Vašimi výtvory a přidejte #krayrecept abychom je viděli i my.🧡
    A nebo nám napište do komentářů Váš oblíbený recept na dýňový chleba, jestli ho tedy pečete 🙂

    .

    #podzimnipeceni#mamanaplnyuvazek#mamanamaterske#dnesjim#zdraverecepty#bloggersre#blogerkyczsk#dynovychlebicek #mamavdomacnosti#maminka#maminky#momblogger#pumpkinbreadrecipe#slowlife #simpleandstill #slowandsimpledays #vkuchyni #myeverydaymagic#minimalistm

    (3 fotky)