Když jsem poprvé uviděla tu fotku, nastartoval se mi klasický ženský program "kritizuju se za to, jak vypadám". Jejda já mám fakt velké bříško, a co ta nalitá prsa, která by okamžitě začla stříkat mateřské mléko, kdybych neměla v podprsence podušky, které na té fotce samozřejmě taky bijou do očí, takové faux pas.
    Kdybych tu fotku viděla před pár lety, hanbou bych se propadala do země a doslova s malou dušičkou bych doufala, že mě na ní moc lidí neuvidí.
    No pár let uběhlo a já si něco odžila a díky tomu si fotku klidně sdílím sama a hanbou se vážně nepropadám.
    Víte, já porodila před 6 měsíci miminko, které plně kojím. Nejsem ten typ ženy, který v těhotenství přibere pár kilo, já si doslova "vyžeru" dvacet kilo, aniž bych se za to nějak extra zasloužila. Prostě mé tělo si dělá zásobičku, ze které po porodu 2 roky čerpá. Něco o tom vím, už jsem to 4x zažila. Je to pokaždé stejné.
    Takže k věci, ten program jsem zresetovala. Koukla se na tu fotku znovu a uviděla ženu, která je šťastná.
    Uviděla jsem ženu, která se baví s jinýma ženama uvolněně a s radostí a dělá, co ji baví, totiž sdílí své poznatky ze života, které navíc fungují byť nejsou vědecky ověřené.
    A přijala jsem fakt, že jsem spokojená ve své roli a v mém břiše sídlí moudrost mého ženského těla. Mé prsy jsou nalité láskou a já jsem za to vděčná.
    To ale neznamená, že chci těch 5 až 10kilo navíc s sebou tahat napořád. Jen svému tělu dopřávám čas a nikam ho netlačím, nevyčítám si to! Trpělivost je něco, co se v životě nutně potřebuju naučit, a tak se učím. Bylo by naivní myslet si, že jím tuny čokolády nebo se na noc přejídám, to nedělám. Ale také nedržím žádné diety.
    Kdybyste chtěly znát můj recept, jak to, že jsem spokojená, ačkoliv si úplně objektivně uvědomuju, že do ideálu ženské fyzické krásy mám daleko, nenapíšu vám postup, ale poradím vám techniku, která vás může nahodit zpět sama k sobě a umožní vám popřemýšlet o svých životních prioritách a celkově o svém životě. Zkuste si několikrát do měsíce věnovat pozornost a udělat si ženskou bylinnou napářku. Uvidíte samy, jak je to fajn vystoupit z běžné rutiny a zavřít se jen sama do sebe s veškerou péčí, kterou potřebujete. A přitom nemusíte odcházet z domu nebo shánět hlídání. Chce to jen ochotu a trochu času, až všichni doma usnou. A při ní jen otevřenou mysl a myšlenky nechat plynout a nikam je nesměřovat, však uvidíte samy...
    O tom co a jak se dočtete zde http://www.sebevedomarodina.cz/zenska-bylinna-n...