Už vidím, jak někdo řekne “A z toho se jako chlap nají!? Vzdyť je to jen zelenina. Pořádný chlap potřebuje kus žvance!” No jo, to jsem si taky myslela, ale je to už nějaký ten pátek, co se Martin rozhodl z etických důvodů nejíst maso a já ho rok poté následovala a zjistila, že vegetariánská strava nás nijak neomezuje. Teda omezuje nás v restauracích, ve kterých nám většinou nabídnou smažák, kterého už máme pokrk. To by se fakt mohlo změnit a kuchaři by se mohli více zamyslet.

    Zvládla jsem nejíst maso a kojit. Zvládla jsem být i jako vegetarián těhotná a zase kojit.
    Denně vařím oběd pro všechny a denně jíme pestřeji než předtím, kdy maso bylo hlavní chod a jen jsem obměňovala přílohy. Jó to bylo tehdy jednoduché.

    Díky bezmasé kuchyni jsem přišla na potraviny, které jsem kdysi ignorovala. Jíme dnes zdravěji. A žít s pocitem, že nepodporujete svým životem smrt jiné bytosti je přidaná hodnota, se kterou je vám tak nějak lehčeji.

    Na fotce je grilovaná zelenina s brusinkama a černýma olivama, opečenou bagetou. A jako správný chlap to v tom hicu spláchl pivem, aby pak mohl vylézt na střechu a opravit ji, aniž by měl v žaludku balvan. 👩🏼‍🍳🥗🔨🏠