escapelle
17. kvě 2020
1889 

Druhý měsíc v Covid house

Začalo to před dvěma měsíci v neděli. Dnes, v neděli to skončilo.

Poslední pacient (který byl přijat ve velmi vážném stavu, na mimotelnim oběhu, jen se o tom už nikde nemluvilo) byl přeložen.

Remdesiviru máme plnou lednici, už ho není komu dávat.

Už jsme si docela zvykli. Tak,jak byly první dva, tři týdny extrémně náročné, poslední dny už jsme byli schopní fungovat tak nějak úplně normálně.

Jsem ráda, že jsme to zvládli tak dobře.

Že uzdravených pacientů je víc než zemřelých.

A je konec.

Uklidit, vyplynovat a ve středu se naše životy vrátí do normálu.

Zase se u nás někdo uzdraví, někdo zemře. Někdo bude mrhat naším časem. Někdo nám vynadá, někdo poděkuje.....jen už se o tom nebude vědět.

A příští rok?

To už to nebudeme prožívat vůbec nikdo.

Je to zvláštní, že to najednou po 2 měsících utichlo a neni nikdo vážně nemocný.☺️😀
Pořád straší druhou vlnou. To si dal teď Covid oddych a znovu zaútočí v září?😀😀

17. kvě 2020

@denny27 hele, vono to poslední týdny byla hlavně mediální a politická kampaň.
Oddych si nedal,jen už to nebude nikoho zajímat. Když budou covid pozitivní, budou hospitalizovani normálně s jinými pacienty.stejne jako když mají chřipku,meningokoka aj.

17. kvě 2020

@denny27 přesně ! 🙂
Taky by mne zajímal tvůj názor jak myslíš že to bude dál?
@escapelle

17. kvě 2020

@escapelle vážně ? To už se nebude třídit jen na covidaky ??

17. kvě 2020

@simix22 nevím jak jinde.u nás ne.

17. kvě 2020

@escapelle Právě. Věřím, že i s těmi rouškami to bylo takové trochu bububu a teď se začnou postupně rušit.
Abych se přiznala, mě zprávy o Covidu už dávno nezajímají, roušku se snažím spíše nenosit než nosit.

17. kvě 2020

Teď chlap poslouchá nějakého italského ministra, který mluví o tom, že z 25tis mrtvých lidí v Itálii jich 925 zemřelo opravdu na Covid, zbytek na jiné nemoce 🙄. Fakt zajímavá čísla.
Škoda, že se člověk tu pravou pravdu všeho asi nikdy nedozví.

17. kvě 2020

@denny27 asi tak - minimum umrelo na covid, stejne jako na chripku
Vetsina unira na onemocnrni, ktera uz mela... covid (stejne jako chripka) ten organismus oslabi a telo proste podlehne (zjednodusene, ja vim...)
Kdyby kolem toho nebyla takova medialni masirka, tak neni ani takova panika a mozna by byla tak polovina opatreni
Tim nechci rict, ze vsechna opatreni byla zbytecna a ze se vlastne nic nedelo...
Snad jsme se neco naucili a trochu se poucili...
A tez si myslim, ze za rok - a asi i driv - si po tom uz nikdo nevzdechne, media budou mit jine skandaly... mozna za sedm az devet mesicu bude zvysena porodnost 🙂

17. kvě 2020

tak a ted to prosim vtlouct lidem do hlavy, ze zivot jde dal a uz to bude tak nejak bezna soucast nasich zivotu.. Bohuzel mam kolem sebe par extremistu a jsem z toho uz opravdu unavena..

17. kvě 2020

@denny27 Mas prosim nekde nejaky link na to? Jestli slo v tv, tak nazev poradu? Zkusila bych vyhledat v archivu. Tohle me hodne zajima. Moc diky.

17. kvě 2020

@sudylichozrout jestli to vydrží do večera? Chlap je v práci a koukal na to v pc, tak mi to bude muset najít ☺️

18. kvě 2020

Jako roušky ty mě už pěkně se.....štvou.Ale oni páni tam nahoře si musí honit ego.Přece,když nám je přikázali,tak je hned tak nezruší,ať nevypadají jak vemena!!!Mediální masáž opravdu funguje,ještě spousta lidí je poblázněna a bojí se.Já sledovala situaci ze začátku,kdy byly první případy,pak už jsem to vzdala,zprávám jsem se vyhýbala.Jo a co mě ještě strašně sere,to co se předvádí s příchodem dětí do škol.Opravdu divadlo🙄

18. kvě 2020

@denny27 jasne, vydrzi. Moc diky.

18. kvě 2020

@lm_lm přesně. Dneska jsme byli s kolegy zase po dlouhé době na obědě v hospodě na zahrádce. No a teď ,po tom obědě v zaplněné zahrádce, mi ty roušky na ulici už vůbec nedávají smysl...

18. kvě 2020

@konidana Právě,taky mi teď venku nedávají smysl,víc lidí to už má pod bradou a nasazují,jen aby se neřeklo.A pak jedu na kole kolem hospody a plné venkovní posezení lidí a nikdo roušky,logicky.Bych to zrušila i těm dětem ve školách,opravdu.

18. kvě 2020

@konidana a minulý týden u nás na vesnici jsem 2x v obchodě potkala v různé dny dvě postarší paní a ani jedna roušku,vždy se omlouvali prodavačkám,že už na to zapomínají a jak se otepluje,tak se jim v tom těžko dýchá,se jim nedivím.A nikdo jim nic neřekl,ani na ně nebyl nijak zlý nebo tak něco,spíš mám pro ty starší pochopení....

18. kvě 2020

@sudylichozrout dalo nám to práci😀
Poslouchal to tady. Text je slovensky, ale pána překládají česky
https://ac24.cz/-/italsky-poslanec-tech-25-tisi...

18. kvě 2020

@denny27 aaa, diky, zes nezapomnela 🙂 😘

18. kvě 2020

@denny27 Kdyz
@sudylichozrout pise, ze ji to zajima, tak si dovolim pridat jeste jiny pohled:
Jestli to dobre chapu, tak bezohledu na to, na co ti lide umiraji mezirocni rozdil v umrtnosti v covid-19 hodne zasazenych oblastech je veliky, nekde i vic nez dvojnasobny, z cehoz se da s jistou opatrnosti usuzovat na to, ze bez covid by znacna cast tech lidi co umreli "s covidem" proste ted neumrela. Odkazy na data treba tady: https://m.facebook.com/Stefajir/photos/a.472985... (fb neni potreba).

18. kvě 2020

@sudylichozrout no tak ac24 snad nebudete brat jako informacni zdroj 🙈
Tyhle blaboly fakt miluju. Takze se svym relativne tezkym astmatem muzu zit celkem spokojene az do duchodu nebo dyl. Kdyz me covid sejme, pokud to chytnu mam slusnou sanci na spatny konec. Tak umru na astma a ne covid. Dekuji, nechci. Nebo si hrajeme na prirodni vyber? Ona mela stejne astma a divnou imunitu, umrela by stejne? Super, uvedomte si, ze za kazdym ztracenym zivotem je nekdo konkretni. Babicka ktera se chtela dozit narozeni vnoucete. Treba by se dockala. Otec ve strednim veku co tu nechal dve deti.Atd. V te Italii se nakonec zvedla umrtnost tak, ze se predpoklada, ze obeti je zhruba o 20000 vic. Holt se nedostali hned do statistik.

26. kvě 2020

@meesha Co budu brat jako relevantni zdoj, je na mne 😉 Ja to jeste extra nestudovala, mam na praci i jine veci. Ale pokud je to video, tak je jasne, ze to ten chlap skutecne rekl. No a pak je dobre hledat dalsi informace i jinde.

26. kvě 2020

@sudylichozrout ac24 je prorusky dezinformacni web, pro me za me si ver, ze je zeme placata, je to tve nezadatelne pravo. Ja jen upozornuji ostatni uzivatelky, ze je dobre pristupovat k informacim kriticky. I video se da dnes tak skvele manipulovat. I tim nejprimitivnejsim zpusobem. (Vohaknu se, dam za debe nejaky vlajecky a muzu natocit video treba jako virolozka z who. Vzdyt toho cloveka neznas. )

26. kvě 2020

@meesha Neuc orla letat. Ja samozrejme vim, co je ac24, jsem od novin. Nicmene jsem ze sve profese zvykla si overovat informace, takze pokud tady vidim informaci, tak nez ji smahem odsoudim jako hoax, pujdu a sezenu dalsi informace. Treba na odbornych webech. A na to jsem zatim nemela cas. Ani na to, abych se podivala na to video na ac24.

26. kvě 2020

@sudylichozrout tim spis by sis mela davat pozor. 🙈 ...se orel nejak utnul, ne...To by snad melo byt naopak. Nez neco vypustim (obzvlaste pokud vim odkud), tak to overim, ne?

26. kvě 2020

@meesha Ale ja vubec nechapu, co resis. Ja sem ten link preci nedavala. Diskuterka @denny27 napsala XY a ja se ptala, odkud to ma. A ona hodila link na toto. Ja podekovala a ende slus.
Procti si tu diskuzi jeste jednou, pozorne.

26. kvě 2020
Autor komentář smazal

@sudylichozrout omg moje chyba 🙈 tak ted se kaju 😀 jsem se uklikla, jasne, ze to patrilo @denny25 (mne to trochu vrtalo hlavou, ze mi to k tobe nesedi, ale rikala jsem si , ze svet se zblaznil 😂)

26. kvě 2020

@meesha Mne to pak doslo, zes nas zamenila. Cajk, neres 🙂

26. kvě 2020

Dik 😀

26. kvě 2020

@escapelle Nebudeš zase psát, jaká je situace u vás v práci? Bylo to moc zajímavé.

10. zář 2020

Začni psát komentář...

Odešli